GRA w WFB w Krakowie
-
- Falubaz
Re: GRA w WFB w Krakowie
Być będę na pewno, z tym że nie mam w Krk swoich pacynek. Ale jak coś mogę zagrać (jeśli ktoś się wysypie jeszcze
). Btw coś z tymi planszówkami kminimy?

Dobra, to rzeźbię 2000. 
Nieśmiało podrzucam kilka naszych pomysłów z dużych bitew, pozwalających nieco przyśpieszyć rozgrywkę.
- dzielimy strefę wystawienia na "sektory" dla danej armii (przydzielane losowo). Sektor może mieć dowolną szerokość, byle w nim się mieściła armia, a od sąsiedniej armii dało się ją oddzielić linią prostą. Na zdjęciach to trochę widać: https://picasaweb.google.com/schwarze.p ... 7152460098 Trochę to losowe, ale wystawia się armię w całości bez kombinowania z kolegami z teamu jak przemieszać jednostki, poza tym ma się naprzeciw osobę z którą się rozgrywa większość bitwy.
- szybkie określanie zwycięzców: dajemy na stół znaczniki warte określoną liczbę punktów, plus np. duże punkty za BSB i generałów i to wszystko, co należy podliczyć po bitwie jak już się na oczy nie widzi.
Wg mnie w takiej bitwie i tak mniej chodzi o wynik. 
- magię rozwiązaliśmy w ten sposób, ze normalnie rzucamy 2k6, a następnie gracz naprzeciw ciebie otrzymuje dispele jak w normalnej grze. Jest to uproszczenie, ale przyśpiesza. Podział tych kości w ramach teamu do dogadania.

Nieśmiało podrzucam kilka naszych pomysłów z dużych bitew, pozwalających nieco przyśpieszyć rozgrywkę.
- dzielimy strefę wystawienia na "sektory" dla danej armii (przydzielane losowo). Sektor może mieć dowolną szerokość, byle w nim się mieściła armia, a od sąsiedniej armii dało się ją oddzielić linią prostą. Na zdjęciach to trochę widać: https://picasaweb.google.com/schwarze.p ... 7152460098 Trochę to losowe, ale wystawia się armię w całości bez kombinowania z kolegami z teamu jak przemieszać jednostki, poza tym ma się naprzeciw osobę z którą się rozgrywa większość bitwy.
- szybkie określanie zwycięzców: dajemy na stół znaczniki warte określoną liczbę punktów, plus np. duże punkty za BSB i generałów i to wszystko, co należy podliczyć po bitwie jak już się na oczy nie widzi.

- magię rozwiązaliśmy w ten sposób, ze normalnie rzucamy 2k6, a następnie gracz naprzeciw ciebie otrzymuje dispele jak w normalnej grze. Jest to uproszczenie, ale przyśpiesza. Podział tych kości w ramach teamu do dogadania.
nie wiem jak z czasem, mam obawy że średnio.Bretonnian pisze:Btw coś z tymi planszówkami kminimy?
Popołudniem będe pewien czy będe na 100%
xYz
Ja muszę zrezygnować niestety..
Wisła Kraków.
-
- Falubaz
No to zostaje 5 graczy o ile się nie mylę : PiotrB, Gremlin(który jeszcze ma potwierdzić), Panter, Krzysiek i Dibo. Jak nikt juz nie wypadnie to mogę zagrać tylko ktoś musi mi jakieś figury weźmie albo pożyczy 

Ja prawdopodobnie bede jutro ok 18-19 w krk, zatem wpadne napewno, ale chyba raczej tylko na GoT sie załapię ;/ Jak co to Suchy mam WE/SK i DE w KrK. Patrycja będzie jutro ok południa w Krk, to mogła by Ci je dać ; ) JBC ofc 

xYz
-
- Falubaz
Okej Super
Myślę że się załapiesz Gremlin, bo początek ma być o 18.30 z tego co wiem. 

Wychodzi że Bretonnian zastąpiłby Seviego i jego pasibrzuchów w sojuszu alternatywnego dobra.
To nawet fajnie, bo ja widząc ilość strzelania po przeciwnej stronie zacząłem łamać się nad wzięciem skavenów (tylko taszczenie 200 modeli mnie przerażało
).
I potwierdzam, z racji mojego szkolenia będę wolny dopiero ok. 18:00, a jeszcze trzeba się ogarnąć i dotrzeć.

I potwierdzam, z racji mojego szkolenia będę wolny dopiero ok. 18:00, a jeszcze trzeba się ogarnąć i dotrzeć.

-
- Falubaz
Ja mogę zagrać byle czym i tak to funnowa bitewka
Jeśli dobrem to może Dibo byłby tak miły i pożyczył mi Bretkę <3, jeśli złem to mogę wziąć DE czy Skaveny od Gremlina
. Btw wezmę Puerto Rico - bardzo fajną planszówkę, którą gra się max godzinkę 

-
- Falubaz
Ja się boję że krasie, we i empire nas rozstrzelają. Btw nie wiem jakie modele ma Gremlin, ale składamy rozpy jakieś klimatyczne czy normalne 

Patrz, a ja mam odwrotne przeczucia. Dwarfy, Imperium i WE - rozstrzelacie nas.PiotrB pisze: Kurde roznieśiecie nas![]()

Dobra, to szlifuję ostatecznie rozpiskę. Składam klimat na monobogu, ew dwóch bóstwach nie będących w opozycji (nie będzie Slaanesh plus Khorne, Tzeentch plus NUrgle). A raczej nawet na monobogu.