Jakie chcecie zasady na WI???
Re: Jakie chcecie zasady na WI???
DoW mogą ozaczać 4 oddziały MMM w 1 bitwie 
- swieta_barbara
- habydysz
Nie mozna 2 razy MMM wystawic - nie mozesz powtarzac magicznych przedmiotow w sojuszu.
Jeśli chodzi o WI, to ja bym bardzo chciał:
- wspólny nocleg na sali
- aby WI było 17-18.04
W tym roku znów podczepiamy się z turniejem WFB pod imprezę Rycerze Okrągłego Spodka, która odbędzie się 23-25 kwietnia w Białymstoku. Choć tym razem odbędzie się na niej oprócz turnieju WFB, jeszcze LOTR i W40k oraz planszówki i karcianki, więc i turniej WFB siłą rzeczy będzie mniejszy ( max 30osobowy, na pewno nei zagrozi frekwencji WI
)
- wspólny nocleg na sali
- aby WI było 17-18.04
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
a mi sie wydaje ze glownym problemem jest lokalizacja... wiekszosc ma dosc narbutta... niemniej jednak gdziekolwiek i jak kolwiek nie zrobicie to przyjadeŻaba pisze:wszyscy byli zadowoleni tylko frekwencja spadła- wydaje się nam że głównym problemem dla Przyjezdnych jest czas powrotu + miano najbardziej wyczerpującego Mastera - ja kocham parówki, ale tury mimo wszystko robi się dla graczy
![]()
Ż.
dobra to jak vc z krasiami się zparuje i wygra turniej to stawiam ci janiszek coś (płyn żółty lub czarny)Janiszek pisze:Jarek, są armie które same wyciskaja 16 pd bez problemu. Więc wiesz, głupoty piszesz
EDIT: Jankiel szybsze palce
Błądzisz oj błądzisz...JarekK pisze:dobra to jak vc z krasiami się zparuje i wygra turniej to stawiam ci janiszek coś (płyn żółty lub czarny)Janiszek pisze:Jarek, są armie które same wyciskaja 16 pd bez problemu. Więc wiesz, głupoty piszesz
EDIT: Jankiel szybsze palce
Kwestia wprawyJaniszek pisze: EDIT: Jankiel szybsze palce
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Akurat nie jest to zły sojuszJarekK pisze:czemu bładze????
1 nie bedzie takiej pary bo to srednia z dobra armią
2 magia to nie wszystko
3 nie wygrasz grajac na defensie
Zajołem 3 miejsce na lakalu w takim teamie - coprawda małe pkt (format Strategiconu).
Ale generalnie daje rade
SexRocket - Narbutta jest problemem. Może człowiek by sie pokusił o inna sale i lepsze warunki, ale problemem jest tutaj bardziej frekwencja niestety.
Jeżeli człowiek miałby pewność że przyjedzie 60-70 par to może i człowiek mógłby sie pokusić o większą ładniejszą i wogóle najssssssss sae
Mam wrażenie, że to niektórym mocno po oczach gryzie zupełnie nie wiem czemu.JarekK pisze:i bez mozliwosci grania samemu!!!
Granie solo nie jest dla ciśnieniowców i nikt o zdrowych zmysłach (a wszystkich organizatorów turniejów za takich się powinno mieć
Moim zdaniem możliwość takiej gry powinna być i wierzę, że będzie. Z czego z miłą chęcią skorzystam, bo dla mnie to będzie prawdziwe święto prowadzić tak dużą armię nad którą spędziłem mnóstwo czasu wykorzystując większość jednostek dostępnych w AB, a nie tylko . Guzik mnie obchodzi na którym stole skończę to jest czysty fun i moim zdaniem tak do tego powinno się podchodzić jak się chce wystąpić na scenie solo.
Poza tym granie 1 armią ma właśnie kilka minusów:
1) grasz armią złożoną pod klimat, którą organizatorzy musieli zaakceptować więc już o przekręt ciężko
2) grasz armią która ma swoje słabości i nie może skorzystać z ich uzupełnienia przez sojusznika, wspomniany sojusz VC i Dwarfs jest dobrym przykładem. To jest dobry sojusz, który armię solo ma dużą szansę położyć.
3) dochodzi kwestia figurek, trzeba posiadać ich naprawdę sporo, żeby się na takie ptk wystawić, a nie tylko Ghule i Wraighty na 2K
Skoro 1 armia to schemat dla 1 armii tak jak AB przewidział zapewne, a nie suma złożeń slotów z 2. Tak mi się wydaje logicznym.Przemcio251 pisze:Ja bym głosował na 2222x2 lub 4444 gdy gra jedna osoba. 2 Lordów... tylko nie wiem jak dalej liczbę specjali rarów ustalić oraz liczbę wymaganych core...
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
granie samemu ma jeszcze taką wadę, że spowalnia całą grę
para gra sprawniej i szybciej, może nie każda
ale z regóły tak własnie jest.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Ale to bedziemy grali 5 godzin 222 pkt to są 2 oddzialy.
A 2 oddzialy to dodatkowe 1,5h. Zagramjy na 2x2k lub 1x4k na 2 lordow. Nie bedzie to dlugo trchwalo a I mniej do ruszania klockow bedzie.
janiszek jak takie combo (krasie + vc) wygra WI to stawiam ci 2l Coli albo browara (spoko jakos się skombinuje
)
A 2 oddzialy to dodatkowe 1,5h. Zagramjy na 2x2k lub 1x4k na 2 lordow. Nie bedzie to dlugo trchwalo a I mniej do ruszania klockow bedzie.
janiszek jak takie combo (krasie + vc) wygra WI to stawiam ci 2l Coli albo browara (spoko jakos się skombinuje