9th Age
- swieta_barbara
- habydysz
Muahahahaha 
Przeczytałem dużą część, całości zapewne mi się nie będzie chciało i muszę przyznać, że bardzo mi się podoba.

Przeczytałem dużą część, całości zapewne mi się nie będzie chciało i muszę przyznać, że bardzo mi się podoba.
Bez imiennych i ich części unikalnych zdolności spodziewam się biedy.
W TK aby zachować zdolność do przekazywania unitowi BSa przez bohatera stworzyli specjalny przedmiot na faraona. Spoko pomysł, ale gdzie podziały się dużo istotniejsze występujące u Khalidy poison attacks w shootingu dla unitu?
Czekam między innymi na lizakowe przedmioty dające utracone przez absencję Tetto vanguardy i boosta w magii (zwłaszcza biorąc pod uwagę dodatkowe fakty w postaci nerfów ripperdactylów i slanna).
W TK aby zachować zdolność do przekazywania unitowi BSa przez bohatera stworzyli specjalny przedmiot na faraona. Spoko pomysł, ale gdzie podziały się dużo istotniejsze występujące u Khalidy poison attacks w shootingu dla unitu?
Czekam między innymi na lizakowe przedmioty dające utracone przez absencję Tetto vanguardy i boosta w magii (zwłaszcza biorąc pod uwagę dodatkowe fakty w postaci nerfów ripperdactylów i slanna).

- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Stan pisze:W 9ed nie będzie imiennych.

Jeśliby tak by było to szkoda...
Ale, czy jest jakiś lepszy model na princa u HE niż Tyrion?
Ale, czy jest jakiś lepszy model na princa u HE niż Tyrion?

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Tylko wtedy, kiedy będziesz grał wyłącznie w szwedzką 9th.efferus lupus pisze:Stan pisze:W 9ed nie będzie imiennych.A więc mój wierny Tyrion wyląduję na półce... Wielka szkoda....

- efferus lupus
Naviedzony pisze:Tylko wtedy, kiedy będziesz grał wyłącznie w szwedzką 9th.efferus lupus pisze:Stan pisze:W 9ed nie będzie imiennych.A więc mój wierny Tyrion wyląduję na półce... Wielka szkoda....
Dopóki będzie możliwość będę cisnął w 8 edycje

Może jeszcze dodadzą imiennych kiedy będzie finalna wersja podręczników
Pewnie dodadzą jak wymyślą. 9th Age to nie jest już Warhammer, tylko zupełnie nowy świat, który się opracowuje. Jedynym nawiązaniem do WFB ma być możliwość używania wszystkich dostępnych wcześniej figurek. Tak to rozumiem. Przecież to będzie kolejny klon jak Mantic czy Saga z Avatars of War, tyle że z większym zapleczem i bez własnych figurek.
- efferus lupus
Czy teraz The World Banner daje tylko warda na magiczne ataki ? Co z zaklęciami ?
Ej, ja jestem.Narożny pisze:Patrzę sobie na skład osobowy odpowiedzialnych za 9th i nie ma nikogo od nas, szkoda.
O imiennych dowiedziałem się tyle, żeby się nie spodziewać ich szybko. Obecnie sporo przedmiotów powstaje które mają symulować imiennych i raczej taki trend się utrzyma więc niby umiejętności mogą zostać ale to się zobaczy.
Po jakimś czasie pracy w ABcommittee:Greenhide Hordes widzę, że są pewne fajne ścisłe wytyczne które są często zwyczajnie olewane

Król Goblinów Marcin na arachnaroku już czekaCrusader pisze:Zawsze możesz stworzyć fajny build na herosie, nazwać go i napisać do niego historię

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"