„Falkonowe granie” Lublin parówka po 2000pkt 13-14.11.2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Re: „Falkonowe granie” Lublin parówka po 2000pkt 13-14.11.20

Post autor: Górken »

X.Maciek pisze:
Górken pisze:turniej zwalony organizatorsko, ale cóż w końcu to debiut Piotrka.
A mógłbyś precyzyjniej napisać co zwalił? Bo to że były poślizgi i urwała się przez to przerwa obiadowa to nie jest argument bo poślizgi są zawsze. Może to jego wina że w niedzielę 5 osób się schlało i nie przyszli? Zresztą z Tobą włącznie. Zamiast pisać głupoty na forum to mógłbyś się zastanowić nad tym co Ty robisz a nie oceniać innych.
Nie rozumiem co to za atak na moją personę Maćku. Jest on zupelnie nieuzasadniony i bezpodstawny, ale dobrze odpowiem na Twoje pytanie.

1. Organizator powinien zawsze wcześniej przyjechać na miejsce turnieju i przygotować wszystko, a nie że ja musiałem załatwiać tereny bo Piotrek nie dość że nie zjawił się punktualnie to spóźnił się na turniej ponad 1.5 godziny.

2. Opisy terenów napisane nieczytelnym językiem, z błędami zarówno ortograficznymi jak i merytorycznymi.

3. brak odpowiedniej ilości terenów na stołach- jak już się rozpisuje tereny to lepiej skonfrontować je ze stanem faktycznym.

4. Brak wydrukowanych faq-ów i wszelkiego rodzaju uściśleń.

Ogólnie nie licząc pierwszego punktu reszta może ujść uwadze, ale moim zdaniem było to bardzo nieodpowiedzialne zachowanie. W końcu przybyli na turniej ludzie ze Śląska a Piotr jak gdyby nigdy nic przyjeżdża spóźniony;) Oczywiście przez to wyniknęły różne komplikacje jak zmiana ilości bitew, odwołanie testu wiedzy. Turniej- nie oszukujmy się był jednym wielkim chaosem przez pierwsze godziny.

Pozdro
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Górken pisze:Oczywiście przez to wyniknęły różne komplikacje jak zmiana ilości bitew, odwołanie testu wiedzy.Pozdro
Albo Ty nie wiesz co piszesz albo masz problem z logicznym myśleniem. Jeśli myślisz że gdybyśmy zaczęli w sobotę godzinę wcześniej i zagralibyśmy dzięki temu 4 bitwy to jesteś w błędzie, nie wiem jak Ty to sobie wyobrażałeś. Przypomnę Ci, że Piotrek zrobił w trakcie turnieju ankietę czy gracze chcą przyjśc w niedzielę o 8 i zagrać 4 bitwy i czy chcą test wiedzy. Gracze w większości nie chcieli ani czwartej bitwy ani testu.

Ad. 1
Troszkę hiperbolizujesz. Spóźnił się niecałą godzinę. Zauważ że Piotrek przyniósł ze sobą większość terenów.

Ad. 2
Mogło wcale nie być opisów terenów, mógł wpisać same nazwy, bo gracze powinni się orientować w zasadach przychodząc na turniej, czyż nie? Dodam jeszcze że wydrukował scenariusze, a tego też nie musiał robić.

Ad. 3
Jakiego terenu Ci brakowało? :shock: Mieliśmy do dyzpozycji ze 100 terenów na 4 stoły, więc nie wiem o co Ci chodzi.

Ad. 4
A po co miał je drukować? Skoro uważał że pamięta ich treść to nie widzę problemu. Ale Ty oczywiście byłeś przygotowany do turnieju posiadając chociażby Armybook do swojej armii? Mało tego to przyszedłeś nie znając kompletnie zasad dotyczących fazy ruchu, ale to pewnie też wina Piotrka.

Narzekać jest bardzo łatwo Górkenie. Mam nadzieję, że wykorzystasz swoją wiedzę i umiejętności, oraz wykarzesz się odpowiedzialnością i znajomością zasad i zorganizujesz kolejny turniej.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

chyba Ty;)

Awatar użytkownika
Kondi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kondi »

Górken dla mnie to ty zwaliłeś na całej Lini!
1. Nie przyszedłeś po fiksy w pierwszy dzień jak cie prosiłem! Gdybym się nie wyrobił na uczelni byśmy nie grali!
2. Na drugi dzień uchlałeś się i sam musiałem grać! A byliśmy umówieni że pójdę w połowie bitwy na wyspę, a tak siedziałem i sam grałem!
3. Nie znasz zupełnie zasada, ja nie czytając rulebooka znam ich więcej niż ty, a pamiętam że czytałeś go zaraz jak wyszedł i tu mi nie zaprzeczysz mam nadal archiwum GG! jak o tym rozmawialiśmy! Zamiast grać kłóciłem się z tobą poprawiając cię w każdej zasadzie!

Turniej był spoko choć trochę nieczytelne były posty na tym forum co do zasad, ale tak było ok.
Obrazek
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

nie no, trochę błędów się wkradło - jak dla mnie:
-szkoda czasu na rozstawianie terenów przed bitwą
-organizator powinien był przyjechać wcześniej
-powinien twardo przestrzegać regulaminu i tego, jak dogadał się z organizatorami falkonu... W razie czego byśmy odnieśli chłopakom blaty na których graliśmy i tak do naszego wyjścia jeszcze tam siedzieli, i pewnie mieli posiedzieć jeszcze trochę - nie mieli transportu.
Słowem: jest co poprawić na następny raz :wink:

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Kondi pisze:Górken dla mnie to ty zwaliłeś na całej Lini!
1. Nie przyszedłeś po fiksy w pierwszy dzień jak cie prosiłem! Gdybym się nie wyrobił na uczelni byśmy nie grali!
2. Na drugi dzień uchlałeś się i sam musiałem grać! A byliśmy umówieni że pójdę w połowie bitwy na wyspę, a tak siedziałem i sam grałem!
3. Nie znasz zupełnie zasada, ja nie czytając rulebooka znam ich więcej niż ty, a pamiętam że czytałeś go zaraz jak wyszedł i tu mi nie zaprzeczysz mam nadal archiwum GG! jak o tym rozmawialiśmy! Zamiast grać kłóciłem się z tobą poprawiając cię w każdej zasadzie!

Turniej był spoko choć trochę nieczytelne były posty na tym forum co do zasad, ale tak było ok.
1. Nie marudz po prostu miałem obowiązki i nie mogłem po nie przyjśc, ale przecież Regis po Ciebie pojechał więc w czym problem?

2. nie rozumiem o co Ci chodzi i jakim prawem wysuwasz takie wnioski. Zreszta nie klam ze sie umowilismy tak- miales pojsc na Dragon Age'a i poszedles wiec nie pieprz prosze ja Ciebie

3. tak brak znajomosci zasad jest wielkim uchybieniem organizacyjnym i kulturalnym! prosze wybacz mi mimo że Cie poinformowałem że grałem dopiero 3 bitwy na nową edycję...

tia turniej był spoko... następnym razem jak idziemy na sushi umowimy sie na miescie na 18 i przyjade na 19:30 ciekawe czy tez bedziesz taki zadowolony;)?

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Panowie, nie możecie tych sporów przenieść na nasze forum, albo priva, gg - tutaj cala Polska Was czyta. :?

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

dokładnie tak jest dlatego nie pozwolę sobie na takie pomówienia i szkalowanie na oczach CAŁEJ Polski :)

PiotKęska
Kontakt:

Post autor: PiotKęska »

Chciałem wszystkim podziękować serdecznie za przybycie a w szczególności chłopakom ze Śląska pomimo tego, że nie byli na 2 dzień.
Przyznaje się, że to była organizatorska klapa, teraz przynajmniej z tej sytuacji nauczyłem się tyle: umiesz liczyć licz na siebie! Domki miały być, ale niestety zamiast tego przyszły jakieś pola dla rolników. Bitwy miały być ale tzeentch namieszał i wyszło jak wyszło a mi niestety nie udało się czasu rozciągnąć, ale mam nadzieje, że to taka rozgrzewka przed prawdziwymi turniejowymi ucztami :).

PiotKęska
Kontakt:

Post autor: PiotKęska »

1. X.Maciek i Jebaka- 42dpkt.
2. Kondi i pół Górkena- 41dpkt.
3. Regis i Dudi- 36dpkt.
4. Karabin- 29dpkt.
5. Tocz i Czop- 27dpkt
6. Lokie i Wulu- 18dpkt
7. Slayer i Luthers- 12dpkt.
8. Persi i Flo- 4dpkt.

Kampania Końca świata:

1.Aktualnie przewagę ma DOBRO- wszyscy gracze dobra na następnym turnieju zaczynają już z 1Dpkt.
2.Bogowie Lizardów aktualnie dominują nad światem- Wszystkie armie lizardów zaczynają kolejny turniej już z 1Dpkt. (nie mogą bonusy się dublować).
3.Wyścig o tron- stały bonus dla generała. (bonusy sie nie łączą z 1 i 2)
Ranking:
Lizardy pod dowództwem Piotr Kęska- 2Dpkt.
Lizardy pod dowództwem X. Maciek- 2Dpkt.
Mroczne Elfy pod dowództwem Kondi- 1Dpkt.
Wojownicy Chaosu pod dowództwem Górken- 1Dpkt.
Wysokie elfy pod dowództwem Dudi- 1Dpkt.
Krasnoludy pod dowództwem Regis- 1Dpkt.

Na turnieju nie brałem do puli po 1zł od gracza,ale jak mi radził jeden kolega będę tego przestrzegał na następnych turniejach na, których się będzie odbywała kampania
Dalsza część flafu w krotce.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

co to też się dzieje w tymmieście! od kiedy Lublin zrobił się dobry!?
Maćku musisz nam pomóc! Nie zdradzaj więcej Khorne'a!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Hahaha, wrzucajmy teraz na siebie, wrzucajmy :!: :roll:

a co do:
PiotKęska pisze: umiesz liczyć licz na siebie! Domki miały być, ale niestety zamiast tego przyszły jakieś pola dla rolników. .
sorry, dlaczego po nie nie przyjechałeś tak jak mówiłeś tydzień wcześniej ani nawet się tym nie zainteresowałeś przed samym turniejem. Jasna sprawa że sam bym jak mówiłem pudła nie przytachał z kilkunastoma domami w przypadku braku samochodu. Tyle ode mnie w tym temacie.

Pozdrawiam Serdecznie
Czopek
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

gówno śmierdzi oj śmierdzi :lol2:

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Czopie on raczej nie pisał o Tobie o tych domkach.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Czopek pisze: sorry, dlaczego po nie nie przyjechałeś tak jak mówiłeś tydzień wcześniej ani nawet się tym nie zainteresowałeś przed samym turniejem. Jasna sprawa że sam bym jak mówiłem pudła nie przytachał z kilkunastoma domami w przypadku braku samochodu. Tyle ode mnie w tym temacie.
przynajmniej ich nie zepsuliście ;-)
dzięki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

czyli wyszło na plus :D
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

jak to na plus! jakby ktoś to dźwignął to by w bicka poszło przynajmniej!

ODPOWIEDZ