Alea iacta est! Pre Babice - singiel - Kraków 10.11.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Alea iacta est! Pre Babice - singiel - Kraków 10.11.12

Post autor: PiotrB »

no może na Twojej bretce się odegram bo Suchym ostatnio przegrałem:)... zobaczymy kto ma większe koniki!:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dzięki za turniej, grało sie fajnie i przyjemnie :)) Jak zawsz WE minorowo, ale taka specyfika tej armii :)

9;11 z Lizz JJacka
12;8 z Ogrami Seviego... chociaz nieiwele brakło a było by znacznie bardziej sycąco ;)
12;8 z EMP Catafractusa

Do zobaczenia na kolejnym turnieju z serii Ciupagi Taala w V 24.11 !
xYz

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Ja również dziękuję za turniej, świetnie się bawiłem, zagrałem 3 sympatyczne bitwy bez spin:)

Wyniki:
I Kosa HE 20:0
II PiotrB. 0:20
III Suchy 20:0

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Rozpiska:

Lord on Foot Soulrender, AS1+, Ward 4+ i Other Tricksted Shard
Lord Mag Death z Lifetakerem, dod. DD, Sceptrą i Guiding Eye'm
Pegaz z Jajkiem + Charmed Shield
Pegaz Pokemon
Pegaz Hotek + Cloak

40 Warriorów z Banner of Swiftness
25 Kusznikow
2x5 Dark Riders z kuszami
2x5 Harpii
Rydwan
Hydra

1. Challenge z Suchym i jego Breta.

Dark Elfy z Bretą to chyba najgorszy pairing jaki może być ale challenge to challenge. Tego się nie odmawia. Suchy z dwiema lancami po 12 sztuk, 6 Herosami, 2 Trebami, 3 Pegazeriami i 2 Yeomenami doskonale wpisywał się w ten schemat. Cel - przegrać jak najmniej. Generalnie bitwa bez historii, bez kosmicznych zwrotów akcji, dramatycznych szarż i innych cudów. Tury 1,2 i 3 to jak najdokładniejsze zabezpieczanie swoich tyłów z obu stron oraz ostrzał lekkich jednostek. Tę fazę bitwy wygrałem ja. Zastrzeliłem 2 oddziały Yeomenów i jedne całe Pegazy oraz zabiłem oba Treby tracąc jedne Harpie i 2W na Rydwanie. Hotek zabezpieczył dużego maga od drugiej tury więc Komet nie oglądaliśmy wcale. Od 4 tury ruszyłem do przodu ale już nie było gdzie rwać punktów. Lance zdrowe i Herosi zbunkrowani (Death vs 2 Scrolle nie poszalał). W rezultacie ostrzału i walki zabiłem 2 Herosów oraz zćwiartkowałem jedną z Lanc tracąc przy tym Hydrę oraz Pokemona. W ostatniej turze wyjeżdżając z lasu oblewam DT Test Rydwanem i oddaję 100 pts za darmo i popełniam duży błąd po którym tracę dużego Maga. Ustawiam się 9,5 cala od 2 Pegazów (ostatnie 2W), które szarżują bez Stand&Shota na 25 kusz i go zabijają. Spokojnie mogłem stać na 12stym calu. Wyszła nonszalancja i pośpiech z oddawaniem wyników. Druga cześć bitwy niestety dla Suchego. Na koniec 10-10. Z ciekawostek - obroniłem Balisty przed Pegazerią i Kometami! Remis z Bretą to zwycięstwo DE.

2. JungleJack z Lizzardami. Kolejny mega kijowy pairing dla DE. W zasadzie Lizardy to kijowy pairing dla każdego. Znów przegrać jak najmniej. Rozpa standardowa więc pisał nie będę. Generalnie bitwę ustawił Domek w centralnej części stołu. Wszedł tam Slann z oddziałem Saurusów i ciskał Snajperki dookoła chałupy. W całej bitwie nie doszło do żadnego CC. Wszystko, co zginęło, padło od strzelania lub magii. Ja zastrzeliłem 3xSkinki, 2xCameleony, 1 całą Kohortę. Straciłem Pegaza, dużego Maga, Bolca i chyba jeszcze jakieś śmieci. Wszystko zabił sam Slann samymi Snajperkami. 3 tury Hotek stał pod Domkiem i 3 tury JJ kulał same "strity" na kościach - w końcu w 4 turze Hotek sam padł ze snajperek. W 5 turze JJ wyszedł Slannem z domku i dobił Maga i Bolca. Generalnie po tej bitwie zmieniłem koncepcję sztandaru na Warriorach. Z +1M zrobi się MR(1) i Lord z wardem od Snajperek na 3+ już może na taki pairing iść. DE vs Lizz 10-10. Dobry remis z Lizzardami nie jest zły choć muszę przyznać, że już się do mnie JJ moocno dobierał. Warrirów zostalo pół, Hydra ledwie żywa, Rydwan pocięty, DRs też.

3. Kosa i HE. Apogeum abstrakcji. Rozegraliśmy 4 pełne tury gry w mniej niż pół godziny bo się ekstremalnie spieszyłem. To jest jakieś 3 i pół minuty na turę gracza! Fucking amazing Speedhammer. Przez te pół godziny Kosa łyknął taką dawę pecha, ze ho ho.
1. Bolec zadaje 2W Lordowi na Smoku i dobija go...kusznik z Rydwanu.
2. W kluczowej turze pełniutki oddział WL oblewa panikę na 10 z rerollem i spada za stół.
3. Pegaz z Jajkiem + Oddział kusz zabijają w 1 rundę 20(!) WL z drugiego oddziału.
4. Po Monster Reaction Test Smok nie łamie Hydry w szarży z boku a potem dostaje 5W z jednej snajpery liderkowej.
5. Na 3 rzucone czary Kosa ma 2 IFy ( na Drain Magic więc bez konsekwencji dla mnie). Jedna IFa wsysa Maga do warpa, druga
jebie mu 3 levele. Poczarowane.

Chyba wystarczy jak na pół godziny, co? 20-0 dla DE ale z opcją rewanżu w normalnych warunkach.

Pozdro i do zobaczenia na następnych turniejach!

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Przyszła mi do głowy jedna rzecz - trochę dużo było masek jak na turniej bez blood & glory, nie sądzicie?
Po Silesianowych progach te 160 wydało mi się jakieś takie zbyt małe jak na 2600 :-k
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Danrakh pisze:Przyszła mi do głowy jedna rzecz - trochę dużo było masek jak na turniej bez blood & glory, nie sądzicie?
Po Silesianowych progach te 160 wydało mi się jakieś takie zbyt małe jak na 2600 :-k
+1, IMO progi powinny być co 200pkt.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

+1
W przedziale 180-200

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Macie racje, takie progi powinny być. Ale organizatorzy Babic zdecydowali inaczej.
Wisła Kraków.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

No to trza ich namówić do zmian bo mają chyba jeszcze czas.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Wiadomo już kiedy kolejny Strych i jaki format?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Zapraszamy w styczniu:)...3 weekendy grudnia wypadają a w 4 jest master...więc nie ma kiedy zrobić w listopadzie...
W grudniu turniej będzie w V.
A co? Spodobało się na Strychu?....Gośka(kierowniczka się ucieszy) :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Pewnie, że się spodobało. Pomijam fakt dobrego wyniku ale generalnie Strych ma nad moim ulubionym krakowskim sklepem przewagę limitu miejsc. A im większy turniej tym lepsza zabawa.

Co to za turniej u Bartka się szykuje? Kolejna odsłona Ciupagi czy coś by True Legion?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Danrakh pisze:
Co to za turniej u Bartka się szykuje? Kolejna odsłona Ciupagi czy coś by True Legion?
Ciupaga ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nom- jeszcze 2 turnieje z serii ciupaga z dziwnymi zasadami a potem wrócimy :)...
Mnie też STRYCH bardziej odpowiada...jest miejsce są ludzie , jest spokój i CO NAJWAŻNIEJSZE JEST SUPER CIEPŁO- zobaczycie jakie to będzie ważne w najbliższych miesiącach - na myśl o "V: już mam katar :p
Mogło by być tam więcej fajnych lasek donoszących do stołów napoje toples :)...ale chyba nie można mieć wszystkiego :roll: :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

To się da załatwić, ale obawiam się, że negatywnie odbiło by się to na cenie wejściówek ;)
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Szarik
Pseudoklimaciarz

Post autor: Szarik »

Paraszczak pisze:Rozpiska:

Lord on Foot Soulrender, AS1+, Ward 4+ i Other Tricksted Shard
Lord Mag Death z Lifetakerem, dod. DD, Sceptrą i Guiding Eye'm
Pegaz z Jajkiem + Charmed Shield
Pegaz Pokemon
Pegaz Hotek + Cloak

40 Warriorów z Banner of Swiftness
25 Kusznikow
2x5 Dark Riders z kuszami
2x5 Harpii
Rydwan
Hydra
Max. 35 repeater Crossbows (including characters and excluding chariots) in the army.
Lifetaker nie liczy sie jako repeater crossbow ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Liczy się.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

PiotrB pisze:nom- jeszcze 2 turnieje z serii ciupaga z dziwnymi zasadami a potem wrócimy :)...
Cóż to za dziwne zasady?
xYz

ODPOWIEDZ