Niedźwiedź & Łania gallery
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Niedźwiedź & Łania gallery
Witamy wszystkich princesiaków. W tej galerii będziemy prezentowali nasze prace - czy to malowane na zamówienie, czy też do własnej armii zielonoskórych. Poniżej oddział BG wraz z movment trayerm. Malowanie w większości moje - Łania malowała fh. Zaznaczam, że zdjęcia nie były podciągane w PS a jedynie wycinane z białego tła i przenoszone na ciemne
Mnie osobiście bardziej podoba się tył. Ogólnie śliczne figurki, aż chciałoby się tak umieć malować.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Teraz czas popracować nad tempem, żeby taki oddział malować w 1,5 tygodnia a nie w 3
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zależy ile godzin dziennie malujecie...
Fajny regiment, choć kolor sztandaru nie trafia do mnie w odniesieniu do całej kolorystyki.
Fajny regiment, choć kolor sztandaru nie trafia do mnie w odniesieniu do całej kolorystyki.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
No na razie max 3h/dziennie na figurki mamy. A co do sztandaru to zabieg był celowy - jako że płaszcze rozjaśniane były Icy Blue to sztandar musiał być niebieski, by zachować spójność kolorystyczną. Początkowo przymierzałem się do czerwonego, ale zdecydowanie gorzej wyglądał...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Spoko, po prostu zestawienie błękit - fiolet kompletnie do mnie nie trafia, zwłaszcza, że oba odcienie są dość żywe...
Arbiter Elegancji ma zaj...ste tempo i nieżle mu to wychodzi - na korepetycje do Arbitra ...
Arbiter Elegancji ma zaj...ste tempo i nieżle mu to wychodzi - na korepetycje do Arbitra ...
Malowanie bardzo milutkie, ale co do koloru szmaty to przyłączam się do grega. To jest taki kolor jak... blue prius Jeffa Dunhama
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Dziś dzień odpoczynku od figurek - była chwila czasu na dokończenie podstawki pod defkoptę. A oto wynik mojej pracy:
Jak zwykle zachęcam do komentarzy
Jak zwykle zachęcam do komentarzy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Podstawka nice. Może jeszcze przydałoby się powyciągać spod washa kolorki na czerwonym i niebieskim elemencie...
Eeee takie sobie - chciałoby się skłamać....
Ale, kurcze pieczone w pysk, skłamać nie można i to mnie boli...
Brawo Zwierzyńcu Prace Super przez duże S
Ale, kurcze pieczone w pysk, skłamać nie można i to mnie boli...
Brawo Zwierzyńcu Prace Super przez duże S
Jaki poziom malowania prezentują te Dark Elfy odnosząc się do Waszego cennika?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Odpowiedź na temat cennika poszła na PW. Ci BG to TT+, czyli barwa podstawowa i 4-5 warstw cieniowania + ewentualnie wash. Na płaszczach i twarzy jest ciut więcej warstw
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Tym razem na tapecie High Elfy z podstawki. Muszę przyznać, że o ile modele wyglądem są nawet,nawet to ich malowanie to czysty koszmar...
Zapraszamy do komentowania.
Zapraszamy do komentowania.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zdjęcia są z dość daleka, więc coś konkretnego można powiedzieć ew. o dolnym figsie. O ile do piór na hełmie i koniu nie mam zastrzeżeń, to do strzał w kołczanie już tak - na tym zdjęciu wygladają jak maźnięte 1 kolorem.Metaliki wyglądają OK. Drobne uwagi tylko do konia - przydałoby się trochę go porozjasniać. ogon i grzywa wyglądają na nieruszane... Pozostał jeszcze błękit. Imho zbyt duże powierzchnie z kolorem ostatecznego rozjaśnienia. Lepszy efekt myślę dałoby się osiągnąć rozjaśniajac ostatecznie mniejsze powierzchnie, albo dalej rozjaśniając nawet do białego...
Ogółem bardzo fajnie pomalowana figurka .
Ogółem bardzo fajnie pomalowana figurka .
fajne, podoba mi się wyciągnięcie czerwonego i piórka jednak razi troszke w oczy to, że wszystkie koniki są czarne
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
To niestety wina lekkiego prześwietlenia zdjęcia... W rzeczywistości są normalnie powyciągane.smiejagreg pisze:(...) to do strzał w kołczanie już tak - na tym zdjęciu wygladają jak maźnięte 1 kolorem.
Tak samo jak z piórami - trochę wina zdjęcia... A trochę to wynik tego, iż chciałem uzyskać efekt czarnego, a nie szarego koniasmiejagreg pisze:(...) Drobne uwagi tylko do konia - przydałoby się trochę go porozjasniać. ogon i grzywa wyglądają na nieruszane...
Tu akurat się nie zgodzę - wiele tu zależy od indywidualnych upodobań, ale staram się malować możliwie realistycznie. W rzeczywistości tylko przy nienaturalnie ostrym oświetleniu płótna uzyskuje się przejścia od bardzo ciemnego (czarnego) do bardzo jasnego (białego). Bardziej naturalne oświetlenie różnicuje kolor w nieco mniejszym zakresie tonalnym.smiejagreg pisze:(...) Imho zbyt duże powierzchnie z kolorem ostatecznego rozjaśnienia.
To akurat życzenie klienta, a wiadomo że klient nasz panBooxi pisze:(...) razi troszke w oczy to, że wszystkie koniki są czarne
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie chodziło mi o to, by naciskać na poszerzenie palety odcieni - można oczywiście iść w tę stronę. Bardziej idzie mi o fakt, że poprzez zmniejszenie powierzchni maźniętej kolorem ostatecznego rozjaśnienia uzyskać można lepszy efekt głębi tkaniny - wydaje się ona wtedy mniej płaska. I o to w zasadzie chodzi, jakby wszędzie się doszukiwać superrealizmów, to wiele figsów wyglądałoby o połowę gorzej niż wygląda właśnie dlatego, że oświetlenie jest bardziej równomierne i efekt głębi figsa jest słabo podkreślony... Ponadto skala figsów powoduje, że siłą rzeczy kontrasty są większe. Inaczej figsy wyglądają płasko.ZOO Art Studio pisze:Tu akurat się nie zgodzę - wiele tu zależy od indywidualnych upodobań, ale staram się malować możliwie realistycznie. W rzeczywistości tylko przy nienaturalnie ostrym oświetleniu płótna uzyskuje się przejścia od bardzo ciemnego (czarnego) do bardzo jasnego (białego). Bardziej naturalne oświetlenie różnicuje kolor w nieco mniejszym zakresie tonalnym.smiejagreg pisze:(...) Imho zbyt duże powierzchnie z kolorem ostatecznego rozjaśnienia.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
W krótkiej przerwie pomiędzy helfami zacząłem maziać szamana do zielonoskórych:
I maznąłem płaszczyk czerwony:
Płaczyk dopiero zaczęty - jeszcze go wyciągnę i będzie fh na tyle
Zachęcam jak zawsze do komentarzy!
I maznąłem płaszczyk czerwony:
Płaczyk dopiero zaczęty - jeszcze go wyciągnę i będzie fh na tyle
Zachęcam jak zawsze do komentarzy!