Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Durant
Falubaz

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Durant »

To żaden Spoiler, przypominam że dzieci Catlyn Stark mają też pewne prawa do Riverrunn

Co do nowych odcinków to zdumiewa mnie że zapominają o pewnych świetnych sprawach, jak np. wybory nowego kapitana Nocnej Straży (wątek ornitologiczny).
Moje przypuszczenia co do fabuły serialu
1.Breani zastąpi króla za murem w wątku niby Sansy w serialu zamienionej na prawdziwą Sansę
2.Szary Robak przeżyje tak jak i Sir dziadek, Szarym Robakiem zajmie się i zakocha prawa ręka Deneris tego jeszcze HBO nie pokazało scena seksu eunucha
3.Sezon zakończy się "śmiercią" Johna
4.Motyw młodego Tyrgeriena zastąpią motywem żmijek tj Dorn w połowie powstanie, powstanie to upadnie (tak w książce jak i w serialu)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Nie mają żadnych praw, dopóki żyje pierworodny syn lorda Hostera - Edmure (ten rudy brodacz) i jego potomstwo :wink: Swoją drogą mega ciekawi mnie co będzie dalej z Blackfishem.

1. Chodzi ci o Brana - króla za Murem ? Bardziej idiotycznego pomysłu bym sobie nawet nie wyobraził (co sprawia, że scenarzyści pewnie go wykorzystają). Also, to nie była Sansa tylko chachłowata Arya, za którą podstawili koleżankę Sansy, Jeyne Poole.
2. Kuffa - wątek romansu Eunucha, który nie myśli o niczym poza zabijaniem i 12-letniej dziewczynki... the way this is going... #-o
3. W to akurat jestem w stanie uwierzyć i IMO byłby to dobry chwyt. Choć w sumie wciąż nie wiemy, czy ten cudzysłów przy "śmierć" ma rację bytu. Zabicie go bez wyjaśnienia pochodzenia to byłby gigantyczny troll od Martina :mrgreen:
4. Tam było jakieś powstanie ? :| Z tego co pamiętam naiwna księżniczka poderwała sir Arysa, porwała blondi, zebrała grupkę przyjaciół i efektownie-dramatycznie wpadła po kilku dniach. Też mnie ciekawi, btw, czy złapią ostatecznie Darkstara w książce.

Durant
Falubaz

1. chodzi mi o akcję odbicia z rąk Boltonów, wiem że tam nie była Sansa ale odnoszę się do serialu
2.zgadzam się ale obawiam się że mogą to zrobić
3.wg mnie on przeżyje w książce, np. wskrzeszy go czerwona kapłanka
4.chodzi o inwazję/odbijanie 7 królestw przez młodego Tyrgeriena z Sir Kaczką i co. znów w książce jest inaczej ale jakoś w serialu muszą to zaznaczyć. W końcu książka i serial nie mogą się aż tak rozjechać, młody Tyrgerien nie może wygrać w książce a w serialu go nie ma. Albo przegrać nadpsuć Dorn a w serialu ani widu ani słychu o nim.
Wg mnie w serialu scalą dwa wątki Żmijek i młodego Tyrgeriena w jedno

Nie mają żadnych praw, dopóki żyje pierworodny syn lorda Hostera - Edmure (ten rudy brodacz) i jego potomstwo :wink: Swoją drogą mega ciekawi mnie co będzie dalej z Blackfishem.
Problem żywych postaci Martin ma już dawno rozwiązany ;)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Ano w sumie racja, choć krew mi się gotuje na samą myśl o takim spłyceniu i wypraniu tej mistrzowskiej książki.
Po 4 odcinkach wnioskuję, że przeszli już wyłącznie z odbiorcą docelowym na niepiśmienny, mainstreamowy, amerykański gmin bez podstawowych umiejętności kojarzenia faktów, który od serialu wymaga tylko radosnego pokazywania ukochanych twarzyczek aktorów, choćby w losowej kolejności :lol2:

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Nie tylko twarzyczki :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Mam pytanie , czy za ktoś stronę na której mógłbym obejrzeć w dobrej jakości i bez reklam i godzinnego buforowania całą Grę o Tron. Przeczytałem książki i teraz czas na serial. Jeśli padło w tym wątku już takie pytanie to przepraszam ale nie mam zbytnio czasu aby przeglądać ok. 60 stron dyskusji.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Dziękuje za szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Pyrkon, zgadnijcie kto. :mrgreen: Moja panna w cosplayu Dark Elfki załapała się jeszcze na zdjęcie z nim :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Byłem na Pyrkonie, ale Korwina nie widziałem. Szkoda :D

ale już wiemy, kto pojawi się w ostatnim odcinku gry o tron, po napisach końcowych :D

Swoją drogą, Korwin wygrał nagordę dla cosplayowców na Pyrkonie. Zmiażdżył konkurencje. Pierwsze miejsce Korwin, a potem długo, długo nikt. Nikt, bowiem nie był w stanie stworzyć tak dobrej charakteryzacji, stroju jak Korwin, który udawał Prezydenta RP :mrgreen: Mistrzostwo Korwina polegało na tym, że on chcą wygrać ową nagrodę wystartował nawet w wyborach na owy urząd i jeszcze zebrał wymagane podpisy. Prawdziwy i szczery szacun :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jarlaxle pisze:Byłem na Pyrkonie, ale Korwina nie widziałem. Szkoda :D

ale już wiemy, kto pojawi się w ostatnim odcinku gry o tron, po napisach końcowych :D

Swoją drogą, Korwin wygrał nagordę dla cosplayowców na Pyrkonie. Zmiażdżył konkurencje. Pierwsze miejsce Korwin, a potem długo, długo nikt. Nikt, bowiem nie był w stanie stworzyć tak dobrej charakteryzacji, stroju jak Korwin, który udawał Prezydenta RP :mrgreen: Mistrzostwo Korwina polegało na tym, że on chcą wygrać ową nagrodę wystartował nawet w wyborach na owy urząd i jeszcze zebrał wymagane podpisy. Prawdziwy i szczery szacun :D

Dobrze napisane :)

Zdjecie FTW. On jako taki jofrey to moglby grac.

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Jako, że zeszły rok miałem wyrwany z życia, dopiero nadrabiam poprzedni sezon serialu. Ktoś mi może powiedzieć, co to był za gość z nocnej straży co "ratował" Brana z siedziby Crastera?? Ten co Hodor mu kark skręcił.
2 lata przerwy po 3 sezonie i nie bardzo wiem kto to i po co chciał go porwać.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Durant
Falubaz

To był Kozioł ten który mordował ludzi w Harenhall, w książce tego nie ma

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

A ja po 3 odcinku.
No widzę że zrezygnowano z wątku dublerki Sansy dla młodego Boltona.
W książce na kilkuset stronach można tak kombinować, ale wg mnie scenarzysta ma wizję tego jak zakończyć ten serial i prze w tym kierunku. A ciągle chce kombinować z Littlefingerem i młodą dziewczynką "aby się działo!"
Odcinek bez Deanrys i Jimiego
Motyw młodej królowej, Tommego, wydaje się dobry. Rozpoczęła sie walka o Wiarę :), ciekawe czy pójdą zgodnie z książką? Możliwe że Cersei nie doceni poczciwego staruszka.
John Snow - jak tato :)

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Durant pisze:
To był Kozioł ten który mordował ludzi w Harenhall, w książce tego nie ma
To właśnie pamiętam, że nie było. A jakiś powód konkretny czemu chciał to zrobić??

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

chciał ich oddać Boltonowi.

Durant
Falubaz

John Snow - jak tato
Raczej jak wój ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

BOGINS pisze:A ja po 3 odcinku.
No widzę że zrezygnowano z wątku dublerki Sansy dla młodego Boltona.
W książce na kilkuset stronach można tak kombinować, ale wg mnie scenarzysta ma wizję tego jak zakończyć ten serial i prze w tym kierunku. A ciągle chce kombinować z Littlefingerem i młodą dziewczynką "aby się działo!"
Odcinek bez Deanrys i Jimiego
Motyw młodej królowej, Tommego, wydaje się dobry. Rozpoczęła sie walka o Wiarę :), ciekawe czy pójdą zgodnie z książką? Możliwe że Cersei nie doceni poczciwego staruszka.
John Snow - jak tato :)
Mały spojler dla tych co nie czytali książki pisze:No właśnie tam nie była fałszywa Sansa, a Arya. Sansa oficjalnie w książce gdzieś uciekła, być może z Tyrionem, a w rzeczywistości ukrywa się w Orlim Gnieździe jako przybrana bękarcia córka Littlefingera.
Wątek Sansy w serialu to katastrofa i brak logiki:
1. Sansa jako oficjalnie ostatni Stark (bo wszyscy wierzą, że Rickon i Bran nie żyją - widzowie i czytelnicy wiedzą, że to nie jest prawda) ma pełne prawa do Północy. Nie potrzebuje do tego jakiegoś Boltona. Zresztą sam Bolton mówi, że zostali sami, we wrogiej Północy, bez pomocy Lanisterów, ze Stannisem, który im zagraża. Po co im podawać rękę, jak lada moment się sami przewrócą? Wtedy starczyłoby ujawnić Sansę jako dziedziczkę Neda i Roba i cała Północ by ją poparła.
2. Sansa niby się ukrywa, a tu się ujawnia po drodze różnym osobom - bez sensu. Przecież jakby Cersei się o tym dowiedziała, to z pewnością by ją kazała przyprowadzić do Królewskiej Przystani.
3. Co daje Littlefingerowi sojusz z Boltonami? Ma zdecydowanie większą armię, mając Sansę ze sobą mógłby np. skłonić lordów z Doliny by walczyli o jej spuściznę np. wydając ją nawet fikcyjnie za małego Arryna. To miałoby sens, a nie jakiś Bolton!
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Dydu pisze:chciał ich oddać Boltonowi.
Fakt, zapomniałem, że to im służył w HH.
Ok to jeszcze jedno pytanie. Nigdy nie chciało mi się czytać "indeksu" postaci, więc się troch pogubiłem.
Kim jest Daenerys dla Oberyna?? Siostra Oberyna zamordowana przez Górę, była królową, czy tylko mieszkała na dworze królewskim??

Durant
Falubaz

Brat Daenerys, Rhaegar był mężem Elii czyli siostry Oberyna.
Rhaegar nie był królem tylko najstarszym synem szalonego króla, gdyby nie bunt Elia została by królową (lub została spalona przez szalonego).

ODPOWIEDZ