Ale ma od muchNina_love pisze:ale już "gość" na palankinie od piechoty nie ma.

Moderator: KrzysiekW
Ale ma od muchNina_love pisze:ale już "gość" na palankinie od piechoty nie ma.
nie. samotnie kroczacy herald slaanesha ma przypadkowo locus dajacy automatyczne zdawanie lookoutow i ma lookouta 1+ obok oddzialow nurglaAzgaroth pisze:PytankoZ racji tego, że dany charakter demonów może być w jednostce tego samego Boga, nie ma LD generała innego Boga i BSB - to czy w takim razie jest jakiś zapis który neguje możliwość Lookouta dla np bohatera od jednostki innego Boga ? Np. czy samotnie kroczący Herald of Slaanesh ma lookouta na 4+ od plagusów Nurgla jeśli jest blisko ?:)
Mimo iż zawiodłem się na Kairosie w starciu z Teclisem, to zapytam bo nurtowało mnie podczas gry - jak dokładnie się tego używa? Podchodzę do rzutu, wybieram która kość (jedna) będzie przerzucana (powiedzmy na Wiatry) i ewentualnie jak mi nie pasuje to robie reroll, a jeśli nie to w tej turze przepada? Bo jeśli tak to jest to najbardziej bezużyteczny item jaki widziałemTirit pisze:Arcane Item. Kairos allows you to re-roll a single D6 of your choise once per turn - declare before you make the re-roll. If this is used to re-roll a single dice from a batch of 2D6, 3D6 etc, the other dice in that batch cannot be re-rolled.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Forma jak najbardziej prawidłowa: podpunkt (1.3) http://pl.wiktionary.org/wiki/lata%C4%87 . Więcej książek mniej netuKhuman pisze:ale on nie lata
Chyba tak... no ale za to masz gratis tabelkęTirit pisze:W sumie z tym samym pytaniem, dla uscislenia:
Daemons of Chaos
•
• Beast of Nurgle, max 7 models in total and 4 models per unit
• 4 or more Beast of Nurgle models in the army/Skull Cannon (max 1)/1st Nurgle Herald/Great Unclean One with Lore of Death, max 2
Czyli oznacza to ze majac 7 bestii i cannona to musze wywalic heralda? SRSLY?!
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy