rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Heh, może kiedyś wezmę te biedne bolczyki na jakiegoś tura i sprawdzę jak teraz działają. Tylko, że to w cholerę pkt zżera 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak, kocham lokalnych mędrców
Najgorzej, jak wokól nie ma nikogo, kto zna się na zasadach i weź się potem kłóć z takim gościem 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Ojro
Wiecej WL nie bedzie, PG nie mam, poza tym roszady niemal dowolne jak ktos ma lepszy pomysl
Poskladane z tego, co mam lub bede mial do soboty. WL srodkiem, po bokach kloce SE, cal za WL ida luki/SM z herosami, bsb lotny, dlatego nie eco, w SE przydaja sie te 3a S6 lub do przyjmowania challenge w lukach jak cos spieprze. SM/luki obstawa bolcow i ogarnianie smietnika, orly/sm odginaczki/blokery. Magia sie sama tlumaczy chyba.2400 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 360.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
Book of Hoeth [100.0]
1 Mage @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of High Magic
Seerstaff of Saphery [30.0]
1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Caledor [25.0]
Dawnstone [25.0]
30 Spear Elves @ 295.0 Pts FCG
30 Spear Elves @ 295.0 Pts FCG
12 Archers @ 137.0 Pts muzyk
6 Swordmasters @ 90.0 Pts
6 Swordmasters @ 90.0 Pts
29 White Lions @ 500.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
Guardian @ [17.0] Pts
Ironcurse Icon [5.0]
1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 119
Total Army Cost: 2400.0
Wiecej WL nie bedzie, PG nie mam, poza tym roszady niemal dowolne jak ktos ma lepszy pomysl

poza standardowymi narzekaniami dotyczącymi BoH, spearmanów i RBT to całkiem zgrabnie złożone.
Shadow + BoH + Speary mogą się nieźle łączyć, ale to nie mój styl
Shadow + BoH + Speary mogą się nieźle łączyć, ale to nie mój styl

@Asassello
Na to polaczenie licze
w ten sposob mam 2 turbokloce i 3 wsparty ewentualna miasma/witcheringiem tez ma szanse dac rade.
@Diuk
Amulet of light na ile armii sie przydaje?
Juz predzej bym trickster sharda zerznal od robsona, ale poki co mam fatalne doswiadczenia z maszynkami przeciw sobie. Za 5 pkt moge oszczedzic kilkadziesiat z szostek na wardach.
Swifty sprawiaja, ze WL uciekaja oddzialowi z AMka i jakis tepy uj mi wskoczy w dziure by ubic AMke, a bannerek minimalizuje pecha jak bede musial blyskawicznie spierniczac herosami. Jak podepchne bsb do WLi, to stubborn na 10tce tez daje rade przy moich rzutach.
Na to polaczenie licze

@Diuk
Amulet of light na ile armii sie przydaje?

Swifty sprawiaja, ze WL uciekaja oddzialowi z AMka i jakis tepy uj mi wskoczy w dziure by ubic AMke, a bannerek minimalizuje pecha jak bede musial blyskawicznie spierniczac herosami. Jak podepchne bsb do WLi, to stubborn na 10tce tez daje rade przy moich rzutach.
Nie wiem na ile, ale wiem, że jak go nie weźmiesz i dostaniesz VC to masz maskę w plecyVallarr pisze:Amulet of light na ile armii sie przydaje?

Amulet of Light jak już wspomniał Andrzej - w jednej bitwie pamiętam Wraithy mi wykosiły 2 oddziały za darmo przez tą eteryczność - całe szczęścieże trzon miał magiczne ataki (29 lwów) jakby mi się w to wbiły i nie miałbym czym odpowiedzieć to by była maska na maksa.
Ward 6+ od maszyn jest fajny, ale nie tak fajny jak magiczne ataki. Jak Ci tak bardzo zależy to weź drugiego Championa
Poza tym ja bym aż tak nie liczył na mega fuksa i 6+ warda. Raczejbym już chyba zmienił Lora na Life i wskrzeszał / zwiększał Tougha.
Ward 6+ od maszyn jest fajny, ale nie tak fajny jak magiczne ataki. Jak Ci tak bardzo zależy to weź drugiego Championa

Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, o 21:20 przez diuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
A co do Sztandaru:
Jak nie chcesz mieć luki między oddziałami to może np. zamiast 2 Bolców wciśnij jeden oddział Dragonów to będzie ci bronił oddziału z Arcym? No sam nie wiem, mi taka luka jakoś nie powstaje, bo tak dobrze kitram Arcego.
Poza tym jakoś zawsze udaje mu się przeskoczyć z oddziału do oddziału zanim dojdzie do jakiegoś combata. Ostatnio na przykład siedział sobie w 29 Lewków które dostały szarżę od Smoka, ale turę wcześniej cofnąłem sobie do 15 łuków.
Z mojego doświadczenia, jak masz oddział 29 Lwów to często chcesz nim szybko dobiec do czegoś z czym się trzeba klepać -> np. Empire, Dwarfy, DE w sumie też, bo te Kusze robią z elfów straszną miazgę - > chociażby z twoich dwóch klocków Spearów. Z lizakami jeszcze nie grałem, ale domyślam się, że ich magia i strzelanie też robi miazgę, więc każdy cal któy przybliża cię do combatu jest na wagę złota. Szczególnie z Shadowem.
Jak się jednak tak ustawiasz na strzelanie (2 Bolce) to może by jednak włożyć trochę łuków do rozpy? Brzytwa działa na nich tak samo.
Jak nie chcesz mieć luki między oddziałami to może np. zamiast 2 Bolców wciśnij jeden oddział Dragonów to będzie ci bronił oddziału z Arcym? No sam nie wiem, mi taka luka jakoś nie powstaje, bo tak dobrze kitram Arcego.

Z mojego doświadczenia, jak masz oddział 29 Lwów to często chcesz nim szybko dobiec do czegoś z czym się trzeba klepać -> np. Empire, Dwarfy, DE w sumie też, bo te Kusze robią z elfów straszną miazgę - > chociażby z twoich dwóch klocków Spearów. Z lizakami jeszcze nie grałem, ale domyślam się, że ich magia i strzelanie też robi miazgę, więc każdy cal któy przybliża cię do combatu jest na wagę złota. Szczególnie z Shadowem.
Jak się jednak tak ustawiasz na strzelanie (2 Bolce) to może by jednak włożyć trochę łuków do rozpy? Brzytwa działa na nich tak samo.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
W sumie masz sporo racji. Zagram jeszcze ze 2 gry do soboty i wyprobuje ten sztandar. Inwestowac wiecej do ochrony to przerost formy nad trescia juz bylby.
Brzytwa nie dziala tak samo, bo 21 atakow to troche wiecej niz 10
Sa sporo drozsi, bez save i tak dalej. 12stka + bolce powinny powystrzelac smieci, czego nie wystrzelaja, to zamiota smieciowi SM. Bez bolcow i popychaczek, ktorych nie mam, kowboje i large targety maja uzywanie, dlatego bolce zostaja. Zreszta to tylko 200 pkt, a strasza ladnie.
Brzytwa nie dziala tak samo, bo 21 atakow to troche wiecej niz 10