Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
i tak wlasciwie to skuteczniejsze i prostsze niż puszczanie w tg 13 jest puszczenie w tg rakiety, i tak raczej nie ma u lizardmenów lepszych celów dla niej.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Co byście polecili kupić mam 400zl, batalion, elektryka, 2 ratlingi, 3 jezzaile (które chce sprzedać) i piec/dzwon (zpinowany)
Na pewno kupie: elektryka i night runnersów (do produkcji jezzaili)
Myślałem o stromverminach, ale przyszła edycja za dobrze dla nich nie wróży
Na pewno kupie: elektryka i night runnersów (do produkcji jezzaili)
Myślałem o stromverminach, ale przyszła edycja za dobrze dla nich nie wróży
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
drugi batallion lub pojedyncze pudla monków i clanratów.
masz tylko 20 mnichów, z 4 zrób censerów (w ramkach są 4 odpowiednie rączki), zostaje 16 co jest zdecydowanie za mało zarówno jak na oddzielny klocek jak i do pchania furmanki, więc warto dokupić jeszcze jedną 20 (z 4 zrobić kolejnych censerów ofc.
).
Podobnie masz z clanratami, masz 40. jeśli zrobileś ich na niewolników to brakuje ci klanbraci do pchania dzwonka ( przynajmniej 25), a jeśli zrobileś ich na ww. to nie masz niewolników.
Nie masz też rara, więc za resztę kasy możesz kupić doomwheela lub WLC.
masz tylko 20 mnichów, z 4 zrób censerów (w ramkach są 4 odpowiednie rączki), zostaje 16 co jest zdecydowanie za mało zarówno jak na oddzielny klocek jak i do pchania furmanki, więc warto dokupić jeszcze jedną 20 (z 4 zrobić kolejnych censerów ofc.

Podobnie masz z clanratami, masz 40. jeśli zrobileś ich na niewolników to brakuje ci klanbraci do pchania dzwonka ( przynajmniej 25), a jeśli zrobileś ich na ww. to nie masz niewolników.
Nie masz też rara, więc za resztę kasy możesz kupić doomwheela lub WLC.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
albo zapłacić Pasiakowi za zrobienie ładnej abominacjiArbiter Elegancji pisze: Nie masz też rara, więc za resztę kasy możesz kupić doomwheela lub WLC.

The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
pytanie odnośnie skitterleap i LD:
1. Mam oddział slavów z warlockiem. oddział dostaje terror i ucieka. Czy w następnej turze magii, jeśli oddział bedzie dalej uciekał, mogę wyteleportować warlocka z oddziału innym magiem, np. seerem? oczywiście jest on w zasięgu, czar wchodzi itp..
2. Analogiczna sytuacja - oddział z WI ucieka. Liderkę zdaję na 2+1 za muzyka (bzaowa slavów), czy na 5+1 z muzyka (liderka bohatera - warlocka)?
1. Mam oddział slavów z warlockiem. oddział dostaje terror i ucieka. Czy w następnej turze magii, jeśli oddział bedzie dalej uciekał, mogę wyteleportować warlocka z oddziału innym magiem, np. seerem? oczywiście jest on w zasięgu, czar wchodzi itp..
2. Analogiczna sytuacja - oddział z WI ucieka. Liderkę zdaję na 2+1 za muzyka (bzaowa slavów), czy na 5+1 z muzyka (liderka bohatera - warlocka)?
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
No logiczne by było tak, że wyteleportowawszy gościa on dalej spiernicza. ale można już by było go teleportować właśnie cal od dzwonu, gdzie liderkę zdawałby już na generalskiej, więc większa szansa automatycznie.Kervyn pisze:1. W poprzedniej edycji było tak, że można było go wyteleportować, ale był dalej fleeing - musiałeś go gdzieś postawić solo.
no źle kombinujesz ,bo zasięg dawania ld przez gienka to 12' a czar też ma 12' więc i tak zdaje się na generalskiejPacek pisze:No logiczne by było tak, że wyteleportowawszy gościa on dalej spiernicza. ale można już by było go teleportować właśnie cal od dzwonu, gdzie liderkę zdawałby już na generalskiej, więc większa szansa automatycznie.Kervyn pisze:1. W poprzedniej edycji było tak, że można było go wyteleportować, ale był dalej fleeing - musiałeś go gdzieś postawić solo.

prawda, dzięki za poprawienie.Marcins pisze:no źle kombinujesz ,bo zasięg dawania ld przez gienka to 12' a czar też ma 12' więc i tak zdaje się na generalskiejPacek pisze:No logiczne by było tak, że wyteleportowawszy gościa on dalej spiernicza. ale można już by było go teleportować właśnie cal od dzwonu, gdzie liderkę zdawałby już na generalskiej, więc większa szansa automatycznie.Kervyn pisze:1. W poprzedniej edycji było tak, że można było go wyteleportować, ale był dalej fleeing - musiałeś go gdzieś postawić solo.
Ale pytanie numer jeden nadal aktualne. Co z ogólną zasadą..da się?
Oczywiscie mozesz teleportowac takiego maga.
Kto zle kombinuje ten zle kombinuje.. Elektrycy tez moga miec teleport, to raz. A dwa, mozesz miec lorda z teleportem ktory nie jest generalem (np Verminlord) i generalskie Ld przekazuje np Priest (ktory rowniez ma ja wieksza od elektryka). A ze malych magow raczej nie koncentruje sie w okolicy duzego, to pytanie bylo jak najbardziej zasadne. Nie mowiac juz o calej masie innych zastosowan jak blokada frenzy czy ucieczka przed autoflee od szarzy. Pozdro pocwicz ;*Marcins pisze:no źle kombinujesz ,bo zasięg dawania ld przez gienka to 12' a czar też ma 12' więc i tak zdaje się na generalskiej :wink:Pacek pisze:No logiczne by było tak, że wyteleportowawszy gościa on dalej spiernicza. ale można już by było go teleportować właśnie cal od dzwonu, gdzie liderkę zdawałby już na generalskiej, więc większa szansa automatycznie.Kervyn pisze:1. W poprzedniej edycji było tak, że można było go wyteleportować, ale był dalej fleeing - musiałeś go gdzieś postawić solo.
Jeśli chodzi Ci o smroda z censerów, to na 6. Jest to napisane na stronie 46. Dlatego właśnie trzeba nosić booka.Marcins pisze:czy monki tafa nie zdają na 6 czy normalnie?
zawsze grałem że na 6 ,ale na turnieju dzisiaj kolo upierał się ze normalnie ,więc zrodziło to we mnie wątpliwości a booka nie mam przy sobie...
Nieprawda, doczytajcie zasadę Pestilent Blessing furmanki, monki oblewają testy tylko na 6.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.