Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
Ale ma chyba 5 sv pl;us construct? Tak samo jak sfinks? Nie wyobrażam sobie sfinksa z sv na 5+ .
nie rób chłopaka w bambuko
Niestety nie róbcie sobie nadziei na lepszego SV na constructach niz 5+ poza wezokawa która ma na 3+.
To jest 100% pewne.
Zródła już potwierdzone - podejzewam że zarówno ja jak i Malal mamy te same zrodło
PS.
Ale po zobaczeniu i potwierdzeniu wszelakich złych i dobrych wiesci uwazam ze nie ma tragedii - trzeba tylko wykminic dobra rozpe i ja sobie ograc.
Niestety nie róbcie sobie nadziei na lepszego SV na constructach niz 5+ poza wezokawa która ma na 3+.
To jest 100% pewne.
Zródła już potwierdzone - podejzewam że zarówno ja jak i Malal mamy te same zrodło
PS.
Ale po zobaczeniu i potwierdzeniu wszelakich złych i dobrych wiesci uwazam ze nie ma tragedii - trzeba tylko wykminic dobra rozpe i ja sobie ograc.
Tak, czytałem podręcznik do ogrów, fluffowo bydlaki nie do zabicia (kula armatnia w żołądku?).
Chodzi raczej o to, że ja wystawiam modele, które mi się podobają- sfinksa też będę wystawiał, jest bardzo fajny, zszokowało mnie jednak trochę to, że na połowę armii będzie bezużyteczny, zostanie zapluty samymi strzałami... W cc podobnie, wszelkie hordy po prostu ilością ataków go rozwalą.
Co do princa ja na pewno będę go wystawiał, WS 5 jest nie do pogardzenia, już dla tego faktu warto znaleźć dla niego punkty. W sumie powiedz, Malal, jaka jest Twoja wizja tej armii? Większość z nas coś przedstawiła, ciekaw jestem co naczelny maruda wykminił .
Chodzi raczej o to, że ja wystawiam modele, które mi się podobają- sfinksa też będę wystawiał, jest bardzo fajny, zszokowało mnie jednak trochę to, że na połowę armii będzie bezużyteczny, zostanie zapluty samymi strzałami... W cc podobnie, wszelkie hordy po prostu ilością ataków go rozwalą.
Co do princa ja na pewno będę go wystawiał, WS 5 jest nie do pogardzenia, już dla tego faktu warto znaleźć dla niego punkty. W sumie powiedz, Malal, jaka jest Twoja wizja tej armii? Większość z nas coś przedstawiła, ciekaw jestem co naczelny maruda wykminił .
Zgadzam sie. Źródło książka nie kłamie chybaSmiechu pisze:nie rób chłopaka w bambuko
To jest 100% pewne.
PS.
Dla nowego gracza nowy book będzie bardziej przyjazny niż stary, wydaje mi się, że da się radę. Szałowych wyników nie będzie, ale jest parę rzeczy, które mogą natłuc punktów. Poza tym zwróciłeś uwagę głównie na tę armię, więc skoro Ci się najbardziej podoba, to nie ma co się zastanawiaćAlexander pisze:Ja chciałbym wiedzieć tylko jedno czy jest opcja nie zaliczać samych masakr w plecy i jakoś tam grać sobie tymi nowymi TK Bo na zasadach WFB znam się tyle o ile czyli suuuuabo
O polskiej edycji na razie chyba nic nie wiadomo. I tak wszyscy kupią angielską, jak tylko wyjdzie .
pewnie tak jak O&G czyli ~2-3 miechy od premiery engAntesky13 pisze:Witam.
Przepraszam jeśli takie pytanie padło ale,
chciałbym się spytać kiedy i czy w ogóle wyjdzie polska edycja podręcznika TK.
Pozdrawiam.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Jeśli ktoś już ma booka to niech odpowie: jak to jest z markerami? Stawiam marker np. w pierwszej turze i już od pierwszej tury zawsze musi wykopka wychodzić z tego miejsca czy co turę tą samą wykopkę mogę próbować wykopać gdzie indziej jeśli nie wyjdzie mi poprzednie wykopanie?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
No tak ja wiem sam jestem fanem, ale bez przesady nie potrzeba jakichś ultra skilli do przeczytania ze zrozumieniem tego co w kodeksie, a tam tego fluffu zazwyczaj za dużo tyż nie ma raczej... Myślę, że każdy by lepiej zrobił jakby kupił wersję oryginalną i usiadł sobie ze słownikiem/internetem jak coś mu sprawia trudność(powaga) ale to tylko moja myśl
Co cię nie zabije to cię wzmocni