Mamikon not dead

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Re: Noki's Caucasian Studio

Post autor: Nokimam »

Więcej zdjęć/lepsze zdjęcia później, ostateczny WIP:
Obrazek
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Czekam na lepsze zdjęcie, ale na razie jest miazga :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nooo ja chcę zobaczyć detale, różne ujęcia. Jak na razie mogę powiedzieć, że <oklaski> . ;] Dużo roboty widać, ciekawie wyciągnięte detale i zgniłek jak się patrzy.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

No jakoś tak...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Malowany przez jakieś półtora tygodnia by być zepsutym w 10 sekund pie####### varnishem GW....
Pan Mamikon

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Gość z kosą i mag rozumiem że nie skończony?

A Glotkin jest mega zordem, na serio brawo, nie wiem co niby spieprzył ci varnish?
Poproszę o zdjęcie brzuszka, bo nie z twojej winy nie widać go a pewnie też wymiata

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Koleś na górze wygąda na wip. Grubas na dole to w ogóle jakaś choinka zgnilizny. :P

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

czuję moc ale:
przydały by się jakieś głębsze cienie na skórze (całe ciało robiłeś aero?)
góra to pewnie wip ale wydaje mi się, że jest tam za dużo kolorów nie pasujących do ogółu

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Teraz to sie dopiero zacznie... skoro te foty sa w aukcji :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Właśnie chodzi o to ze ten zasra** varnish mi spieprzył górę.... Tam było wszystko gotowe, malowałem tych gości najlepiej jak umiem.... Nie wiem co poszło nie tak z lakierem, poszedłem z pretensjami do lokalnego gw i gość powiedział ze popyta znajomych mu managerów co można z tym zrobić... Chodzi o to ze varnish dał taki efekt jakbym lekko białym kolorem posprayowal, wszystko sie zlało, zrobiło sie jakieś matowe, detale przepadły... Co prawda od razu myślałem co można z tym zrobić i kombinowałem: jak nanieść wodę na obszar gdzie jest nieudany lakier wszystko wraca do normy do póki woda nie wysycha. W każdym razie czuje sie tak zle, tyle pracy i praktycznie muszę polowe robić od nowa...
Dziękuje bardzo za opinie, mam nadzieje ze coś wykombinuje do wieczora i wstawię zdjęcia naprawionego "Glutkina" :)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

znam ten ból z lakierami Noki :roll: :roll:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No to smuteł straszny,mam nadzieję, że się uda...

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Jesli masz szronienie, to pewnym ratunkiem moze byc lekki natrysk blyszczacego, a potem ponowne matowienie. Nie dziala zawsze, nie ratuje w 100% ale troche pomaga. Poszukaj w sieci ogolnie hasla frosting.
Na razie, na tych fotach, gora wyglada bardzo biednie. Moze wlasnie przez ten lakier.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

ja mam satin varnish gw i kilka pierwszych figsów tak zepsułem na próbę i już teraz wiem z jakiej odległości to robić i jakie warstwy nakładać, po poćwiczeniu lakier uważam za bardzo dobry tylko trzeba dawać pojedyńcze warstwy

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Po pierwsze to nigdy nie lakieruje sie metalikow... robia sie szare bez polysku :wink: Sam "szron" mogl sie zrobic ze zlego wymieszania albo temperatury (czesto zdaza sie to w lato przy wysokich temperaturach).
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Troszkę naprawiłem!!!! :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 lis 2014, o 04:54 przez Nokimam, łącznie zmieniany 1 raz.
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Po mojemu to generalnie odstaje podstawka - za równy ten taras...

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Fakt widać że wszystko inne zrobiłeś na max a o podstawce zapomniałeś, albo to tak wygląda. Ale w sumie BRAWO oto chodzi tylko zdjęć brzuszka jak prosiłem nie ma i nie ma ;)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Podstawka mi się bardzo podoba właśnie dlatego, że jest taka prosta i jednocześnie staranna. Nie będę spierał się czy robiłeś coś na maksa czy nie ale wydaje mi się,że nie. Brakuje mi jakiś głębszych cieni na skórze (czy robiłeś ją tylko aero?) a cieniowanie na postaciach na górze wygląda gdzieniegdzie na 1 lub 2 kolory. O ile ciało może się tak swiecić to parę detali przydałoby się zmatowić np szmaty, sznurki i inne pierdółki. Podoba mi się ale cytująć z mojej galerii "świeci się jak psu jajca" :)

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Dziękuje za opinie! Ani jeden detal na modelu nie był pomalowany tylko aerografem, wszystko było wyciągane pędzlem.
Co do świecenia sie to była to jedyna opcja, inaczej bym nie uratował modelu. Podstawka specjalnie prosta, najpierw zrobiłem taka masakrycznie rozbudowana z masa rożnych rzeczy na niej ale potem stwierdziłem ze będzie odciągać uwagę od samej figurki.
Pan Mamikon

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Ale prosta to nie musi byc taka plaszczyzna. Zreszta nawet szara skala nie jest, tak naprawde, wcale jednolicie szara (ani taka plaska). Ok, podstawka to podstawka. Ma tez elementy, ktore mi sie dosc podobaja - bable i ich cieniowanie.
Co bym poprawil:
- Matowienie, przynajmniej elementy, ktore nie powinny byc swiecace.
- Skora - po calosci. Wg. mnie jest za mało wyciągnięta. Zwłaszcza krawędzie i wypukłości, których na tym modelu jest dużo. Widać, że działałeś na niej, ale takie miejsca jak krawedzie ciala wokol rogow, cala twarz, itd, az sie prosza o dodatkowe zroznicowanie kolorystyczno-kontrastowe.
- Obaj jezdzcy sa dwa poziomy nizej niz glut na ktorym jada, czyli trzeci braciszek. Moze zmienie zdanie przy zblizeniach, ale na tej focie obaj wygladaja jak bardzo biedni towarzysze, machnieci na poczekaniu w porownaniu do swojego wiekszego wierzchowca.
Ogolem, znacznie, znacznie lepiej od poprzednio pokazywanych figurek.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

ODPOWIEDZ