Jakie chcecie zasady na WI???

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Re: Jakie chcecie zasady na WI???

Post autor: Gogol »

DoW mogą ozaczać 4 oddziały MMM w 1 bitwie :lol2:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie mozna 2 razy MMM wystawic - nie mozesz powtarzac magicznych przedmiotow w sojuszu.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jeśli chodzi o WI, to ja bym bardzo chciał:
- wspólny nocleg na sali :)
- aby WI było 17-18.04 :) W tym roku znów podczepiamy się z turniejem WFB pod imprezę Rycerze Okrągłego Spodka, która odbędzie się 23-25 kwietnia w Białymstoku. Choć tym razem odbędzie się na niej oprócz turnieju WFB, jeszcze LOTR i W40k oraz planszówki i karcianki, więc i turniej WFB siłą rzeczy będzie mniejszy ( max 30osobowy, na pewno nei zagrozi frekwencji WI :))
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ja proponuje 2x2000 pkt bez możliwosci łączenia top4 i bez mozliwosci grania samemu!!!
2 lordów
max 16PD
nie ma ograniczenia na DD

co wy na to?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

JarekK pisze: nie ma ograniczenia na DD
:mrgreen:

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

lepiej 16 pd i 16dd
i jeszcze bez DoW

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Janiszek pisze:
JarekK pisze: nie ma ograniczenia na DD
:mrgreen:
co w tym takiego smiesznego jak sie sparujesz z krasiami masz kupe dd ale prawie wogole pd zauważyłeś??

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jak sie sparujesz z krasiami masz kupe dd ale prawie wogole pd zauważyłeś??
16 PD z VC czy tzeentcha to tyle samo co "prawie w ogóle"?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Jarek, są armie które same wyciskaja 16 pd bez problemu. Więc wiesz, głupoty piszesz :wink:
EDIT: Jankiel szybsze palce 8)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Żaba pisze:wszyscy byli zadowoleni tylko frekwencja spadła :? - wydaje się nam że głównym problemem dla Przyjezdnych jest czas powrotu + miano najbardziej wyczerpującego Mastera - ja kocham parówki, ale tury mimo wszystko robi się dla graczy :wink:

Ż.
a mi sie wydaje ze glownym problemem jest lokalizacja... wiekszosc ma dosc narbutta... niemniej jednak gdziekolwiek i jak kolwiek nie zrobicie to przyjade :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Janiszek pisze:Jarek, są armie które same wyciskaja 16 pd bez problemu. Więc wiesz, głupoty piszesz :wink:
dobra to jak vc z krasiami się zparuje i wygra turniej to stawiam ci janiszek coś (płyn żółty lub czarny) :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

JarekK pisze:
Janiszek pisze:Jarek, są armie które same wyciskaja 16 pd bez problemu. Więc wiesz, głupoty piszesz :wink:
dobra to jak vc z krasiami się zparuje i wygra turniej to stawiam ci janiszek coś (płyn żółty lub czarny) :D
Błądzisz oj błądzisz...
Janiszek pisze: EDIT: Jankiel szybsze palce 8)
Kwestia wprawy ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

czemu bładze????
1 nie bedzie takiej pary bo to srednia z dobra armią
2 magia to nie wszystko
3 nie wygrasz grajac na defensie

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

JarekK pisze:czemu bładze????
1 nie bedzie takiej pary bo to srednia z dobra armią
2 magia to nie wszystko
3 nie wygrasz grajac na defensie
Akurat nie jest to zły sojusz :D
Zajołem 3 miejsce na lakalu w takim teamie - coprawda małe pkt (format Strategiconu).

Ale generalnie daje rade :)

SexRocket - Narbutta jest problemem. Może człowiek by sie pokusił o inna sale i lepsze warunki, ale problemem jest tutaj bardziej frekwencja niestety.
Jeżeli człowiek miałby pewność że przyjedzie 60-70 par to może i człowiek mógłby sie pokusić o większą ładniejszą i wogóle najssssssss sae :) A tak mamy do dyspozycji stare dobre Narbutta - zresztą to już chyba przyzwyczajenie - WI od samego początku było właśnie tam :) - popatrzcie na to z innej strony - Spora część masterów co roku niemal robi gdzie inndziej turniej, a WI od lat w tym samym miejscu ;)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja bym głosował na 2222x2 lub 4444 gdy gra jedna osoba. 2 Lordów... tylko nie wiem jak dalej liczbę specjali rarów ustalić oraz liczbę wymaganych core...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

JarekK pisze:i bez mozliwosci grania samemu!!!
Mam wrażenie, że to niektórym mocno po oczach gryzie zupełnie nie wiem czemu.
Granie solo nie jest dla ciśnieniowców i nikt o zdrowych zmysłach (a wszystkich organizatorów turniejów za takich się powinno mieć :) ) nie dopuści do stołu potworka w stylu 2x Bloodthirster +4x horrors albo 2x Cairn Wraights + 2x canon DoW. Klimatu tu nie ma za grosz. Organizatorów głowa w tym żeby odpowiednio weryfikować takie zgłoszenia bo pewnie kilka osób zechce grać solo tak jak rok temu.
Moim zdaniem możliwość takiej gry powinna być i wierzę, że będzie. Z czego z miłą chęcią skorzystam, bo dla mnie to będzie prawdziwe święto prowadzić tak dużą armię nad którą spędziłem mnóstwo czasu wykorzystując większość jednostek dostępnych w AB, a nie tylko . Guzik mnie obchodzi na którym stole skończę to jest czysty fun i moim zdaniem tak do tego powinno się podchodzić jak się chce wystąpić na scenie solo.

Poza tym granie 1 armią ma właśnie kilka minusów:
1) grasz armią złożoną pod klimat, którą organizatorzy musieli zaakceptować więc już o przekręt ciężko
2) grasz armią która ma swoje słabości i nie może skorzystać z ich uzupełnienia przez sojusznika, wspomniany sojusz VC i Dwarfs jest dobrym przykładem. To jest dobry sojusz, który armię solo ma dużą szansę położyć.
3) dochodzi kwestia figurek, trzeba posiadać ich naprawdę sporo, żeby się na takie ptk wystawić, a nie tylko Ghule i Wraighty na 2K

Przemcio251 pisze:Ja bym głosował na 2222x2 lub 4444 gdy gra jedna osoba. 2 Lordów... tylko nie wiem jak dalej liczbę specjali rarów ustalić oraz liczbę wymaganych core...
Skoro 1 armia to schemat dla 1 armii tak jak AB przewidział zapewne, a nie suma złożeń slotów z 2. Tak mi się wydaje logicznym.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

granie samemu ma jeszcze taką wadę, że spowalnia całą grę :) para gra sprawniej i szybciej, może nie każda :P ale z regóły tak własnie jest.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Ale to bedziemy grali 5 godzin 222 pkt to są 2 oddzialy.
A 2 oddzialy to dodatkowe 1,5h. Zagramjy na 2x2k lub 1x4k na 2 lordow. Nie bedzie to dlugo trchwalo a I mniej do ruszania klockow bedzie. :D :D
janiszek jak takie combo (krasie + vc) wygra WI to stawiam ci 2l Coli albo browara (spoko jakos się skombinuje :D )

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

bez solowek? ja sie nie zgadzam! :P moze znow bede na szarym koncu ale chcem wystawic swoje elfy na ponad 4k :D
ObrazekObrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

janiszek jak takie combo (krasie + vc) wygra WI to stawiam ci 2l Coli albo browara (spoko jakos się skombinuje :D )
nie wiesz co mówisz on upije się jedną kropelką chyba nie chcesz go zabić... :twisted:

Zablokowany