Nagrody za ligę.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
tez jestem za pomyslem szafy. glosujemy?

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
najpierw zebranie kasy to podejscie od dupy strony, bo sami nie wiemy ile nam trzeba.
Zakładam że najpierw ustalimy jakie chcemy nagrody, potem policzymy potrzebna kase, a potem dopiero to podzielimy...dla mnie zasadnicza roznica...
Zakładam że najpierw ustalimy jakie chcemy nagrody, potem policzymy potrzebna kase, a potem dopiero to podzielimy...dla mnie zasadnicza roznica...
oj poznaniaki kloca sie o kase
tak jak pisal szafeczka w-a, to nawet jak zbierzemy wiecej kasy niz nam potrzeba, to bedziemy mieli na kaszulki dla sedziow itp. a nawet jakies groszowe dofinansowanie polskiej druzyny na euro;) waciki sobie kupia
dlatego robienie glosowanie w sprawie glosowania o glosowanie jest do dupy pomyslem. nie jestesmy sejmem, gdzie jednego dnia mozna sobie 50 ustaw przeglosowac, tylko kazde glosowanie trwa kilka dni/tygodni.
pozdrawiam

tak jak pisal szafeczka w-a, to nawet jak zbierzemy wiecej kasy niz nam potrzeba, to bedziemy mieli na kaszulki dla sedziow itp. a nawet jakies groszowe dofinansowanie polskiej druzyny na euro;) waciki sobie kupia

dlatego robienie glosowanie w sprawie glosowania o glosowanie jest do dupy pomyslem. nie jestesmy sejmem, gdzie jednego dnia mozna sobie 50 ustaw przeglosowac, tylko kazde glosowanie trwa kilka dni/tygodni.
pozdrawiam

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
3 osoby poparly , wiec musze zrobic glosowanie , sam uwazam tresc i pomysl tego glosowania za glupie , wiec dlatego sam nie poparlem ( a moglbym je od razu zalozyc , bo modzi maja inicjatywe ustaw.).... No coz zaraz zakladam to glosowanie

IMO trzeba coś pomyśleć nad głosowaniami, np. poparcie 5 lub więcej osób.
W każdej chwili mogę zaproponować jakieś bezsensowne głosowanie w stylu "sędziowie turniejów klasy master powinni przynajmniej co godzinę myć zęby podczas odbywania się turnieju" i poprosić 2 kolegów żeby poparli.
Tu też popieram Jerzyna głosowanie w sprawie głosowania o głosowanie jest bez sensu.
W każdej chwili mogę zaproponować jakieś bezsensowne głosowanie w stylu "sędziowie turniejów klasy master powinni przynajmniej co godzinę myć zęby podczas odbywania się turnieju" i poprosić 2 kolegów żeby poparli.
Tu też popieram Jerzyna głosowanie w sprawie głosowania o głosowanie jest bez sensu.

popieram glosowanie w sprawie mycia zebow przez sedziow 
potrzebny jeszcze jeden glos

potrzebny jeszcze jeden glos

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
popieram. prosze o zalozenie glosowania w sprawie mycia zebow, bedzie podobnie sensowne jak szafowe wstrzymywanie i zakladanie nowych glosowan 

Ja tez popieram
Zakladam 2 glosowania 

teraz to poziom juz siegnal dna...
nie wiem, czemu nie podoba wam sie szafowe glosowanie - tak wam sie spieszy zeby wydac kase, jak najwiecej i nie wiadomo na co?

nie wiem, czemu nie podoba wam sie szafowe glosowanie - tak wam sie spieszy zeby wydac kase, jak najwiecej i nie wiadomo na co?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Dna to moim zdaniem siegnelo w momencie , gdy skasowalem glosowanie odnosnie kwoty do pobierania za mastery (a juz ok 30 osob oddalo glosy) , bo niby taklie wazne glosowanie musi byc jeszcze przed przeprowadzone , ktore de facto jest gowno , a nie wazne...
Teraz jest po prostu szydera z glupich glosowan - co poki zdecydowana wiekszosc osob spoza Wielkopolski zauwazyla.
Ja naprawde nie czaje , jak mozna sie klocic o taka "drobna" kase ( bo 50 czy 100 zl to sa drobne w skali 60-80 osobowego mastera) i robic tyle o to problemow.
Nadal uwazam , ze powinno sie zebrac po 100 zl od mastera , kupic puchary dla top 5 ligi , oraz dla wszystkich najlepszych graczy konkretna armia plus dyplomy dla top 15-20 ligi... No , ale niestety jestem w mojej wizji osamotniony.
Teraz jest po prostu szydera z glupich glosowan - co poki zdecydowana wiekszosc osob spoza Wielkopolski zauwazyla.
Ja naprawde nie czaje , jak mozna sie klocic o taka "drobna" kase ( bo 50 czy 100 zl to sa drobne w skali 60-80 osobowego mastera) i robic tyle o to problemow.
Nadal uwazam , ze powinno sie zebrac po 100 zl od mastera , kupic puchary dla top 5 ligi , oraz dla wszystkich najlepszych graczy konkretna armia plus dyplomy dla top 15-20 ligi... No , ale niestety jestem w mojej wizji osamotniony.
kurde
kazda sensowna liga ma jakies nagrody, zazwyczaj symboliczne jesli nie jest profesjonalna (i nie ma wielkiego sponsoringu) tak jak w naszym przypadku, czyli 1000pln na nagrody dla kilku/nastu ludzi moim zdaniem akurat zeby zrobic dyplom/statuetke i ewentualnie dla podium jakies nie za drogie nagrody, w 40k wybieraja nawet ich zdaniem najlepszego sedziego, gracza fair play itp, a wszystko ma miejsce na dMP, bylem widzialem, niesamowita sprawa i bardzo mila.
glosowanie szafowe z calym szacunkem dla fajnego zioma jest bez sensu, co niby bylo zlego w poprzednim glosowaniu??
skoro juz jest jak jest, to moze zaglosujmy jak najszybciej w tym glosowaniu i przejdzmy do sprawy ustalenia szczegolow, tzn konkretnie na co kasa ma isc, o ile sklad LL nie zmieni nam sie za mocno w zwiazku z nowym sezonem.
kazda sensowna liga ma jakies nagrody, zazwyczaj symboliczne jesli nie jest profesjonalna (i nie ma wielkiego sponsoringu) tak jak w naszym przypadku, czyli 1000pln na nagrody dla kilku/nastu ludzi moim zdaniem akurat zeby zrobic dyplom/statuetke i ewentualnie dla podium jakies nie za drogie nagrody, w 40k wybieraja nawet ich zdaniem najlepszego sedziego, gracza fair play itp, a wszystko ma miejsce na dMP, bylem widzialem, niesamowita sprawa i bardzo mila.
glosowanie szafowe z calym szacunkem dla fajnego zioma jest bez sensu, co niby bylo zlego w poprzednim glosowaniu??
skoro juz jest jak jest, to moze zaglosujmy jak najszybciej w tym glosowaniu i przejdzmy do sprawy ustalenia szczegolow, tzn konkretnie na co kasa ma isc, o ile sklad LL nie zmieni nam sie za mocno w zwiazku z nowym sezonem.
wiekszosc jak wiekszosc - ty jako mod powinienes (tak mi sie wydajeZiemko pisze: Teraz jest po prostu szydera z glupich glosowan - co poki zdecydowana wiekszosc osob spoza Wielkopolski zauwazyla.

mnie najbardziej dziwi i denerwuje to, ze wszyscy chcecie zmusic innych do wydawania pieniedzy (juz nie wspomne ze z dupy wzietej abstrakcyjnej sumy, bez oszacowania kosztow), nie wiadomo na co (bo jakos nie widzialem dyskusji na temat tego co ma byc nagroda, dla kogo, ile etc.).
dla mnie wyglada to tak, ze chcecie wydac jak najwiecej kasy, bo wydawanie kasy na nagrody jest fajne, cool, i 40k tak robi, to my tez musimy, zeby sie pokazac...
dziecinada.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Gobos to , ze nie czytasz tematow w calosci to juz nie moj problem. Bylo nieraz wymienione na co maja pojsc nagrody , oszacowany koszt tez byl... Dla mnie jest dzieciniada wypowiadania sie na jakis temat , nie znajac faktow.
a wy poznaniacy zydzicie - dzieciniada
gobos zastanow sie przez chwile zanim kogos oskarzysz o brak planow i szacunkowych kosztow, ja na prawde wiem co pisze, robilem dyplomy/statuetki nagrody itp i wiem ze jesli ekipa bedzie nasto-osobowa i kazdemu chcemy wreczyc niewielki upominek to bez 500pl nie ma co wychodzic z domu, dlatego tez wzialem pod uwage kwote 2x wieksza zeby na pewno starczylo, a jesli zostanie (w co srednio wierze) jakas kasa to na pewno bedzie ja na co wydac, lub przejdzie na kolejny sezon.
co do robienia czegos na pokaz, hm czy wy poznaniacy nie robicie na przekur wiekszosci ot zebybylo na pokaz?? tak to wyglada przynajmniej.
nie musi byc u nas tak samo jak w 40k, ale w niektorych prypadkah moznaby wziac przyklad z innych, np nagrody w turniejach PrivateerPress itp
gobos zastanow sie przez chwile zanim kogos oskarzysz o brak planow i szacunkowych kosztow, ja na prawde wiem co pisze, robilem dyplomy/statuetki nagrody itp i wiem ze jesli ekipa bedzie nasto-osobowa i kazdemu chcemy wreczyc niewielki upominek to bez 500pl nie ma co wychodzic z domu, dlatego tez wzialem pod uwage kwote 2x wieksza zeby na pewno starczylo, a jesli zostanie (w co srednio wierze) jakas kasa to na pewno bedzie ja na co wydac, lub przejdzie na kolejny sezon.
co do robienia czegos na pokaz, hm czy wy poznaniacy nie robicie na przekur wiekszosci ot zebybylo na pokaz?? tak to wyglada przynajmniej.
nie musi byc u nas tak samo jak w 40k, ale w niektorych prypadkah moznaby wziac przyklad z innych, np nagrody w turniejach PrivateerPress itp
manipulujesz faktamiZiemko pisze:Gobos to , ze nie czytasz tematow w calosci to juz nie moj problem. Bylo nieraz wymienione na co maja pojsc nagrody , oszacowany koszt tez byl... Dla mnie jest dzieciniada wypowiadania sie na jakis temat , nie znajac faktow.

to ze ktos tam rzucil 'beda pucharki dyplomy bla bla bla' to dla mnie zaden konkret.
jesli ktos poda liste - ile osob nagrod przyznajemy, ile kosztuje konkretny pucharek, i poda dokladne wyliczenie, a nie 'na oko to wyjdzie z 500zl ale lepiej miec zapas wiec zrzucmy sie na 1000', to sa konkrety. takich nie bylo.
zakladajac ze ktos z nas lub nszych znajomych zrobi same dyplomy za free to ich druk kosztuje ok 5pln/sztuka, 15 armii, 5tka ligi, razem 20 sztuk = 100pln
srednia figsa nie-herosa do kazdej armii ok 20-30pln (metalowa) x15 = circa 400pln wraz ze zrobieniem drewnianego podesciku i tabliczka
tu mamy nasze podstawowe 500pln
teraz rreszta ktora dobrze byloby miec:
koszulki dla sedziow (ok 30-40 sztuka)
nagrody dla top X ligi (zakladam ze chociaz srednio po 100pln w nagrodach dla kazdego)
utrzymanie strony www (o ile powstana tu jakies koszta)
czy cos wiecej trzeba?
srednia figsa nie-herosa do kazdej armii ok 20-30pln (metalowa) x15 = circa 400pln wraz ze zrobieniem drewnianego podesciku i tabliczka
tu mamy nasze podstawowe 500pln
teraz rreszta ktora dobrze byloby miec:
koszulki dla sedziow (ok 30-40 sztuka)
nagrody dla top X ligi (zakladam ze chociaz srednio po 100pln w nagrodach dla kazdego)
utrzymanie strony www (o ile powstana tu jakies koszta)
czy cos wiecej trzeba?
no i tak mozemy rozmawiac
imo - nagrody rzeczowe sa zbedne. dyplomy i figurko-pucharki starcza.
koszulki dla sedziow - po cholere? dla ktorych sedziow?
z reszta sie zgadzam - czyli ok 500zl.

imo - nagrody rzeczowe sa zbedne. dyplomy i figurko-pucharki starcza.
koszulki dla sedziow - po cholere? dla ktorych sedziow?
z reszta sie zgadzam - czyli ok 500zl.