Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Na ETC wszystkie pegazy mają 40x40 mm.
Źródło: https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf.
Źródło: https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf.
kangur022 pisze:A widziałes ten nowy model ? Myślisz ze miesci sie na tej 50x50mMadMax pisze:Jakie wymiary podstawki ma kocioł? 40x40 czy 50x50?
Kłopot w tym, że nie widziałem.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Strona 50 "Sometimes modifiers apply to these rolls, but a natural die score of 6 always hits and a natural die score of 1 always missesRanndolf pisze:Nie trafiają
Pozdrawiam.
Strona 4 Characteristics of Zero.kangur022 pisze:A czym to uzasadniasz? W booku nic o tym nie ma!
Strona 50 tabelka "to hit" - brak tam rzędu z WS0 dla atakujących - nie ma wartości minimum, jaką trzeba uzyskać w rzucie to hit, by trafić.
Modyfikator do trafienia to nie to samo, co modyfikator do cechy. Zmiana cechy do 0 powoduje jej "wyłączenie".Slayer Zabójców pisze:Strona 50 "Sometimes modifiers apply to these rolls, but a natural die score of 6 always hits and a natural die score of 1 always missesRanndolf pisze:Nie trafiają
Pozdrawiam.
1. Malekith i jego Supreme Spellshield - czy jeżeli Malekith jest w oddziale to zadawanie hitów wrogiemu magowi też działa? Czy jest różnica czy oddział dostaje np z mm a z pitki (która Malekitha obejmuje/nie obejmuje)?
2. Hellebron w oddziale korsarzy - dzięku Witchbrew oddział dostaje frenzy ale testuje go na -3Ld bo Hela dostaje +2A?
3. Kocioł dołączony do oddziału można osobno targetować czy strzela się w oddział z tym że nie ma LoS od templatek?
4. Bonusowa kostka do czaru Malekitha - nie liczy sie jako power die i omija limit 5 kostek na czar na euro czy nie?
2. Hellebron w oddziale korsarzy - dzięku Witchbrew oddział dostaje frenzy ale testuje go na -3Ld bo Hela dostaje +2A?
3. Kocioł dołączony do oddziału można osobno targetować czy strzela się w oddział z tym że nie ma LoS od templatek?
4. Bonusowa kostka do czaru Malekitha - nie liczy sie jako power die i omija limit 5 kostek na czar na euro czy nie?
1.Jesli Malek jest targetem zaklęcia i go rozproszy,a mag jest w unicie to tylko unit obrywa
2.Wedlug ETC nosiciel witchbrew nie dostaje dodatkowego ataku,a jeśli oddzial nie mial Frenzy wcześniej to nie testuje reakcji na szarze z -3ld
3.Mozesz kociol targetowac w unicie z maszyn normalnie
2.Wedlug ETC nosiciel witchbrew nie dostaje dodatkowego ataku,a jeśli oddzial nie mial Frenzy wcześniej to nie testuje reakcji na szarze z -3ld
3.Mozesz kociol targetowac w unicie z maszyn normalnie
''If you show your teeth, bite''
czy jak mam ustawionych (22) kuszników w rzędach po pięciu to mogą strzelać wszyscy czy tylko dwa rzędy?
czy dla dreadlorda na pegazie jest jakiś porządnych sposób na szarżowanie (bo mam problem zawsze, żeby ustawić się nim w miarę blisko aby zaszarżować i w miare daleko, żeby nie zszedł przed szarżą) ?
czy dla dreadlorda na pegazie jest jakiś porządnych sposób na szarżowanie (bo mam problem zawsze, żeby ustawić się nim w miarę blisko aby zaszarżować i w miare daleko, żeby nie zszedł przed szarżą) ?
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"
Cześć,
Właśnie zacząłem składać dread lord'a na czarnym smoku, i dotarło do mnie, jak skrajnie nieporęczna jest gotowa figurka - Jak to zrobić żeby dało się ją transportować bez ryzyka połamania skrzydeł etc. ? Jakieś magnesy czy coś?? Możecie się podzielić waszymi rozwiązaniami?
Właśnie zacząłem składać dread lord'a na czarnym smoku, i dotarło do mnie, jak skrajnie nieporęczna jest gotowa figurka - Jak to zrobić żeby dało się ją transportować bez ryzyka połamania skrzydeł etc. ? Jakieś magnesy czy coś?? Możecie się podzielić waszymi rozwiązaniami?