Zwierzeta graczy lizardmenskich
Moderator: Ziemko
Re: Zwierzeta graczy lizardmenskich
sorry za offtop,:
zgadzam sie w 110%
zgadzam sie w 110%
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Moj waż jest tak bezwzględny że ostatnio połknął mysz, nie dusząc jej... Widzialem jak sie wierciła w jego brzuchu
Lasti, nie podajemy żywych myszy wężom lepiej zabić przed podaniem lub kupić mrożonki (mysz może węża poważnie uszkodzić, a poza tym skaven bardziej się meczy)
PS. Jak chcecie mogę zrobić nowe zdjęcia zdjęcia moich gekonów, kameleona, modliszek i innego robactwa
PS. Jak chcecie mogę zrobić nowe zdjęcia zdjęcia moich gekonów, kameleona, modliszek i innego robactwa
Kindol, dorosła mysz może węża pokaleczyć, a to co jest na zdjęciu to mały biegus, jego kolege wąż zabił dosłownie w ułamek sekundy, mysz nawet nie miala czasu zareagować bo została zgnieciona. Taka mysz nie jest w stanie nic zrobic 75 cm pytonowi. No chyba ze wbić ząb w okular ale to i tak wątpliwe.Kindol pisze:Lasti, nie podajemy żywych myszy wężom lepiej zabić przed podaniem lub kupić mrożonki (mysz może węża poważnie uszkodzić, a poza tym skaven bardziej się meczy)
Wiem że taka młoda mysz praktycznie nic nie zrobi wężowi, poinformowałem o tym tak na przyszłość, węża powinno się przyzwyczajać do martwego pokarmu już od małego, gdy będzie większy i będziesz go szczurami karmił może być na odwrót, ułamek sekundy i wąż nie będzie miał oka.Lasti pisze:Kindol, dorosła mysz może węża pokaleczyć, a to co jest na zdjęciu to mały biegus, jego kolege wąż zabił dosłownie w ułamek sekundy, mysz nawet nie miala czasu zareagować bo została zgnieciona. Taka mysz nie jest w stanie nic zrobic 75 cm pytonowi. No chyba ze wbić ząb w okular ale to i tak wątpliwe.
Poza tym, karmienie martwymi gryzoniami jest bardziej humanitarne, mysz ginie w sekundę, bezstresowo.
Dzięki za informacje, ale w "temacie" siedze od dobych kilku lat i nie jestem laikiem powoli przestawiam go na trupki, a te zywe sluzyly zeby "rozruszać" mojego rega No i żywe są bardziej premiowane u Soteka
Lasti, jesteś bardzo nieetyczny
A te skaveny z klanu Pestilens są na serio strasznie żywe i zdroweSauruS PoweR pisze: A to jest wąż czy parówa? Sotek nie błogosławi za dzganie martwych skavenów
No, ale skonczmy juz powoli tego offtopa
PS. zdjęcia wrzucę jutro, jak będę miał troszkę więcej czasu
Ziemko medytuje jak Slannowie. Mamy kilka tysięcy lat spokoju
Chcielibyscie
U mnie mieszka cały jungle swarm.
Boa tęczowy, Lampropeltisy, węże bambusowe coxa (patrz: awatar), no i „perły w koronie”: nosorogi Boulengera.
Zywia sie skavenami
Do tego trochę „skinkowatych”: Coleonyxy i Lygodactylusy...
Ale jakoś od nadmiaru gadziny w otoczeniu, odeszło mi się kilka lat temu od Lizaków w wfb. Choć być może powrócę do nich, jeśli w kolejnej edycji GW ostatecznie udupi Krasnale i Zielonych, skazując ich miłośników już tylko na kolekcjonerstwo i zabawę 4fun.
Okresowo pojawiają się też modliszki. Mam wrażenie, że są takie... slaneshowate?
A kotu (kotce w zasadzie) najbliżej do Squiga – pożera wszystko i w każdych ilościach.
Boa tęczowy, Lampropeltisy, węże bambusowe coxa (patrz: awatar), no i „perły w koronie”: nosorogi Boulengera.
Zywia sie skavenami
Ale jakoś od nadmiaru gadziny w otoczeniu, odeszło mi się kilka lat temu od Lizaków w wfb. Choć być może powrócę do nich, jeśli w kolejnej edycji GW ostatecznie udupi Krasnale i Zielonych, skazując ich miłośników już tylko na kolekcjonerstwo i zabawę 4fun.
Okresowo pojawiają się też modliszki. Mam wrażenie, że są takie... slaneshowate?
A kotu (kotce w zasadzie) najbliżej do Squiga – pożera wszystko i w każdych ilościach.
lividus pisze:U mnie mieszka cały jungle swarm.
Zywia sie skavenami
Nie za dużo... ja tam nic do zwierząt nie mam, tyle że co za dużo to nie zdrowo
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja
Wooow robi wrazenie. Tak jak pisalem kiedys mialem zawsze zajawke na kamelona , znalazlem zdjecie w necie tego co bym chcial http://images04.olx.pl/ui/1/69/06/12966306_1.jpg tylko nie mam pojecia jaki to rodzaj to kamelonow - niby pisalo ze jemenski , ale jemenskie sa duze. Ktos pomoze?