Jakie chcecie zasady na WI???

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jakie chcecie zasady na WI???

Post autor: Dalmar »

Witam Wszystkich,

W związku z tym, ze termin WI zbliża się wielkimi krokami (WI odbędzie się w 2 połowie kwietnia 2010, najprawdopodobniej na Narbutta) mam do wszyskich pytanie jakie chcecie mieć zasady na WI :?: Turniej ma format nietypowy w stosunku do innych Masterów. Taki format cieżej jest zbalansować zwłaszcza, że od ukazania się VC i DL cały czas eksperymentuje się z różnymi rodzajami ograniczeń bądz przyzwoleń. W tym formacie (duże pkt. w parach) kombinacji mamy co nie miara.... stąd pytanie do was na jakich zasadach chcecie zagrać na WI.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2010, o 18:19 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Singiel
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Nie lepiej Darku gdybyście wrzucili pare propozycji i lud by wybrał z tego ??
Bo jak każdy wyskoczy ze swoją propozycją to różnych formatów będzie 5 stron ;)
Jak dla Mnie to 2x2100 lub format Łódzki duże + małe :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Proponuję:

1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.
2. Ograniczenia BP - bo są sprawdzone.
3. Dodatkowo ograniczyć to do tylko 1 lorda na sojusz - bo obcina to większość przegięć.

Daje radę? :)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie, parowy jest dobry, tylko jak bys Dalmar dał zakaz sojuszów takich jak:
DL+De
Dl+Lizzie
Dl+Vc
DE+Lizzie
De+Vc
Vc+lizzie
Furion pisze:Proponuję:

1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.
3. Dodatkowo ograniczyć to do tylko 1 lorda na sojusz - bo obcina to większość przegięć.

Daje radę? :)
Jak najbardziej jestem ZA!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

5 bitew, albo propozycja furiona, albo 2300 + 1300 takie coś przyspieszy trochę bitwy.
start sobota 8, niedziela 7
Ostatnio zmieniony 4 lut 2010, o 18:27 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

WI to jedyny master z takim niecodziennym formatem(2xduże), więc mogłoby zostać jak jest. Zwłaszcza, że to fajny klimat, dowodzić dużą armią razem z kumplem (mój smok zabije to, a twój tamto :) )

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

2x2k i BP z ograniczeniem kości (jakimś sensownym dopasowanym do 4k)

Jakieś autorskie ograniczenia dla sojuszy DE,VC, DL, Lizz i szczurków

5 bitew i zaczynanie wcześniej

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Tradycyjnie 2x duze punkty
Z tym lordem to bym sie zastanowil, bo nie wiem czy np. takie DE nie wyjda za mocne...
Generalnie jesli mialoby byc 2x2k to jakies ograniczenia poza BP musza byc, ale jakie, ciezko powiedziec :P.

Ja chyba najchetniej bym widzial tradycyjne 2x2200 4bitwy + BP + ograniczenie kosci do powiedzmy 16 z BP.
Duzo kombinacji.
Fajnie tez bylo na Strategu ograniczona ilosc oddialow lataczy - do 3. Jakby sie zastanowic to troche ogranicza lizzi/de/demony/vc. Czyli ok.

Przy ograniczeniu a'la Janiszek -> imperium + de wydaje sie, ze bedzie popularne :P. Nie ograniczalbym kombinacji armii. Choc przy Strategu tez myslalem, ze to dobry pomysl, by nie ograniczac, a byl wysyp DE + DL, wiec to tez trzeba przemyslec :P.

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

format Łódzki albo 2300+1300 please :)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Bartys pisze:format Łódzki albo 2300+1300 please :)
jestem za 8)

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

To ma być WI a nie coś ala Łódź
Teraz po takim przydługim wstępie przedstawiam listę kandydatów w KOLEJNOŚCI ALFABETYCZNEJ.
1. Bazyliszek (termin: luty 2010, singiel 2250+ , lokalizacja: Łomianki k. Warszawy)
2. Bitwa o Bałtyk (termin: dowolny, singiel 1650, lokalizacja: Trójmiasto)
3. Bitwa o Białystok (termin: dowolny, singiel 2000+ BP+R, lokalizacja: Białystok)
4. DMP (termin: 27-30.08.2009, drużynowy, lokalizacja: Łódź)
5. Kohortex (termin: dowolny, singiel 1300-1350, lokalizacja: Bydgoszcz)
6. Kozioł (termin: marzec 2010, singiel 1650+/-250, lokalizacja: Lublin)
7. Macki Wojny (termin: 12-13 lub 19-20.12.2009, parowy 2000+1000, lokalizacja: Łódź)
8. Master Blaster (termin: maj 2009, singiel 2350, lokalizacja: Gorzów Wlkp.)
9. Master w Ostrowie Wielkopolskim (termin: wrzesień, listopad, grudzień 2009, singiel <2000, lokalizacja: Ostrów Wlkp.)
10. PGA (termin: 17-18.10.2009, singiel ??, lokalizacja: Poznań)
11. Pułapka Niedźwiedzia Master (termin: wrzesień lub listopad 2009, singiel 1999 BP, lokalizacja: Zielona Góra)
12. Wielka Inkwizycja (termin: marzec / kwiecień 2010, parowy 2xxx, lokalizacja: Warszawa)
13. Wielki Dracon (termin: 4-5.07.2009, singiel 2250 Limited, lokalizacja: Wejherowo)
14. Wrocławski Master (termin: październik / listopad 2009, parowy 1350, lokalizacja: Wrocław)

W przypadku formatów proszę organizatorów o doprecyzowanie tych informacji (szczególnie jeśli chodzi o BP, BP+R, oraz czy to parowy, czy singiel). Kiedy dokładnie jest Gorzów ?? Chyba już termin raczej określony jest co do dnia ??

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

popieram morgana przynajmniej 2x2xxx
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Ja jestem za dużą parówką:)
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Wydaje mi się, że format duże + małe punkty, tak jak pisze Manfred, albo Robson byłaby ciekawa, przy czym, zmniejszyłbym dysproporcję pomiędzy sojusznikami do 2k + 1999. W ten sposób mamy naturalne ograniczenie do jednego lorda. Ale i tak zastanówcie się mocno nad:
dodatkowymi cięciami względem BP 1.5
limitem magii, tak jak Marek G. pisze
zakazami najgorszych połączeń, szczególnie jeśli zostawilibyście 2xduże pkt. Może pójście tropem ETC z koszykami dla armii? Np. koszyk 1 (oczywiście nie mogłyby to być wyłącznie DoCh) może sparować się wyłącznie z koszykiem 3, 2 z 2 lub 3, a 3 dowolnie?
Takie luźne sugestie :wink:
Pozdrawiam!
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam.
Możliwe,że Darek trochę nieprecyzyjnie się wyraził.
Format chcemy zachować zgodny ze zgłoszeniem Mastera , czyli parówka na 2 x 2000+.
Natomiast chodzi nam o same zasady, czyli czy BP, czy też jakieś inne ograniczenia dla sojuszy. Tak jak w zeszłym roku część pomysłów może nam pomóc w ostatecznym regulaminie.

Pozdrawiam
Holan

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

IMO głupi pomysł z koszykami- grasz DoChem czy co tam będzie w 1 koszyku i co nie pograsz np z kumplem który ma HE bo za mocna armia żeby połączyć? Zablokowanie 2-3 najbardziej przegiętych połączeń ok, ogólne blokady sojuszy IMO nie.

IMO jedyny sojusz który naprawde może gnieść system to DE+DoCH.

A ja bym chętnie zagrał parówkę gdzie obie armie są na zasady euro z jakimś sensowniejszym ograniczeniem powera które nie blokuje gry na magii

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

IMO 2x2250 Euro CS, ale ze wiem ze to nie przejdzie to:
Furion pisze: 1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Kozioł - obawiam się, że można stworzyć nieco więcej bardzo mocnych kombinacji, ale w istocie ta, o której piszesz może być zabójcza. Generalnie fajnie byłoby, gdyby był jakikolwiek system niedopuszczający do jeszcze większych różnic pomiędzy armiami niż w single'u. Stąd ta propozycja koszyków i konieczności pokombinowania. A sytuacja, o której piszesz, czyli zablokowanie grania z kolegą, ma też i drugą stronę - nie pojadę w opcji X i Y bo, żeby mieć szansę trzeba wziąć X i Z. Ale to i tak teoretyzowanie bo czołówka będzie wolała zagrać topem z topem :wink:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

thurion pisze:IMO 2x2250 Euro CS, ale ze wiem ze to nie przejdzie to:
Furion pisze: 1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.
Fajny pomysł by to był.
Ograniczyło by to zajebiste parki maszynowe i tony magii tudzież monstertrucków...
Trzeba się zastanowić nad konkretnymi sojuszami.
Np. armie wrogie do siebie nie mogą wejść w sojusz [ np dwarfy i orki, DE i HE itp. ]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Zablokowany