Myśle Rasti że wprawny grać kraśków potrafi tak rozegrać bitwe żeby móc zaszarżowacRasti pisze:O kurcze, tak narzekacie, że krasie będą bić drugie, jak i tak przeważnie biją drugie ze swoją sześciocalową szarżą
8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Mają być udostępnione jako pdfy więc raczej za darmo.
Natomiast szczerzę wątpię w obecność errat ChD, DoW jak także Kislev.
Mi tam zapowiedzi się podobają. A elfiaki aż tak przegięte chyba nie będą.. Tak mi się widzi przynajmniej. Po pierwsze te wszystkie BG, EXEki itp jednak troszkę kosztują. Po drugie, teraz dochodzą do walki, bo jest dużo poważniejszych rzeczy do odstrzelenia. Zobaczymy jak to będzie po zmianie edycji. A patrząc choćby z punktu Imperium, to handgunny nieźle namieszają w takim oddziale, a i taki Halabardnik nie będzie miał problemu z zabiciem elfiaków. Poza tym ile taki klocek BG 20+ ze sztandarami itp by kosztował? ponad 300? nie znam się aż tak. Natomiast nawet 20 Halabardników z 6strzelacami i powiedzmy 9Swordów w detce to mniej jak 250pkt z tarczami, a tych raczej nie ma sensu brać:)
Już dużo bardziej rzeczywiście boję się zwykłych DE Warriorów/HE Spearmanów. Jednak i oni niestraszni Imperialnej piechocie, wierzcie mi
Natomiast szczerzę wątpię w obecność errat ChD, DoW jak także Kislev.
Mi tam zapowiedzi się podobają. A elfiaki aż tak przegięte chyba nie będą.. Tak mi się widzi przynajmniej. Po pierwsze te wszystkie BG, EXEki itp jednak troszkę kosztują. Po drugie, teraz dochodzą do walki, bo jest dużo poważniejszych rzeczy do odstrzelenia. Zobaczymy jak to będzie po zmianie edycji. A patrząc choćby z punktu Imperium, to handgunny nieźle namieszają w takim oddziale, a i taki Halabardnik nie będzie miał problemu z zabiciem elfiaków. Poza tym ile taki klocek BG 20+ ze sztandarami itp by kosztował? ponad 300? nie znam się aż tak. Natomiast nawet 20 Halabardników z 6strzelacami i powiedzmy 9Swordów w detce to mniej jak 250pkt z tarczami, a tych raczej nie ma sensu brać:)
Już dużo bardziej rzeczywiście boję się zwykłych DE Warriorów/HE Spearmanów. Jednak i oni niestraszni Imperialnej piechocie, wierzcie mi
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
tyle co nic...-SaH- pisze:Po pierwsze te wszystkie BG, EXEki itp jednak troszkę kosztują.
bg chyba 13
exek chyba 11
a jak boostuje ich kociol to już nie wspomnę...
Measurement in inches (only for Spain)
Wg tego te pdfy nie wprowadzą żadnych zmian do armiach , tylko hiszpańce będą wiedziały na ile cali np biegają minosy i inne takie.In July 6, will be in the GW website all the pdf files for the armies and the updates. (Spain only)
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Może nie starczy im kasy na harpie za 1100 punktówkubon pisze:Mam nadzieje że jeśli przynajmniej będzie te 50 % core to harpie nie będą się wliczać w te 50 %
bo to nie sa gracze de jak wystawiaja spam shadow mengili i wszedzie gdzie sie da kuszeKołata pisze:Heh, nie płakajcie. Jakoś do tej pory klocki piechoty DE nie sieją spustoszenia, tylko siadają z ostrzału. Gracze DE conajwyżej wystawiają 1 mały klocek BG jako kontrę na armie kombatowe. Nie ma się co podniecać na zapas.
prawdziwy potencjal mroczniakow tkwi wlasnie w piechocie
Re: Fantasy 2010 Rumour Round Up - Mark II
Alessio Cavatore left GW last friday, he works now for River Horse, 2 people I know have him as friend on Face Book where they saw this info.
I hope that it's not linked to the 8th edition developpement, I heard that some changes have been strongly discussed, and I don't know if it was in a good climate or not.
That's why I post this info here. But perhaps it's not the better place to anounce that.
Mocno mi się wydaje, że zrobią procenty, ale jednocześnie z pozostawieniem slotów. Np. 25% punktów na cory, ale od 2 do 6 oddziałów. Tak samo np. rary 20% punktów od 0 do 2. To byłoby w miarę (podkreślam - w miarę) logiczne...kubon pisze:Mam nadzieje że jeśli przynajmniej będzie te 50 % core to harpie nie będą się wliczać w te 50 %
WFB: Ogre Kingdoms
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Varden pisze:A Matt Ward jest teraz szefem WFB
Nieeeeeeeee....
Tylko nie ten głąb....
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
A tak szczerze to czy jest jakaś różnica czy tam siedzi głąb czy inteligent czy klimaciarz? I tak spowiada się przed zarządem a zarząd rząda wyników a nie klimatu czy normalnych zasad. Jeśli upraszczanie zasad i wydawanie przegiętych AB jest jedynym lekarstwem na ich pazerność to niestety tak się będzie działo a jak szef WFB się nie dostosuje to wyleci i tyle (a nikt nie lubi wylatywać).Jedy Knight pisze:Varden pisze:A Matt Ward jest teraz szefem WFB
Nieeeeeeeee....
Tylko nie ten głąb....