Niedźwiedź & Łania gallery

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Niedźwiedź & Łania gallery

Post autor: Xet »

wypas :) maneaterzy wyszli super !! Jestem bardzo zadowolony.

nie mogę się doczekać przesyłki :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

ładne malowanie, jedno mnie zastanawia... dlaczego pistolety Ludożerców nie maja wywierconych otworów? :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

ZOO Art Studio pisze:
smiejagreg pisze:(...) a także skóra ogrów. Pomijając to, że kolor niezbyt mi odpowiada, to wydaje się , że im niżej na fotkach, tym mniej uwagi poświęcono rozjaśnieniom skóry, szczególnie na plecach. Ale może to tylko fotki..
Jeśli chodzi o sam odcień skóry, to była to wyraźna prośba Xeta. Swoją ogrzą armię pomalowałbym w bardziej "ludzkich" kolorach, ale zwolenników tradycyjnej zielenio-szarości jest bardzo wielu i jako klientów musimy ich uszanować. Jeśli chodzi o rozjaśnienia być może fotki nie do końca oddają głębię. Z resztą trzymając się pewnej palety barw i chcąc uniknąć efektu "armii klonów" musieliśmy pomalować kilku "murzynów" jak również kilku "białasów"

Ave
Niedźwiedź
ogry z gumisów były the best , także zielone i szare ogry ROX :)

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Taki mały WiPek Łani. Następna armia Ogrów zapowiada się równie soczyście. I co by nie napisał to stare modele rulez - zdecydowanie fajniej się je maluje...

Obrazek

Jak zwykle zapraszamy do komentowania i dzielenia się uwagami.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

to co już jest - wygląda świetnie, żółte ciuchy są świetne - jakich farb używacie , aby osiągnąć ten efekt?

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Podoba mi się wipek;-)

również podłączam się pod pytanie kolegi wyżej;-)
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Baza z Golden Yellow (GW), cienie robione Liche Purple (GW)/Mechrite Red (GW), rozjaśnienia to mix Dead White (VGC)/Sulfuric Yellow (P3). Oczywiście zarówno cienie jak i rozjaśnienia mieszam również ze sobą i/lub z kolorem bazowym do uzyskania kolorów pośrednich :)

Ave
Łania

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Fajnie się zapowiada ten ogór :)
Czy skórę będą miały taką zgniłowatą jak na fotce czy bardziej prosiaczkowatą?

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Zdecydowanie zginłowatą - atak miłośników klasyki trwa :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Klasyczne modele, nie dosyć że metalowe, mają naprawdę świetną rzeźbę i urok niespotykany prawie w nowych modelach. To, że się je fajnie maluje, właśnie z tych dwóch rzeczy wynika :wink: . Tak jest w wielu armiach do Młotka.
Thx za info :D .

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

No zapowiada się smacznie :) To co smiejagreg już powiedział, ten żółty wygląda bardzo fajnie :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Taki mały update co do WiPków... Prace są już niemal na ukończeniu - do dokończenia została sama drobnica i OSL na Firebellym:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajne malowanie =D> , aczkolwiek ta szara skóra niekoniecznie do mnie przemawia.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Niedźwiedź jak zawsze w formie;-)

Natomiast podłącze się pod komentarz SmiejGrega, kótry jest również moim subiektywnym odczuciem.
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Co ja zrobię, że grono miłośników "Gumisiów" jest tak liczne wśród naszych klientów ;)

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Po dłuższej przerwie spowodowanej (jak to zwykle bywa) perturbacjami w różnych dziedzinach życia powracamy. Żeby nie było - cały czas malowaliśmy, tylko jak zwykle nie było czasu zdjęć robić :) Od dziś przez parę dni będziemy wrzucać pierwsze oddziały z ogromnej i naprawdę imponującej armii naszego klienta - wystarczy napisać, że niemal wszystkie modele są w metalu, a to w dobie wszechobecnej plastiko-żywico-manii godne pochwały i zazdrości. Na pierwszy rzut Korhil - niestety na zdjęciu tego nie widać, ale krew na płaszczu i podstawce "wzięła się" z topora który Korhil trzyma w lewej ręce. Jak zwykle zachęcam do komentowania i dyskusji!

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wrzućcie więcej fotek, WIĘKSZYCH [-o< .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No fotki są uber słabe [-X
Widać, że coś tam jest fajnego pomalowane, ale małe i rozmazane.

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Vox populi, vox Dei. Poniżej Korhil w nieco większym rozmiarze:

Obrazek

A poniżej porcja nowości, czyli Alarielle:

Obrazek

I oddział White Lions wraz ze sztandarowym, muzykiem i dowódcą:

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do oglądania i komentowania!

Ave!
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Generalnie - fajnie pomalowane figsy. Wielka chwała za schemat kolorystyczny, BO NIE OBEJMUJE BŁĘKITU, którego jakoś u elfów znieść nie mogę... Generalnie widziałbym ich w dużo mroczniejszych jeszcze barwach, ale i tak jest to lepsze, niż błękitne elfy... Teraz pojedyncze figsy: rudy elf, no, no no... Rudego jeszcze chyba nie widziałem :wink: . Nie pasują mi w nim gemy - słabo wyszły imho, za dużo jednolitego czerwonego daliście. Na panience gemy wyszły już ciut lepiej. Jeszcze za dużo czerwonego, ale dodany pomarańczowy sporo już zmienia. Imho zacząć trzeba od dużo ciemniejszej czerwieni, prawie czarnej wręcz, a skończyć na jeszcze jaśniejszym pomarańczu, albo nawet żółci. Słabo też wyszło drewno na stylisku topora. Parę słojów zmieniłoby wygląd. Albo ostrzejsze rozjaśnienia. Panienka bardzo fajnie wyszła, podobnie regiment - prezentują się zacnie. Co do sztandarowego mam mieszane uczucia: freehand na szmacie i cieniowanie białego wyszło ok, nie podoba mi się za to żółty szlaczek - wg mnie on właśnie psuje nieco odbiór całości... Jeszcze raz brawa za kolorystykę :wink: .

ODPOWIEDZ