Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
wg moich informacji wynika, ze oszczednosc jest 0.5 funtabigees pisze:a jak sie beda kreowaly ceny? bo jak sobie policzylem wg plotek z warseera, to spearhead wart 105 poundow zawieral bedzie figsy i ab za razem 88 poundow...?Szaman pisze:chyba 22 luty... AB bedzie w nim na pewno. sam go bioreManfred pisze:Kiedy dokładnie będą Spearheady dostępne w sklepach ?
I czy na pewno będzie w nim Armybook ?
wiem i juz o tym pisalem kilka stron wczesniej - zdolny jestes, znajdziesz sobiePiotrax pisze:Hym... w urodziny mojej siostry? Nie wiesz Szamanie co w nim bedzie? Moze sam bym się skusił
"I fart in your general direction"
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Czyli, podsumowując :50 punktów VP dla przeciwnika za każdy zabity wskrzeszony oddział zombie o T2. Zombie będzie koło pięciu za pierwszym wskrzeszeniem, czyli będą warci 20 punktów.
No cóż, kiedy Alessio mówił, że przytną inwokację, nie żartował.
In plus jest popychaczka, która wchodzi łatwiej. Zamiast wskrzeszać, będziemy popychać. Też ma to swój urok.
No cóż, kiedy Alessio mówił, że przytną inwokację, nie żartował.
In plus jest popychaczka, która wchodzi łatwiej. Zamiast wskrzeszać, będziemy popychać. Też ma to swój urok.
Dokladnie mnie tez to cieszy:) moje BK beda szybciej dojezdzac ale ten fun jak zombiaki wstaja komus za plecami po prostu jest niezly:) no i co za klimat...poza tym zombiaki to taka klimatyczna jednostka, fajnie jak takimi leszczami kogos pogonisz:)acha no i przypomnialo mi sie ze gracze sylvani, ktora czasem tez pogrywalem musza znow wszystko zmieniac bo ich armia znika;) troche lipa chociaz bardziej mi bylo szkoda sea patrolka:)
0.5 funta na kazdym boxsie, czy w ogole za calosc?Szaman pisze: wg moich informacji wynika, ze oszczednosc jest 0.5 funta
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
jak kupisz spearhead to zaoszczedzisz pol funtabigees pisze:0.5 funta na kazdym boxsie, czy w ogole za calosc?Szaman pisze: wg moich informacji wynika, ze oszczednosc jest 0.5 funta
a moze gdzie indziej to pisalemPiotrax pisze:Może nie jestem taki zdolny na jakiego ?wyglądam? O batalionie i owszem pisałeś. Ale o spearhedzie czy jak to się tam zwie, już nie. Przejżałęm wszystkie twoje posty do grudnia
AB
10 szkieletow
10 ghouli
10 wilkow
10 grave'ow
1 corpse cart
1 varghulf
1 wampir
1 vlad
Nie, nie będzie, bo to nie Army Deal.
Proszę, nie zadawajcie w kółko tych samych pytań, jest ten temat, warseer też jest, można sobie szukać. Bo zaraz ktoś zapyta czy będzie można wystawiać lorda nekromantę, albo kiedy w ogóle te wampiry wychodzą...
Proszę, nie zadawajcie w kółko tych samych pytań, jest ten temat, warseer też jest, można sobie szukać. Bo zaraz ktoś zapyta czy będzie można wystawiać lorda nekromantę, albo kiedy w ogóle te wampiry wychodzą...
ja wiem, ze byloby fajnie, ale wszystkiego powiedziec nie moge. i tak nie jestem pewien, czy za duzo nie mowieFedek pisze:Szamanie, fajnie byłoby, jakbyś uchylił rąbka tajemnicy co do poziomów magii wąpierzy. Z którym będą zaczynali thralle/counci i ile będzie można dokupić, no i ewentualnie dokupić z "bloodlinów".
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kurcze chyba tez sie skusze na tego Spearheada, jesli rzeczywiscie jest oszczednosc 0,5 funciaka to biore
A tak na serio warto kupic Spearheada chociazby z powodu roznorodnosci nowych wzorow jednostek jakie dostajemy. Moim zdaniem bedzie to lepszy zakup niz Battalion.
A tak na serio warto kupic Spearheada chociazby z powodu roznorodnosci nowych wzorow jednostek jakie dostajemy. Moim zdaniem bedzie to lepszy zakup niz Battalion.
ani lepszy, ani gorszy. po prostu inny.Chaoschild pisze:A tak na serio warto kupic Spearheada chociazby z powodu roznorodnosci nowych wzorow jednostek jakie dostajemy. Moim zdaniem bedzie to lepszy zakup niz Battalion.
- Chaoschild
- Chuck Norris
No tak ale czy przypadkiem w Battalionie nie dostajemy mniej figsow? Cena chyba tez jest inna jak dobrze pamietam ale takiej roznorodnosci jednostek nie ma. No i jeszcze AB.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
W ogóle magia ma inny wymiar. Dotychczas wskrzeszanie zombie było czarem ofensywnym i defensywnym. Ofensywnym, bo w pierwszej turze po ruchu 8" mogłeś już wskrzeszać w strefie rozstawienia przeciwnika, potencjalnie zagrażając machinom i flankom. Defensywnym, bo można było leczyć swoich i wskrzeszać "odginaczki" do szarż.
Przy zasadach podanych przez Szamana, przy 12" wskrzeszeniu dającym 5-7 zombie z T2 wartych 50 VP dla przeciwnika, próby używania wskrzeszenia ofensywnego muszą być solidnie przemyślane. Po pierwsze - zasięg. Albo wrzucamy nekrosów na konie (co ja planuję), i od początku puszczamy na pałę do przodu, albo w pierwszej turze wskrzeszamy tylko do regimentów.
Po drugie, nawet jak już będziemy mieli nekrosa za obeliskiem w idealnym miejscu, żeby wskrzesić nowy oddział za linią wroga, i tak trzeba się będzie zastanowić, czy warto. Bo tych 5 chłopa to może wyciągnąć fanoli albo zagrozić maszynom goboskim czy imperialnym najwyżej. Ale już na krasi bym się chyba nie porwał.
To wszystko oznacza, że trzeba od początku gry realizować jakąś dobraną do sytuacji taktykę magiczną, żeby wyciągać scrolle przeciwnika i go cisnąć. W dużo większym stopniu niż obecnie, kiedy starczyła litania "średnie wskrzeszenie, nowy oddział zombie".
A w prezencie porcja plotek a warseera:
Don´t remember if there was any stat raising bloodline power, sorry.
A few of the bloodline powers are from the old books.
-An exampel of that is Fly. Work like it says.
-Reroll all missed attacks, always on.
Most of them are new however.
-On give more power dices for the vampire. 2 extra.
- An other gives tha vampire an extra attack for each wound he makes,
but only for the original attacks. Can´t use great weapon with it.
-There are also two bloodline powers that give the vampire equipment.
One give heavy armor, shield, and either great weapon or extra hand weapon.
The other give barded horse, heavy armor, shield and lance.
Yes, this means vampires must spend bloodline points for that equipment.
They can still take any magic armor without taking the bloodline power.
Many magic from the old list is still there, Frostblade and Black axe of krell for exampel but have had their Rules changed.
Frostblade allows armor saves but there is no longer a toughness test.
Przy zasadach podanych przez Szamana, przy 12" wskrzeszeniu dającym 5-7 zombie z T2 wartych 50 VP dla przeciwnika, próby używania wskrzeszenia ofensywnego muszą być solidnie przemyślane. Po pierwsze - zasięg. Albo wrzucamy nekrosów na konie (co ja planuję), i od początku puszczamy na pałę do przodu, albo w pierwszej turze wskrzeszamy tylko do regimentów.
Po drugie, nawet jak już będziemy mieli nekrosa za obeliskiem w idealnym miejscu, żeby wskrzesić nowy oddział za linią wroga, i tak trzeba się będzie zastanowić, czy warto. Bo tych 5 chłopa to może wyciągnąć fanoli albo zagrozić maszynom goboskim czy imperialnym najwyżej. Ale już na krasi bym się chyba nie porwał.
To wszystko oznacza, że trzeba od początku gry realizować jakąś dobraną do sytuacji taktykę magiczną, żeby wyciągać scrolle przeciwnika i go cisnąć. W dużo większym stopniu niż obecnie, kiedy starczyła litania "średnie wskrzeszenie, nowy oddział zombie".
A w prezencie porcja plotek a warseera:
Don´t remember if there was any stat raising bloodline power, sorry.
A few of the bloodline powers are from the old books.
-An exampel of that is Fly. Work like it says.
-Reroll all missed attacks, always on.
Most of them are new however.
-On give more power dices for the vampire. 2 extra.
- An other gives tha vampire an extra attack for each wound he makes,
but only for the original attacks. Can´t use great weapon with it.
-There are also two bloodline powers that give the vampire equipment.
One give heavy armor, shield, and either great weapon or extra hand weapon.
The other give barded horse, heavy armor, shield and lance.
Yes, this means vampires must spend bloodline points for that equipment.
They can still take any magic armor without taking the bloodline power.
Many magic from the old list is still there, Frostblade and Black axe of krell for exampel but have had their Rules changed.
Frostblade allows armor saves but there is no longer a toughness test.
to akurat chyba dobrze?Barbarossa pisze:To wszystko oznacza, że trzeba od początku gry realizować jakąś dobraną do sytuacji taktykę magiczną, żeby wyciągać scrolle przeciwnika i go cisnąć. W dużo większym stopniu niż obecnie, kiedy starczyła litania "średnie wskrzeszenie, nowy oddział zombie".
A ja przestałem się podniecać nowymi wampirkami. Od początku całość nie brzmiała dla mnie zachęcająco, ale to się zobaczy, czy armia pójdzie do pudła i do szafy, czy też nie. Pieniążki na nowy AB, mam odłożone. Nowych paskudnych plasticzakowych wzorów kupować nie muszę i nie potrzebuję. Mam stare. Przez nie zacząłem zbierać tą armię. Odkąd uświadomiłem sobie, że nie ma co się ciśnieniować, bo gav zawsze robił badziewne, dziwaczne, klimatyczne i beznadziejne tabelki w AB, stałem się szczęśliwym człowiekiem.
Hmm.. czy dobrze, czy źle, pewnie wyjdzie w praniu. W każdym razie nie ma sensu robić bitew "na cmentarzu" pt. wykurz nekromantów, albo odwiedziny u wujka grabarza. Już nic nie wstanie za pleckami, niczym w niskobudżetowym horrorze.Szaman pisze:to akurat chyba dobrze?Barbarossa pisze:To wszystko oznacza, że trzeba od początku gry realizować jakąś dobraną do sytuacji taktykę magiczną, żeby wyciągać scrolle przeciwnika i go cisnąć. W dużo większym stopniu niż obecnie, kiedy starczyła litania "średnie wskrzeszenie, nowy oddział zombie".