Skład na ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: Skład na ETC 2011

Post autor: Barbarossa »

Dobra dobra, Ty się lepiej tłumacz, jak logika stoi za tym jednorazowym wardem. Gadałem z kapitanem anglików i jak mu powiedziałem, że rzekomo u nich jednorazowy ward działa na wszystkie rany z danej puli inicjatywy, to zrobił wielkie oczy :shock:

Więc to jakaś ściema była.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Barbarossa pisze:Dobra dobra, Ty się lepiej tłumacz, jak logika stoi za tym jednorazowym wardem. Gadałem z kapitanem anglików i jak mu powiedziałem, że rzekomo u nich jednorazowy ward działa na wszystkie rany z danej puli inicjatywy, to zrobił wielkie oczy :shock:

Więc to jakaś ściema była.
Słowa Ben Johnsona. Tez sie zdziwilem, ale jak bylem przy sytauacji gdzie anglicy uwazali, ze szarza rog-rog to worst play czy, ze nie mozna robic reforma, zeby przemieszczac herosa w walce to bylem w stanie uwierzyc i w to :)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Rozmawialiśmy o tym trochę w aucie w drodze powrotnej i w sumie nie ma w 8 edycji kolejności ataków. Gdyby była to champion Blood knightów mógłby pierwszy bić lancą płonącą i ściągać regeny dla reszty. Swoją drogą nie wiem czy nie powinniśmy w tą stronę iść w tego typu uściśleniach, i to również z charmed shieldem.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jasne jasne. Jakoś Wood Elfy kulają wardy po kolei, do pierwszego oblanego. GW nigdy nie wprowadzało kolejności ataków rzuconych w ramach jednej inicjatywy, i zawsze trzeba było wprowadzać jakieś losowanie albo rzucanie po kolei w wypadku tego typu przedmiotów.

Ale nawet jak nie ma kolejności ataków, to o tym, który atak jest pierwszy, decyduje gracz, którego jest tura, czyli w tamtym wypadku ja :)

Chyba, że też pragniesz uznać, iż jednorazowy ward na 2+ działa na wszystkie ataki po tej samej inicjatywie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Barbarossa pisze:Jakoś Wood Elfy kulają wardy po kolei, do pierwszego oblanego.
Ale oczywistym jest, że najpierw będą chciały wardować KB, a potem zwykłe rany :) Kulanie po kolei to to samo co losowanie, która była pierwsza. IMO "gracz, którego jest tura" jest najmniej inwazyjne.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zaniechanie ograniczeń. Życie jest brutalne i czasami trzeba przegrać.

Wprowadzenie karniaków za nieznajomość elementarnych zasad.
Wprowadzenie karniaków za złośliwe zgłaszanie worst play
Polacy startują z poziomu -200 punktów

Jeżeli musicie przycinać to tylko na poziomie rulebooka, aby nikogo nie krzywdzić, bo jak porównać księgę HE z infernalem WOCH ?

Nie śledzę tematu od początku, ale mniemam iż gorzkie żale wylewają głównie amerykanie (może też niemcy). Jeżeli tak, to nie ma czym się przejmować, ponieważ oni już tak mają i nie zrozumieją, że polak potrafi, że koreańska doba ma 48godzin...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ale tam smuty walą :D

Co takiego strasznego Bane Head zrobił na tym ETC , że ma bana zgarnąć ? :D

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a szto eto ten bane head :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ograniczenia dla polakow na przyszel etc:

- gramy w siedmiu
- choseni unit size 5-10
- helena - banned
- GG unit size 5-20
- klopy sa 0-1, kowadlo one use only
- Pok i kocioł one use only
- kameleon, terki 0-1
- cruz gra bez lorda
- breta max 1 unit of flyers, treb 0-1
- doch syrena banned, Guo M3 W5, I2, A3
- Skav - unit size 10-20
- zagraniczniacy mogą miec drugi zestaw rozpisek na Polakow.

będzie ciekawiej ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Robson - za skomplikowane to dla nich...
Oni na pewno będą się upierać, że dla Polaków wszystko jest banned i możemy grać tylko Ogrami... :)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

- Skav - unit size 10-20
I tak bym 14-6 robił ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Szkoda, że po zeszłym etc nie chciano takich ograniczeń ;) Moze poczekajmy, wygrajmy kolejne etc i wtedy jesli po 2012 roku bedzie istnial jeszcze swiat zrobmy etc 2013 poland ze specjalnymi ograniczeniami :wink: Coś jakby Adamkowi zawiązać lewą rękę za plecami for balnce. Biedni niemcy i amerykanie :( l o l

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bastor pisze:Robson - za skomplikowane to dla nich...
Oni na pewno będą się upierać, że dla Polaków wszystko jest banned i możemy grać tylko Ogrami... :)
Żebyś się nie zdziwił z tymi ogrami :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

zarzuciłby ktoś link do rozp. 40k ...?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

1. Bez przesady, raptem dwie niepełne strony to żaden whine. Nie demonizujcie. Ja to czytam nieco inaczej i raczej wygląda na to że gracze z ETC są zadowoleni z AR. Pada kilka powtarzających się propozycji ale też to zaledwie kilka postów, a ilu było graczy? 200? Zwykle Ci którym nic nie przeszkadza to nie tracą czasu na pieniactwo.
2. Się tak nie fazujcie tekstami w stylu "polacy to są tacy zajebiści, że trzeba robić specjalne ograniczenia bo inni z nami sobie rady dać nie mogą". Ile razy było ETC? Ile razy Polacy wygrali? Mało to razy wpierdol lub remis był? Fajnie, że Polska wygrała. Na pewno jesteśmy w czołówce, ale nie róbcie z innych drużyn frajerów do bicia...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Przemcio pisze:a szto eto ten bane head :?:

to taki przedmiot słaby u lizaków co go jak dobrze sprawdziłem nikt w rozpisce nie miał ale banować trzeba :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ten Asger to prawdziwa niemota - chcą banować coś na co my poprostu mamy juz patenty.

Albo oni są na tyle nie udolni ze nie potrafią kminić, albo poprostu nie potrafią sie pogodzić z tym że Polska wygrała ETC.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

lol :mrgreen: nie no z tym bane head to ich chyba pogieło...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Na turnieju było sporo slannów z bane head i death lub/i feedback scrollem. Mi się trafiły dwa, wystarczy się trzymać daleko, szachować nieco pitką, nie przesadzać z czarami... nie jest to lubiany przeze mnie przedmiot, zgadzam się, że slann z deathem, feedbackiem i BH to przykrość dla magów wroga, ale kurcze... na tym polega Warhammer, żeby takie kombosy mieć i na nich ciągnąć.

ODPOWIEDZ