Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Mam pytanie dotyczące PoD.
Zawsze grałem, że kości są generowane do puli tego maga, w dyskusji na temat cięcia tego czaru, padło stwierdzenie
Zawsze grałem, że kości są generowane do puli tego maga, w dyskusji na temat cięcia tego czaru, padło stwierdzenie
i narodziło się moje pytanie, gdzie te kości są generowane do puli ogólnej czy tylko dla tego maga?Co lepiej masz obecnie nie po 2 kości na magu + 2 w puli. Tylko 1 na jednym i 11 w puli.
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
Oczywiście że dla maga bo przecież jest dopisek: Jeśli czarodziejka nie wykorzysta tych kości to dostaje hita za każdą wygenerowaną niewykorzystaną kość czyli tylko ona może ich używać bo ona dostaje hity
.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Temple Guard
- Falubaz
Poison i killing blow trochę się "gryzą", jak wyrzucisz 6 na trafienie to ranisz automatycznie i nie masz szansy na killing blow.Koz@a pisze:mam pytanie czy jak wezme w rozpie Death Had i wykupie jej gift Touch of Dead to jej ataki mają poison i killing blow?Chodzi mi o to czy jak wyrzucę na trafienie 6 to jest to automatycznie killing blow??
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Ja mam co w rodzaju pytania, nie wiedziałem gdzie o to zapytać... Ile już wyszło podręczników do armii z siódmej edycji i ponad to ile zostało? Jak na razie nowe jest Imperium, Dark Elfy, High Elfy, Demony, Wojaki Chaosu, Wampiry, Krasnoludy, Orki i gobliny... czy to już wszystko? pozdro 2 all!
- Temple Guard
- Falubaz
Zapomniałeś tylko o Lizardmenach.Jurdasz pisze:Ja mam co w rodzaju pytania, nie wiedziałem gdzie o to zapytać... Ile już wyszło podręczników do armii z siódmej edycji i ponad to ile zostało? Jak na razie nowe jest Imperium, Dark Elfy, High Elfy, Demony, Wojaki Chaosu, Wampiry, Krasnoludy, Orki i gobliny... czy to już wszystko? pozdro 2 all!
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Mam pytanie o zasade ukryty... W AB jest to nie do konca zrozumiale wytlumaczone, przynajmniej dla mnie
czy jak mam assasyna w rozpie, to zasada ukryty pozwala mi nie mowic przeciwnikowi ze w ogole mam w armii assasyna, czy mowi tylko ze nie musze mu mowic w jakiej jednostce jest ukryty, ale musze poinformowac go ze gdzies jest? Prosilbym o szybka odpowiedz bo dzis wieczorem gram bitwe i chcialbym do tego czasu wiedziec xD bo jesli nie musze nic o nim mowic, to wowczas glupie jest z ostrzem cienia, bo musze rzucac kostka od drugioej tury zatem silarzeczy musze go ujawnic... :/
Jeśli gracie na jawne rozpiski czyli ze pokazujecie sobie i informujecie o przedmiotach magicznych itd. To tak. Natomiast jeśli gracie na tajne to nie. Ale jesli jest to gra domowa z kumplem przy piwko tu go zaskocz
tylko wczesniej zapisz gdzie go schowałes.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Zastanawia mnie pewna rzecz. Czy jak dam Whip of Agony to mam 3 czy 4 A z Ap o sile 5? Jak daje normalnie Beastmaster score to dostaje +1A i nie jestem pewien co do tego przedmiotu.
hmm tak sie własnie zastanawiam co sobie dokupic bo troche kasy odłożylem
mam 10 Corsarow,20 Warriorów,16 Kuszy,5 CoKsów,5 DR ,5 Black Guard,Hydranta,Czarke na piechote i Dredlorda on CO.Myslałem własnie co lepsze do tego co mam Shadesi czy może assassina(raczej ze względu na figurke
),albo zwiekszyc liczbe BG???moze wogóle polecacie co innego??
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
mam 10 Corsarow,20 Warriorów,16 Kuszy,5 CoKsów,5 DR ,5 Black Guard,Hydranta,Czarke na piechote i Dredlorda on CO.Myslałem własnie co lepsze do tego co mam Shadesi czy może assassina(raczej ze względu na figurke
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)