Swoją drogą, może być i tak że -tak jak pisze Lohost- przegniemy w drugą stronę i za dwa lata nie będzie drużynówek/parówek w ogóle. Zobaczymy. Będziemy trzymać rękę na pulsie i jeśli tak się stanie to na pewno wrócimy do dyskusji.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Nie zgodzę się z Tobą. Krążki i sława za zwycięstwo w masterze pozostaje taka sama tylko ilość punktów do ligi jest mniejsza.lohost pisze:dzieki,Karli pisze:Lohost: nie chce mi się pisać jeszcze raz. Przeczytaj mego posta inicjującego dyskusję o drużynówkach kilka stron tematu wcześniej :)
ciezko mi zrozumiec np czemu ma sluzyc obnizenie pkt zdobytych na druzynowkach, to tak jakby na olimpiadzie sporty indywidualne dostawaly medale a sporty druzynowe podrobki, albo 20% mniejsze krazki. co komu szkodzi zeby bylo 300pkt za pierwsze, zeby zwyciezcy mogli poczuc ze wygrali mastera?
natomiast jeśli chodzi o punktację krajów to jest odrębna kategoria i:Miejsca w klasyfikacji Pucharu Świata ustalane są na podstawie punktów zdobytych przez zawodnika w konkursach indywidualnych danego sezonu.
Ta druga kategoria nie wyłania najlepszych skoczków świata tylko najlepiej skaczące kraje świata. To tak jakby na DMP mogły startować tylko kluby, jednolite składy klubowe, potem pod koniec sezonu doliczamy jeszcze punkciory za singlowe mastery członków klubu i na tej podstawie wyłaniamy najlepszy klub w Polsce w danym sezonie.Za miejsca zajęte w drużynowych konkursach Pucharu Świata kraje otrzymują punkty (..). Drużyny składają się z 4 zawodników. Miejsca państw w klasyfikacji Pucharu Narodów ustalane są na podstawie sumy punktów z konkursów drużynowych oraz sumy punktów zdobytych przez wszystkich zawodników danego kraju w konkursach indywidualnych w danym sezonie.
Dymitr pisze:@Jankiel - ja mówie właśnie o DMP 2014
DMP=LOKAL to:
1. Brak "allstars teamów" - faktyczne klubowe zmagania\
2. Brak 5 osob z wygranym masterem na raz
3. Nie trzeba dawać mniejszych punktów za drużynówki i parówki bo umówmy się, ale to DMP rodzi najwięcej kontrowersji
...zgadzam się z Lohostem... (?!)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dymitr pisze:w Gorzowie
@Szmajson - a co, jesli gracze z jednego klubu (Nemezis na przykład) sa w topie? Nie mogą razem zagrać?
DMP byloby jedne wciąż i wciąz byłoby glosowane przez LL - Sedziemu mozna zostawić premię i parę innych rzeczy można zrobić specjalnie pod DMP
+1lohost pisze:po wygraniu dmp 5 osob ma po 300pkt, nie jedna osoba 1500, nie wiem gdzie tutaj jest mozliwosc wygrania ligi dzieki dmp. do tych 300pkt musisz nastukac jeszcze 1500pkt jak w przypadku poprzedniego sezonu, nie zrobisz tego jesli nie jestes dobry, wiec o czym tutaj jest mowa? dodaj takiej osobie jeszcze jedna druzynowke i niech ma 600 z tych parowek, zostaje 1200.
Nie chodzi tutaj to możliwość wygrania ligi dzięki DMP, ale o takie sytuacje: wyobraź sobie, że wygrałeś dwa singlowe mastery w sezonie. To się naprawdę rzadko zdarza. Oznacza zazwyczaj że jesteś najlepszym kozakiem w tym roku i powinieneś mieć co najwyżej jednego, dwóch konkurentów do podium. Natomiast w tej chwili, jak będzie pełna liga i np. 21 zwycięzców masterów, to te Twoje dwa zwycięstwa to jest pikuś, pryszcz. Co z tego, skoro jest jeszcze 19 innych zwycięzców...Lohost pisze:nie wiem gdzie tutaj jest mozliwosc wygrania ligi dzieki dmp.
Przez ostatnie 3 ligi zabijalismy format singlowy, idzie nowe!Dymitr pisze:otóż to - zabijam w ten sposób format nie-singlowy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
i tak by było idealnie.swieta_barbara pisze:Nie wiem juz tak naprawde, na co glosuje, ani o czym jest ta dyskusja.
Chcialem, zeby wszystko bylo po staremu (oprocz tej malej zmiany w algorytmie), tylko zeby max 1 master druzynowy sie do ligi liczyl.