HE- jak je obejść?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Wallace pisze:Grazbird: widzisz ty grasz od 5 edycji, a ja jeszcze pamiętam 3
TomCio pisze:Ej no sorry, ale koleś ledwo zaczął grać i zamiast pograć na małe pkt, napie****a na duże. Najpierw niech nauczy się grać.
Proponuję czytać powoli, bo nie było zbyt szybko pisane :wink: i ograniczyć się do textów dotyczących bród i uszu, tak wszystkim będzie przyjemniej.
Grazbird pisze:też byłbyś taki blaskomiotny i ostrouchy ?
A to mi się zajebiście podoba, mogę wykorzystać gdzie indziej?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

a nie wyglądają jak Parada Równości...nie wygladają...
zastanawiam się jak rozstrzygacie problem zwycięstwa w bitwie..last man standing ?
pytanie do kolegi wallaca...
jakim cudem nie zdjąłeś minerami elfickich maszynek ? jestem tego niezmiernie ciekaw...
PS. nazywanie kraśków brodatymi pieńkami jest takie płaskie...wymyślcie proszę coś bardziej oryginalnego np: niedogolone kartofle na krótkich nóżkach...albo niskopienne piwożłopy...tudzież zapuszkowane krety...
PS II Kurczaki z KFC mniam mniam...ale lepszy jest Elf pieczony z flame cannona..

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

możesz używać tego sformułowania do woli... :D
praw autorskich nie zastrzegam... :D
co do ograniczenia textów z argumentami ad personam zgadzam się w pełni...

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Za Wallace'a odpowiem (spróbuję) - sam się początkowo dziwiłem, że wyszedł na skrzydle nie na moich tyłach - byłem przygotowany by odwrócić się Swordmasterami i częścią jazdy ale bolce były rozstawione na ~50" (dokładnie nie powiem, nie jestem krasnoludzkim artylerzystą ;) ) - na skrzydle ten regiment zrobił mi większe zamieszanie (m.in. straciłem Dragonlorda i generalnie zatrzymał mnie na kilka tur - miał tam jeszcze slayerów i clansów nie licząc machin), a ballist więcej niż dwóch nie dałby rady zniszczyć: trzy były np. na skraju lasu i generalnie wszystkie na tyle szeroko rozstawione, że nie miało to sensu przy tak krótkich nóżkach. Jeśli zapytasz dlaczego nie rozwalił ich kowadłem, to chyba ważniejszym celem były smoki, którymi udawało mi się tak manewrować, by nie wystawiały się na strzał i swodmasterzy, których do zwarcia doszło może ze 12 z 25. Duży stół to naprawdę duża różnica
Nie wiem czy przeciwnik miał dużo machin czy nie, jedna zeszła z pitki, jedną zniszczył smok inną "orzeł", dwie kawaleria, chyba tylko jedna zdążyła zejść od strzelania, w innych jedynie osłabiałem obsługę (też miałem inne cele niż tylko maszynki). Czy byłoby inaczej gdyby tylko stał i strzelał trzymając regimenty pierścieniem w odległości pół cala od siebie? - nie wiem, kawaleria może nie przejdzie ale smok na pewno, czy oberwie z bolca i to załatwi sprawę? - również nie wiem, dlatego smoki miałem dwa. Wiem, że w starciu od czoła 1:1 niczym nie przeoram krasnoludzkiego regimentu ale przewaga manewrowości daje szansę skoncentrowania natarcia w jednym punkcie i powtarzam szansę, nie receptę na sukces (kiedyś trzy smoki odbiły mi się od zwykłych 25 grave guardów, innym razem 12 DP przejechało od czoła 24 BK - takie akcje uczą trochę pokory :?)

Dzięki za prawa autorskie :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Nilgar pisze:
Wallace pisze:Grazbird: widzisz ty grasz od 5 edycji, a ja jeszcze pamiętam 3
TomCio pisze:Ej no sorry, ale koleś ledwo zaczął grać i zamiast pograć na małe pkt, napie****a na duże. Najpierw niech nauczy się grać.
Proponuję czytać powoli, bo nie było zbyt szybko pisane :wink: i ograniczyć się do textów dotyczących bród i uszu, tak wszystkim będzie przyjemniej.
EEeee.. sorry, pomyliłem wallaca z Drovilus :P . Ale to nie zmienia sytuacji, że wallace kiepsko gra.
Co do bród i uszu, to nie używam takich tekstów, bo nawet niechce mi się z wami wyzywać.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

TomCio: chłopczyku ... ja takich tekstów już nie tylko na tym polu słyszałem wiele... zwykle w takich sytuacjach wolę niż pierd... w fizyczny sposób udowodnić komuś kto ma rację ...
najwyraźniej co po niektórzy wolą sobie podywagować ... ich problem
Ja jestem otwarty na każdą bitwę powyżej 4k (do wyboru Imperium , Krasie, Wampiry, Orki, Khermi) - miejsce jest więc zapraszam ...
:twisted:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Wiesz co mnie zastanawia. Po jaką cholerę ci lord w minersach ? :roll:
Na 4999 miałeś tylko 6 maszyn, ja na 2k czasem mam 7. Twoja rozpiska niebyła jakaś wybitnie mocna...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

:roll:

gra na 4999 nie polega na wyrzynanniu się tylko już na dobrej zabawie i miłej atmosferze...

w sumie zawsze tak powinno to wygladać, czy 10 maszyn czy 1 maszyna to dalej jest wfb...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Oj nie obrazajcie sie bo kolejna wojna o brode wybuchnie :wink: a po co to elfom, znów dostać po tyłkach :wink:

na 5000pkt HE moga byc nawet mocne - irrezistible stafiają się o wiele częściej i jest ciężko wybrać cel z katapult - przynajmniej 7 - jak lataja 2 smoki i kloce kawalerii :wink:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

rzeczywiście od dywagacji lepsze spotkanie na polu bitwy...
do warszawy mówicie jechać....
brzmi kusząco chociaż ode mnie daleko...
4000 pts ? hmmm dopuszczacie złom niemalowany ?

wallace

Dopuszczamy :)
... i gwarantuje spanko w warunkach komfortowych... 8)
Termin do uzgodnienia...

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

zajebioza myśl, weźcie aparat i zróbcie relacje jak w WD zdjęcie z komentarzem po każdej turze.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

komfortowe warunki.... :?:
zdjęcia na 100 % trzeba będzie zrobić...
tak się zastanawiałem wczoraj, że za mało bierzesz maszyn...jak wiem że z flanki będzie chciał mnie pociskać po maszynach to daję na najtańszą z nich immolation...2d6 s4 starczy żeby zmielić faściki. stawiasz na flance w taki sposób żeby prowokowało i czekasz aż wjadą...albo Mgr inż. z dobrą zbroją, dwurakiem i unbreakable...bardzo dobry na wychwytywanie różnego tałatajstwa polującego na nasze maszyny...no i masta daje gratisowy okop..
a zamiast 3 organek to może 2 organki i 2 żyrki ? zawsze to jakaś mobilność i zapolować na magusa można..nie mówiąc o zwalnianiu..
z piechoty przy takiej ilości slotów może lepiej longów? statsy mają elity, są w corach, bannerek magiczny możesz im rzucić..., klocków możesz wystawić spokojnie 2..
wiem jak to jest jak przeciwnik jest szybszy bo często gram z bretką..

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

maszyny z unbrejkablem to lepsza myśl, z piechoty hammerersi - HE wystarczy wytrzymac szarze potem się odbijają- jak bretka. z rarów można tez ciezka kawalerie albo ogry z DOW -cos czego przeciwnik się nie bedzie spodziewał :D

ja bym na bank upchnął malakaja a jak gracie na openie to mountain rangerów też :D buahahaha

wallace

Grazbird pisze:komfortowe warunki.... :?:
zdjęcia na 100 % trzeba będzie zrobić...
tak się zastanawiałem wczoraj, że za mało bierzesz maszyn...jak wiem że z flanki będzie chciał mnie pociskać po maszynach to daję na najtańszą z nich immolation...2d6 s4 starczy żeby zmielić faściki.
co do warunków pobytowych - to sam zobaczysz ;)
natomiast co do runu 2d6 to niestety odpłynął razem z bolcem od pity ...

co do ilosci maszyn, to wolę widzieć na polu bitwy dużo regonów piechoty, a nie maszyn po mojej stronie ... i ładnie to wygląda i przyjemniej się gra regonami, niż maszynami...
żyrki na ciężką jazę są dość słabe, szczególnie, kiedy przeciwnik może je zdjąć jednym strzałem z bolca ...
a DOW raczej nie wystawiam, bo jakoś tak nieklimatycznie mi to wygląda... choć niedługo mam zamiar sprawić sobie regon jazdy na niedźwiedziach na zasadach rinoksów 8)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

co do ilosci maszyn, to wolę widzieć na polu bitwy dużo regonów piechoty, a nie maszyn po mojej stronie ... i ładnie to wygląda i przyjemniej się gra regonami, niż maszynami...
Fakt, ale czymś też trzeba zmiękczyć przeciwnika zanim dojdzie i zatrzyma się na klockach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

przy takiej ilości wrogich lataczy i szybkiego śmiecia maszyny z unbreakiem to konieczność...
nie próbowałeś slownessa w kombinacji z np. thundami ?
nie ma nic lepszego niż przeciwnik palący szarżę przed unitem 20 thundów na górce... i stertą organek..
ja np. ostatnio uwielbiam kuszników z greatami...zamiast 20 thundów biorę 10 thundów i 10 kuszoli...tarcza, great i w cenie thundów..a są według mnie bardziej uniwersalni...

wallace

unbreak nic nie daje, gdyż i tak maszyna nie strzela ....
poza tym zdejmował mi zwykle całą obsługę z inżynierem w pierwszym starciu, przy szarży silverami...
kuszników wystawiłem w opcji ze sztandarem i tarczami, ale niestety ani razu nie ustali breaka... na 7

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

wallace pisze:unbreak nic nie daje, gdyż i tak maszyna nie strzela ....
poza tym zdejmował mi zwykle całą obsługę z inżynierem w pierwszym starciu, przy szarży silverami...
:shock:
No to srogo, mi zawsze taka kawaleria się blokuje na maszynce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

mi tez sie blokuje, i zawsze strzelam potem po prostu musisz byc tak ustawiony klockiem by od razy jak się ktos zablokuje na maszynce zrobic kontrszarze w boczek i wygonic za plansze najlepiej - jak się ustawisz w rogu po skosie to czy z prawej czy z lewej zawsze jest krawędz blisko :twisted:

ODPOWIEDZ