Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Warstadt by qc

Post autor: smiejagreg »

Naviedzony pisze:Wow... Robi wrażenie.
+1

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

RambOrk to ostatni model, który służy w szeregach kompanii Orków i Goblinów do Warheim FS. Kilka razy nawet doczekał się wystawienia, choć musiało minąć sporo czasu nim jeden z Chopaków odkrył w sobie talent i nauczył się posługiwania bronią palną.

Model złożony z korpusu starych Nocnych Goblinów, wielolufowego imperialnego muszkietu oraz ogrzej beczki z WFB. Natomiast naramienniki, ramiona oraz łeb to bitsy z WH 40k.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Bardzo fajna konwersja. :mrgreen:
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Fajny. Inteligencja aż bije w oczy: "Dlaczego to nie wystrzeliło?" <zagląda do lufy>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rozpocząłem malowanie kompanii Mrocznych Elfów do Warheim FS.

Modele Elfów utrzymane w konwencji sado-maso stąd i emo malowanie - na czerwonowłosą pandę.

Skóra to Hormagaunt Purple i Light Flesh (Vallejo).

Włosy to Skorne Red (P3), Blood Red, Blazing Orange i Golden Yellow.

Na to różnokolorowe washe.

Obecnie drużyna Mrocznych Elfów prezentuje się następująco:

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Modele Elfów utrzymane w konwencji sado-maso stąd i emo malowanie - na czerwonowłosą pandę.
To mi się podoba! :) Niebanalne podejście, to jest to!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sorki, ale na fotach nic a nic nie widać tych zabiegów z włosami... Wygląda jak zwykły pomerańcz :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad kompanią Mrocznych Elfów do Warheim FS powoli idą do przodu.

W mijającym tygodniu udało mi się wygospodarować kilka godzin i pomalować oręż i pancerze Mrocznych Elfów.

Do malowania użyłem metalicznych farb GW oraz washy GW.

Większość elementów pomalowałem w kolorach stali, nakolanniki, napierśniki oraz tarcze i jelce mieczy to z kolei brąz.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Zapowiada się fajnie;) Tylko proszę unikaj takiego klejenia rąk modeli jak ten skrzydlaty jegomość #-o
Orki też fajne tylko te 'rozrzucone slajdy' to jakaś masakra :shock:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajne metaliki =D> , a i na tych fotach włoski u niektórych lepiej widać :wink:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Znakomite metaliki, świetny brąz. A włosy nadal wydają mi się za mało skontrastowane. Nie widać tego ogromu pracy włożonego w kolejne warstwy. :P

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

mam pytanie ( może już padło ale nie chce mi się sprawdzać wszystkich stron ) co to za drewienko którego używasz?

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Z tego co pamiętam to QC pisał gdzieś, że to drewienka sosnowe.
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

krucjatus pisze:mam pytanie ( może już padło ale nie chce mi się sprawdzać wszystkich stron ) co to za drewienko którego używasz?
Jeśli chodzi ci o makiety, to są to drewniane listewki, które kupiłem na giełdzie kwiatowej jako ozdobę do wazonu - te płaskie. A "belki" to listewki sosnowe 3x3 mm i 3x5 mm.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

quidamcorvus pisze:
krucjatus pisze:mam pytanie ( może już padło ale nie chce mi się sprawdzać wszystkich stron ) co to za drewienko którego używasz?
Jeśli chodzi ci o makiety, to są to drewniane listewki, które kupiłem na giełdzie kwiatowej jako ozdobę do wazonu.

I z ozdoby do wazonu powstały makiety;-)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Korzystając z grafik nadesłanych przez Pepe zrobiłem Karty Elementów terenu na polu bitwy, które po wydrukowaniu można wykorzystać w czasie rozgrywania potyczek w Warheim Fantasy Skirmish w celu usprawnienia gry.

DOwNlOad|OnLInE

Prezentowane poniżej grafiki mają jedynie charakter poglądowy, a do druku polecam plik PDF, który można pobrać STĄD lub obejrzeć TUTAJ.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, Qc, piernicz to, wydawaj własna grę karcianą :wink: =D> .

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Powinien z jego głową i chęcią do pracy na pewno byłaby to gra przebijające obecne karcianki fluffem i brakiem skomplikowanych zasad.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Powinien z jego głową i chęcią do pracy na pewno byłaby to gra przebijające obecne karcianki fluffem i brakiem skomplikowanych zasad.
jak to brak skomplikowanych zasad?! to bez sensu!

co do figurek, to chyba by się przydało trochę więcej kontrastu na metalikach, a na pewno na włosach - są za bardzo jednolite
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

BEM to są wipy :mrgreen:

ODPOWIEDZ