rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Ward to ward a regenka to regenka.Tyle 

"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Jak sam zauważyłeś pytanie było retoryczne => nie wymagało odpowiedzi. Nie było więc pytaniem, a odpowiedzią, która brzmi: regenka to nie ward, więc nie trzeba jej przerzucać.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
regenka niestety nie podchodzi, ale to tylko hydra, abomka tak naprawde. Tak czy inaczej na najwazniejsze combaty, w ktorych WL miewają problemy pomoże, czyli na przykład pelen oddział bloodkow, demonetek, choseni, warshrine, black coatch, BG/witchki z wardem z kotłem, inne HE z wardem z czaru... i pewnie sporo jeszcze 

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
No właśnie też to rozkminiłem i wychodzi, że ten przedmiot jest zajebistyRobson pisze:regenka niestety nie podchodzi, ale to tylko hydra, abomka tak naprawde. Tak czy inaczej na najwazniejsze combaty, w ktorych WL miewają problemy pomoże, czyli na przykład pelen oddział bloodkow, demonetek, choseni, warshrine, black coatch, BG/witchki z wardem z kotłem, inne HE z wardem z czaru... i pewnie sporo jeszcze

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
WE to i tak żadne wyzwanie, trzeba tylko jak najszybciej zabić luki i uważać na Hod-e
Apropo bolców to miałem pare rzeczy do wyboru, jak 3 mag z destroyem, 5-6DP, lub 2x31 wl.
bełty wydają mi sie najbardziej optymalne, chociażby do tego by wykańczać niedobitki zredukowane po dwelersach i flamesach. Dodatkowo jest to jakas broń na monstra i rydwany, które mnie bolą. Ostatnio grałem rpzeciwko zestawowi DE: smok,hydra,chariot i konny hero z zianiem - zło i nie miałem czym ruszyć tego na dystans. chciałbym dobić WL do 27+27, ale to tylko za ptaka, lub loremaster cloaka... nie wiem , czy warto.
Apropo bolców to miałem pare rzeczy do wyboru, jak 3 mag z destroyem, 5-6DP, lub 2x31 wl.
bełty wydają mi sie najbardziej optymalne, chociażby do tego by wykańczać niedobitki zredukowane po dwelersach i flamesach. Dodatkowo jest to jakas broń na monstra i rydwany, które mnie bolą. Ostatnio grałem rpzeciwko zestawowi DE: smok,hydra,chariot i konny hero z zianiem - zło i nie miałem czym ruszyć tego na dystans. chciałbym dobić WL do 27+27, ale to tylko za ptaka, lub loremaster cloaka... nie wiem , czy warto.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
No ja Ci tego nie powiem, bo masz zupełnie inną wizje rozpiski niż moja
Ja do bolców chyba się nie przekonam, za łatwo spadają od właściwie wszystkiego. Np. vs lizaki spadną Ci w 1 turze od kameleonów i nic z tym nie zrobisz

Ja do bolców chyba się nie przekonam, za łatwo spadają od właściwie wszystkiego. Np. vs lizaki spadną Ci w 1 turze od kameleonów i nic z tym nie zrobisz

mi raz zginął od komety czy pegazów i drugi raz od latarki, jedyne co boli to stalkery, bo mają chyba wzrost=3 

RIP
@ robson
super rozpa. idealne cory moim zdaniem. a co do bolców to napisz jak sie sprawdzają i czy nie warto ich jednak wymienić. panujący wszędzie cover jest denerwujący, wiec moze dopieścić WL i dac fasty?
pozdro
super rozpa. idealne cory moim zdaniem. a co do bolców to napisz jak sie sprawdzają i czy nie warto ich jednak wymienić. panujący wszędzie cover jest denerwujący, wiec moze dopieścić WL i dac fasty?
pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
chrzanisz, jak widzisz chamki to odpowiednio się ustawiasz orłami, łucznikami i nic się nie wciśnieAndrzej pisze: Ja do bolców chyba się nie przekonam, za łatwo spadają od właściwie wszystkiego. Np. vs lizaki spadną Ci w 1 turze od kameleonów i nic z tym nie zrobisz

diuk
zalezy od meczu
na dmony wiadomo, ze 6 odpada, wtedy wolę 1,5 lub 4,5, na bretke wezme 4,6, na chaos 5,6
assasello z tymi orłami to przeginka
za tarczę robić mają lwy. nawet jezeli zajmie to pare tur, to mozesz sobie strzelac w silnik, albo przez szczelinę w co innego, a w miedzy czasie mordujesz chamki 4,5 z high. ( Crus na ETC kmini nad lizzie z 3x10 chamów )
tylko 3 modele herosow w armii nie strzelają! istny ogień.
zalezy od meczu

na dmony wiadomo, ze 6 odpada, wtedy wolę 1,5 lub 4,5, na bretke wezme 4,6, na chaos 5,6
assasello z tymi orłami to przeginka

RIP
@ Asassello
Grałeś już z lizakami na 2 chamkach, 4 skinkach i magiem z heavena z kometą?
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, o 17:35 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok mistrzu czepiania się, poprawione. Może napisałbyś coś merytorycznego, tak dla odmiany?
Moge jeszcze dodac że skinki z plujkami to tylko 3 oddziały nie 4 na euro
Ja tam bolce lubie (ale nigdy nie ma na nie pk) w naszej armi jest imo za duzo lepszych celów by sie skupiac na bolcach
Problem jest taki że jak ktos sie juz zainteresuje to słabo to wyglada

Ja tam bolce lubie (ale nigdy nie ma na nie pk) w naszej armi jest imo za duzo lepszych celów by sie skupiac na bolcach

Problem jest taki że jak ktos sie juz zainteresuje to słabo to wyglada

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
nie, bo to mega rzadka armia na stołach, a ten build jest dodatkowo unikalny wśród rozpisek lizakówAndrzej pisze:@ Asassello

Ja mówię tylko o tym by całym śmietnikiem się odpowiednio zastawić by chamki nie mogły tak wejść byśmy nie mieli ich na celowniku magii lub w zasięgu naszych oddziałów.
Potem to nie polecam nikomu stać w kupie, bo te komety często wchodzą na IF i robi się smutno :/