Starcraft 2
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Starcraft 2
nie zabieraj nam Jasiu argumentów
.

Może ktoś już zrobił ten reaserch za mnie i oszczęzi mi googlowania: czy w kolejnych dodatkach do SC2 przewidziane są nowe jednostki?
Gracze WoWa w dużej mierze są uzależnieni od tej gryJasiuuu pisze:gracze WoWa wydają 200zł co 4 miesiące na swoją grę : ] i jakoś nie narzekają że blizzard tnie ich w człona

- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Na bank będą nowe jednostki. Po pierwsze bo tradycyjnie w dodatkach do rtsów są nowe jednostki, a po drugie żeby cwaniaki grające tylko multi też miały motywację do zakupuFurion pisze:Może ktoś już zrobił ten reaserch za mnie i oszczęzi mi googlowania: czy w kolejnych dodatkach do SC2 przewidziane są nowe jednostki?

Matis99 pisze:Gracze WoWa w dużej mierze są uzależnieni od tej gryJasiuuu pisze:gracze WoWa wydają 200zł co 4 miesiące na swoją grę : ] i jakoś nie narzekają że blizzard tnie ich w człona. Dziwisz się, że ktoś wydaje co miesiąc kilkaset złotych na swój nałóg, czy to są fajki, czy WoW, czy zakłady bukmacherskie
?
otóż to
więc jeśli masz do wyboru lamerską grę gdzie biegają karzełki z różowymi włosami i 4metrowymi mieczami w której nie pociśniesz bez wielu miesięcy grania (nie wspomne o odmóżdżającego systemu walki ) za którą musisz placić co miesiąc ponad 50zł
czy grę która zależy od inteligencji i pomyślunku z ciekawym i klimatycznym światem za którą musisz zapłacić tylko raz i używać sobie jej do woli , gdzie rozgrywka trwa 20 minut (jedna ofc) a nie rajdy wielogodzinne
; )

T
widac, ze nie grales arenek w pvp.
pozatym nie 50 tylko jak sie potrafi to mowimy o 40pln miesiecznie.
po miesiacu gry mozesz juz miec highendowy gear
do tej pory nie nie wszyscy uwalili LK, wiec takie banalne to nie moze byc bo zalezy od zgrania sie 10/25 ludzi.
i nie wiem czemu ale jako gracz wow'a czuje sie urazony twoim postem.
pozatym nie rob jaj z pogrzebu. w sc tez nie siedzisz non stop i nie rozkminiasz jaka by taktyke zastosowac. zaczynasz standardowo i po pierwszym rushu widzisz co robi przeciwnik i robisz odpowiednia kontre.
do tej pory nie nie wszyscy uwalili LK, wiec takie banalne to nie moze byc bo zalezy od zgrania sie 10/25 ludzi.
pozatym nie rob jaj z pogrzebu. w sc tez nie siedzisz non stop i nie rozkminiasz jaka by taktyke zastosowac. zaczynasz standardowo i po pierwszym rushu widzisz co robi przeciwnik i robisz odpowiednia kontre.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ja grałem dużo pvp w tym areny gdyż to najbardziej mnie interesowało w grze. Jednak w pewnym momencie w związku z takim poziomem balansu na arenach, którego nie powstydziłoby się GW rzuciłem WoWa w diabły. High end pve też grałem, ale w porównaniu z pvp był dla mnie nudny. Poza tym też nie przesadzałbym z tym zgraniem- wiadomo że potrzebna jest pewna koordynacja, ale trudno to było w podstawce jak instance były 40 osobowe. Zresztą wystarczy sobie zobaczyc ile gildii wyczyściło An’Qiraj 40 czy Naxxaramas, a jak to wygląda teraz gdy limit spadł to 25 osób. Z drugiej strony Morsereg też ma rację- po pewnym czasie i tak wykrystalizują się buildy i taktyki i większość będzie jechała na utartych schematach a nie stosowała mega rozkminy. Tak było w SC, tak jest obecnie w W3 i tak będzie w SC2. Oczywiście są chlubne wyjątki- bardzo lubiłem gry Axslava, który często grał randomem i potrafił stosować różne niekonwencjonalne zagrania, no i naturalnie niekwestionowana gwiazda czyli ANGRY KOREA MAN ze swoim Blood Magiem. 

Przypominam, ze jest to temat o SC2 , a nie Wowie.
Morsereg pisze:widac, ze nie grales arenek w pvp.
lol ofc że grałem areny pvp i to dużo : ] wiem o czym mówie hombre , z moim bratem cisnęliśmy obok siebie na lapsach w arenach 2v2 aż miło ; ] ice mage i hunter
ok czyli jak pokombinujemy to zaoszczędzimy ale dalej to i tak w 4 miechy koszt SC2 ; ]
"po miesiacu gry mozesz miec highendowy gear" pfff ta i może jeszce 80 lvl xD - chyba jak grasz 30h na dzień i tylko jeśli grałeś już wcześniej i wiesz co i w jakiej kolejności opłaca sie robić
jestes urażony pewnie dlatego że celowo przerysowałem lamerstwo WoWa którego uważam za bdb produkcję ale droższą i z wadami wszystkich MMO , dałem też znaczek ' ; ) ' na koniec żeby co bardziej kumaci zrozumieli że się nabijam trochę
; )
ale srsly gnome kobieta warrior z różowymi włosami i dwumetrowym mieczem wystepujacy nagminnie to był gwóźdź do trumny WoWa na rzecz WAR-a tam przynajmniej nie ma takich widoków i gracze jakby dojrzalsi
Morsereg pisze:zaczynasz standardowo i po pierwszym rushu widzisz co robi przeciwnik i robisz odpowiednia kontre.
pozdro and poćwicz : ]

- po pewnym czasie i tak wykrystalizują się buildy i taktyki i większość będzie jechała na utartych schematach a nie stosowała mega rozkminy. Tak było w SC, tak jest obecnie w W3 i tak będzie w SC2.
tak tylko że
- znajomość builda to tak jak znajomość rozpiski w wfb , a wiadomo że rozpiska to tylko 'jakiśtammałyprocent' u dobrego gracza
pozatym build to huk , liczy się też micro expandowanie , scouting, wykorzystawanie bledow przeciwnika, ciagly multitasking. napewno W3 jest dużo bardziej ograniczony pod tym względem niż sc2 a sc1 akurat nie ma aż tak schematycznych buildów - zresztą obejrzyj sobie jakiś puchar albo spytaj kołaty on tam zna po imieniu wszystkich koreańców
a na każdego builda jest kontra więc standardy nie są takie super ; ]
Ziemkosławie: toż to ciekawa dysputa WoW vs Sc2 ja bym założył nowy topic : ) ale nie będę płakał jak się skończy w tym miejscu

T
muahaha 2v2R Platinum
kolejny cel 2v2R Diamond, potem wymaksować 4v4, 3v3 i 1v1.
Wiedziałem, że kupienie sc2 przed euro to głupi pomysł był

Wiedziałem, że kupienie sc2 przed euro to głupi pomysł był

Good!
1v1 diamond, ludzie tam taka presje maja ze jestem 3 w dywizji ide spac i rano jestem 15. Zastanawiam sie czy wakacji nie odwołać bo jak wróce to już moge ludzi nie dogonić!
1v1 diamond, ludzie tam taka presje maja ze jestem 3 w dywizji ide spac i rano jestem 15. Zastanawiam sie czy wakacji nie odwołać bo jak wróce to już moge ludzi nie dogonić!

Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
no i juz mam 2v2R diamond ;] chłopaki grają tam lepiej niż w platinum.
1v1R diamond, 2v2R diamond, 2v2T ze Zbyszkiem w platinum 
Szukam ogarniętych sojuszników na gry 3v3 / 4v4

Szukam ogarniętych sojuszników na gry 3v3 / 4v4

- swieta_barbara
- habydysz
Kupuj fulla Jasiu, chetnie popykam. Maila mojego pewnie znasz. Na Furiona to jestem pewnie za slaby, bo dopiero w niedziele kupilem, ale wczesniej sporo pykalem WAR3.