Zmierzch nad Babicami, czyli swojskie potyczki (16.01.2010)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Re: Zmierzch nad Babicami, czyli swojskie potyczki (16.01.2010)

Post autor: morgan10005 »

Wracając do tematu scenariuszy i innych rzeczy związanych z turniejem, prosimy o ostatnie uwagi. Jutro się spotykamy i postaramy się podać ostateczną wersje regulaminu naszego turnieju.

Dla nas miernikiem czy turniej był dobry są słowa ludzi którzy na nim byli, grali i dobrze się bawili a nie głos krzykaczy forumowych.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Morgan. Mi się w Babicach podobało jak byłem na waszym pierwszym turnieju.

Nie podoba się komuś to go pojechać od krzykaczy. Dziecinada. :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Nie trzeba być krzykaczem forumowym, żeby stwierdzić, że te scenariusze są z czapy #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

co racja to racja

scenariusze, które zwiększają losowosć tej gry są niemile przeze mnie widziane

ale przecież nie trzeba grać na te scenariusze!
Obrazek

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Fisch pisze: scenariusze, które zwiększają losowosć tej gry są niemile przeze mnie widziane
A innych cieszą :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Jedy Knight pisze:
Do stu tysięcy beczek prochu.

Lubię scenariusze, ale mądre. Tu – widać, że nawet o jedynce, starej, dobrej Tropikowej jedynce – nie macie zielonego pojęcia, a to co sami powymyślaliście – woła o pomstę do nieba.
Jeśli chodzi o Jedynkę – skauci i wykopywaczki – tylko na własnej połowie.
Jeśli chodzi o wasze autorskie scenariusze – nie będę już strzępił klawiatury. Dokonają one selekcji przyjezdnych – przyjadą tylko ci, którym się one spodobają.
I to by było na tyle w tym temacie.

Widać jak uważnie przeczytałeś pierwszą strone :) - Zanim coś powiesz to chyba powinieneś dokładniej przeczytać.

Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.

Jeżeli dany turniej Cie nie interesuje to po co sie udzielasz w jego temacie.
Hmm. Poczekaj może ja tak z nudów popisze sobie w temacie turnieju w Łęcznej, albo gdzieś inndziej - chodz itak tam nie pojade.

Może pojedziemy po bandzie i damy 2 scenariusze na 2. bitwe: do wyboru :)
Dla tych którzy chcą mieć więcej losowości w grze i dla tych co preferują standardową i nudnawą już Piczke.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

oceny malowania nie będzie, czy zapomnieliście dopisać?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

przeca napisane stoi, że nie będzie oceniania malowania, a szkoda ...;) mam nadzieję, że obejdzie się bez prox-menów :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

fakt :oops: chyba ślepnę na starość :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Ale za to jest ocena przygotowania do gry. Kostki , miarka itp

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

oj tam ;) jak możesz morgan to przy okazji potwierdź, czy moje dublowane potwierdzenie doleciało :)
Obrazek

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

doszło

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

no wlasnie jak z proxami? bo po ostatnim turnieju mam pewnien niesmak...

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Też nie przepadam za proxami i błyszczącym plastikiem/metalem na stole. Poruszymy ten temat jutro na spotkaniu klubowym i coś się ustali. Zapewne częściowo będą dopuszczone; bo duże punkty, ktoś chce cos potestować itp. Jednak armie karteczek i żetonów nie przejdą.

Jutro wieczorem podamy szczegóły jak będziemy podchodzić do tej kwestii oraz ostateczny regulamin.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

mam tylko jedna uwage co do drugiego scenariusza zeby tereny nie ranily ras naturalnie z nimi zwiazanych- laski WE, gorki-Dwarfow, moze bagnaliziich. tak to wszystko ok i zapewne wpadne:p

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Smiechu pisze:Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
Akurat to miał być pierwszy turniej od dwóch lat na którym się z Jackiem pojawiamy. Ciśnienia na ligę nie mamy. Jednak uważam, że pełna swoboda orgów w kwestii organizacji turniejów to przesada. Nie to zeby mi jakoś zależało, ale takie turnieje nie powinny sie liczyć do ligi.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Varden pisze:
Smiechu pisze:Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
Akurat to miał być pierwszy turniej od dwóch lat na którym się z Jackiem pojawiamy. Ciśnienia na ligę nie mamy. Jednak uważam, że pełna swoboda orgów w kwestii organizacji turniejów to przesada. Nie to zeby mi jakoś zależało, ale takie turnieje nie powinny sie liczyć do ligi.
Liga reguluje sie sama. Jesli wielu graczom nie podobalyby sie takie zasady, mogliby nie pojechac i turniej bylby chuja wart. A tak - hulaj dusza.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Przy obecnych demonach,abominacjach naprawde juz nie macie chyba na co po świetach narzekac.Tydziem pozniej jest turniej Bastionu, na lepszy ligowy format i zasady.
Ja w Babicach bede i mi nie przeszkadzaja scenariusze, play4fun not for stats :wink: .

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Sociu, a wiesz co to dwie dziurki w jednej dziurce? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Varden pisze:
W takim układzie zwracam honor i prosze o wybaczenie za złą ocene sytuacyjną.
Poprostu troszke mnie poniosło.

Z drugiej jednak strony jestem miedzy młotem, a kowadłem.
Bo z jednej strony są osoby które by chciały zagrać na takowych scenariuszach, a z drugiej osoby które wolą zmiane.

Ciężko jest być w takiej kwestii orgiem, bo niestety, ale trzeba dogodzić wszystkim w jakimś stopniu.

Dziś wieczór postaram sie wkleić wersje niemal ostateczną, gdyż zawsze może być znowu coś nie tak :)

ODPOWIEDZ