STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Post autor: Shino »

pronto.. zapytajcie jeszcze, czy w turze przeciwnika sojusznicy moga sie ruszac/czarowac

czy mozna strzelac do walk z sojusznikiem i kilka innych rzeczy nie opisanych w zasadach :D

to w koncu beda powazne pytania :D

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Shino pisze:pronto.. zapytajcie jeszcze, czy w turze przeciwnika sojusznicy moga sie ruszac/czarowac

czy mozna strzelac do walk z sojusznikiem i kilka innych rzeczy nie opisanych w zasadach :D

to w koncu beda powazne pytania :D
Calkowicie sie z Toba nie zgadzam, gdyz Ty mowisz o rzeczach oczywistych a sprawa BSB nie ejst taka oczywsita bo tak samo jak kosci sa wspolne na sojusz tak samo moglby byc BSB. Czytajac Wasze odpowiedzi zgadzam sie calkowicie z powiedzeniem ludowym a mianowcie "nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi". Jest to bardzo na miejscu.

Wg mnie EOT bo to nie ma sensu. Nastepnym razem Shino i Robson napisze do Was pm jak bede chcial zadac pytanie czy moge i czy jest "dobre".

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Helkar pisze:a sprawa BSB nie ejst taka oczywsita bo tak samo jak kosci sa wspolne na sojusz tak samo moglby byc BSB.
moze general daje ld takze armii sojusznika wiec? w koncu ma bardzo podobny bonus do bsb... :roll:

Awatar użytkownika
Helkar

Nie bo jest wyraznie napisane w zasadach mastera ze kazda amria musi miec generala, czyli to juz jest jasne ze nie. Ale w przypadku BSB juz to nie ejst takie jasne bo jest napisane tlyko ze sojusz musi miec jedengo BSB. Wiec roznica z generalem a BSB jest chyba oczywista, przynajmniej dla mnie.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

matko :shock: czy organizator naprawde musi wkleić całego RB żeby był spokój ;/
jeżeli nie ma ani słowa o tym, że bsb jest wspólny to znaczy, że nie jest wspólny.
Co jest oczywiste lub wynika z RB nie musi być w regulaminie...
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Robson pisze:matko :shock: ...
Lepiej szykuj slipki i klapki, bo Morrork 30 stopni załatwił.
Choć nie sprecyzował czy na plus, czy na minus, więc może kożuch też weź.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

@Co do BSB'ka wybaczcie, ale spałem wczroaj bardzo krótko, z czego wynika moje roztargnienie.

BSB nie działa na sojusznika.

@Jedy Knight- Kurde, zahartowane dziewczyny mamy, jak latają w bikini przy -30 ;)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Helkar pisze:
Robson pisze: Dot. BSB

odpowiem za Morroka, który pewnie nie ma siły na takie pytania... Nie działa :?
Jesli mozesz z laski swojej jak powazny i kulturalny czlowiek wyjasnic co z tym pytaniem jest nie tak?? Jest w zasadach wzmianaka o tym? nie ma wiec jelsi sie ktos o to pyta co moze dla Ciebie jest oczywiste nie musi takie byc dla kogos innego i w mysl zasady kto pyta nie bladzi. Wiec jakies swoje przemyslenia zachowaj dla siebie bo to pytanie (dodam ze nie moje) jest dobre jak kazde inne.

I radzilbym troche wiecej szacunku dla innych ludzi chyba ze jestes jakims 5-latkiem wowoczas ok. Osobiscie uwazam ze Twoja wypowiedz jest (przepraszam za okreslenie) buracka i wielce nie stosowna. A druga sprawa nikt nie pyta sie Ciebie tylko organizatora.
Przepraszam bardzo , ale osoby które potrafia grac w wfb , i znaja zasady mogą same sie domyslic. Czy BSB wampir , który daje - 1 do sypania dla swojej armii , daje takze -1 do sypania skavenom ? =P~
"-Czary, bonusy, bound spelle rzucane przez oddziały, charakterów mogą być wykorzystywane tylko przez macierzystą armię (Cauldron of Blood działa tylko na DE, EoTG na Lizardmen, przerzuty z Lore of Heaven są do wykorzystania tylko przez armię, do której należał mag rzucający dany czar, itd., etc.)
-Spell Dices generowane przez przedmioty, sztandary, magów mogą być wykorzystywane tylko przez armię macierzystą (Tyczy się wszystkich przedmiotów dodających kostki do wspólnej puli, np: akumulator skaveński, Banner of Sorcery i innych)
-Bohaterowie, bądź inne jednostki mogą dołączać się tylko do armii macierzystej (Dla przykładu:Skink BSB z lancą na Stegadonie nie moze się dołączyć do oddziału Black Knightów z regenką )"

Czytając to można sie domyślic , że BSB także nie działa na inną armię .

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ale nie każdy jest taki domyślny :D

Hehe - Robson 5 letnim bahorem <hahaha> Ubaw po same pachy.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Wyglądam na młodszego :P to chyba dobrze 8)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

2 lata temu jeszcze Cie w looblinie o dowód pytali :D :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

czy ktokolwiek z Gorzowa wybiera się do Wrocka :?: mamy u Piszczały zapewnione figsy ale nie ma jak ich przewieźć - ktokolwiek jest w stanie służyć pomocą / radą [-o<

dzięki,
Ż.

Awatar użytkownika
Helkar

Janiszek pisze: Przepraszam bardzo , ale osoby które potrafia grac w wfb , i znaja zasady mogą same sie domyslic. Czy BSB wampir , który daje - 1 do sypania dla swojej armii , daje takze -1 do sypania skavenom ? =P~
"-Czary, bonusy, bound spelle rzucane przez oddziały, charakterów mogą być wykorzystywane tylko przez macierzystą armię (Cauldron of Blood działa tylko na DE, EoTG na Lizardmen, przerzuty z Lore of Heaven są do wykorzystania tylko przez armię, do której należał mag rzucający dany czar, itd., etc.)
-Spell Dices generowane przez przedmioty, sztandary, magów mogą być wykorzystywane tylko przez armię macierzystą (Tyczy się wszystkich przedmiotów dodających kostki do wspólnej puli, np: akumulator skaveński, Banner of Sorcery i innych)
-Bohaterowie, bądź inne jednostki mogą dołączać się tylko do armii macierzystej (Dla przykładu:Skink BSB z lancą na Stegadonie nie moze się dołączyć do oddziału Black Knightów z regenką )"

Czytając to można sie domyślic , że BSB także nie działa na inną armię .
Chlopcze sam sobie zprzeczasz piszac tego posta. Mowiecie wszyscy ze BSB nie jest nic napsiane bo pzreciez umiecie grac i to jest zbeden gdyz oczywiscie ze nie mozna a zarazem jest w zasadach dla przykladu takie zdanie -Bohaterowie, bądź inne jednostki mogą dołączać się tylko do armii macierzystej (Dla przykładu:Skink BSB z lancą na Stegadonie nie moze się dołączyć do oddziału Black Knightów z regenką )". Wg Ciebie Janiszek to nie ejst oczywiste, czyli wg Cibie mroku grac nie umie ze takie cos pisze, pzreciez to jest tak samo oczywiste dla mnie jak BSB a jednak zostalo napisane.

A druga sprawa napisales Czytając to można sie domyślic jak bedziesz starszy to w zyciu dowiesz sie ze nie zawsze to co sie domyslasz jest tka jak powinno byc, a wiec zawsze na turnieju szczegolnie masterze gdzie organizatorzy sobie wymyslaja tez zasady warto wiedziec na 100% zdanie organizatora a nie sie "domyslac" bo pozniej mozesz sie zdziwic.

Po trzcie jak Wam sie nie podoba takie pytanie to mozecie na nie nie odpowiadac zamiast pisac Wasze zdanie. Teraz juz wiem ze lepiej pytac sie na pm od razu do mroka nic piosac tutaj, bo to nie ma semsu, a dwa to nie ja zadalem to pytanie tylko bronie racji pytajacego, pytanie dobre jak kazde inne.
Ale nie każdy jest taki domyślny

Ale nie każdy jest taki domyślny :D

Co to ma wpsolnego z tematem?? jestes taki madry ze sobie posty nabijasz??

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

1. Janiszek, Helkar, dajcie sobie luzu z tą bezsensowną napinką. Jeden pyta, drugi powinien odpowiedzieć, Morroka nie zastępujcie, sam sobie poradzi.
2. Helkar, wrzucanie komuś, kogo ( pewnie) na oczy nie widziałeś, że jest ( w domyśle) gówniarzem- ani to kulturalne, ani miłe, ani dorosłe.
3. Chcesz pojechać i pograć- pytaj o zasady ale również czytaj ze zrozumieniem. Nie ma co się napinać o jakiegoś BSB-ka czy inny zapis w przepisach.
4. Nie baw się w czyjegoś adwokata- jesteśmy ( na tym forum w większości) ludźmi dorosłymi i każdy powinien umieć bronić swojego zdania.
Pozdrawiam i do zobaczenia na Strategu !

Awatar użytkownika
Helkar

Grazbird to mnie zaczeli obrazac smiejac sie z pytania i takie tam, wiec kto tu jest niepowazny. Pytanie nawet najglupsze kazdy ma prawo je wyglosic, a kultura wymaga by sie z niego nie smiac. Niektorzy nie rozumieja ze jak cos jest dla kogos oczywiste to nie musi byc takie dla innej osoby. Ja nie mialem zamiaru nikogo obrazac (jesli sie ktos poczol obrazony to przepraszam) ale rowniez szacunek w druga strone by sie przydal bo piszac normalne posty zostalem wysmiany.

Tak jak wpomnialem pytanie zostalo skierowane do Mroka wiec nie rozumiem czemu sie inni zaczeli odzywac skoro nie podobalo im sie te pytanie, odpowiedzial by organizator i koniec a pokazywanie jacy tu sa sami dobrzy gracze nie pomaga nikomu.

Po to zostal dany ten temat zeby sie pytac jak cos jest niejasne, a nie po to zeby sie z kogos smiac ze zadal takie a nie inne pytanie, nawet jesli komus wydaje sie trywialne.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

fakt, wygląda to niepoważnie...
z drugiej strony-czasami takie pytania mogą wkurzać :D
anyway, następnym razem wal do Morroka na priva...
a Twoich oponentów prosiłbym o zachowanie odrobiny kultury :D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

burdel robicie panowie

osobę pytającą jeszcze raz przepraszam, gdyż z roztargnienia nie doczytałem pytania. Odpowiedź już padła- BSB nie działa na sojusznika

@Janiszek- Ty gówniarzu, gdybyś miał taki język niewyparzony na turniejach to szybko byśmy Ci go ukrócili. Pamiętaj, że internet może i daje anonimowość, ale bywają wyjątki.

EOT, jeżeli jeszcze wystąpią jakies posty na ten temat to poproszę moderatora o interwencję.

Od odpowiadania na pytania jestem tutaj ja. Nawet na takie, które można wyczytać w rulebooku.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

ponawiam:
mam dwa miejsca noclegowe w sympatycznych warunkach- z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę
warunek: własna karimatka :D

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Morrok pisze:
@Janiszek- Ty gówniarzu, gdybyś miał taki język niewyparzony na turniejach to szybko byśmy Ci go ukrócili. Pamiętaj, że internet może i daje anonimowość, ale bywają wyjątki.
Jaka napina , po prostu prosto wytłumaczyłem Panu Dorosłemu (który musi poprawcowac nad składnią bo oczy bola ), że BSB nie działa na armie sojusznika . To Pan Dorosły tutaj zachował się jak kotek ze swojego avatarku i mnie podrapał .Pseplasiam . 8)

P.S Helkar pytania się zadaje a nie wygłasza .

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Sorka Morrok, ale musze to napisać bo mnie to troszke zciśnieniowało!
Do Halkara:

Wiesz kolego.
Może nie gram w WFB niewiadomo ile, ale okres kiedy zaczołem (2004) do czasu przerwy (2006) wynosi 2 lata.
Wróciłęm do gry wraz ze swoim klubem po prawie 3 letniej przerwie czyli w 2009 roku i zasad uczymy sie od nowa, gdyż wyszły nowe armie, nowe zasady i wogóle.
Ale jeśli chodzi o pyrtania totalnie z d... w postaci czy bsb jest dla obu ramii itp. jest jak najbardziej nie namiejscu.,
Sorka że tak pisze, ale takie kwestie nie zmieniły sie od wielu lat i pamiętam jak lat temu 6 było tak jak i teraz jest również tak samo.
Więc nie oceniaj zarówno mnie, jak i Robsona który gra dłużej ode mnie, jak również Shino który jest najb ardziej ogarniętym sędzią na wszytkich turniejach (mówie tak gdyż na każdym turnieju każdy pyta go wszelakie zasady, pomimo iż są sedziowie na danym turnieju).
Uwierz mi, Nie znam Cie i nie chce Cie oceniać. Ale atak na naszą trójke jest totalnie nie właściwy. I pytanie które masz zamiar zadać: pierw zerknij do RB, a później na PM do Orga. Ale pytań oczywistych nie wzucaj na forum, bo to jest w jakimś stopniu chęć pujścia na łatwizen zamiast odrobiny chęci poczytania RB.

Nie chce najeżdźać na Ciebie, ale nie najeżdzaj też na:
1- mnie: gracza WFB, który siedzi w tym raptem pare lat.
2- Robsona: który grał jeszcze w 5 edycje tej gry.
3- Shina: który zna najlepiej z nasz wszyskich całego RB i gra w WFB spewnością dłużej od Ciebie..

Pozdro i no offence.

ODPOWIEDZ