Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Re: Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010

Post autor: morgan10005 »

Kalesoner pisze: Zamierzasz wymaksować hobyy? A wiesz jakie kryteria będą brane pod uwagę?
Nie? Ja też nie, a do WI 17 dni.
Na Bazyliszku zmienialiście zasady "Bazyliszków" chyba na 2 tygodnie przed turniejem-bierzemy przykład od was :wink:

Ocena malowanie chyba niewiele się różni, trzeba mieć zrobione treye, WYSIWYG, podstawki, jakoś pomalowania itp

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

kaleson nie wszyscy maja tyle czasu na bzdurne trzepanie postów w każdym temacie na tym forum jak ty, poza tym co ci do oceny jak i tak nie jesteś w stanie poprawić samemu niedociągnięć w swojej armii

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ostateczne zasady zamiescilismy 8. lutego.
Ale nie bedziemy sie przeciez klocic. Ja na WI bede na bank.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

RAFIX pisze:kaleson nie wszyscy maja tyle czasu na bzdurne trzepanie postów w każdym temacie na tym forum jak ty, poza tym co ci do oceny jak i tak nie jesteś w stanie poprawić samemu niedociągnięć w swojej armii
Rafix, to jest chyba oczywiste (takze dla Ciebie), że nie liczę na bzdurne tylko na mądre posty od orgów i nie w każdym temacie, tylko w tym za który odpowiadają. Na przykład przydałaby się odpowiedź na kwestię wand of wych elm (od kogoś kompetentnego).
Jak ktoś nie ma czasu zajmować się turniejem, to niech go nie robi. I bez wjazdów personalnych proszę. [-X

Co do moich figsów poprawić nie jestem w stanie, ale pożyczyć owszem.
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

sorki jeśli uraziłem, odpowiedni człowiek to ogarnia a reszta się nie wypowiada bo zrobi bałagan jak nagle wszyscy zaczną odpowiadać.
Jest jeszcze trochę czasu na przesłanie rozpisek więc odpowiedzi się pojawia w najbliższym czasie, wiec proszę się nie gorączkować

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

30 pkt za hobbystyke przy 80 pkt z bitew to jakiś śmiech na sali.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dastor pisze:30 pkt za hobbystyke przy 80 pkt z bitew to jakiś śmiech na sali.
Po pierwsze: 82 z bitew => jeżeli zrobisz czystke w 3. i 4. bitwie.
Poza tym 30 z hobby: po 11 pkt ocena malarska na armie + 8 test wiedzy.

Dastor robimy niemal to samo co masz na niemal wszystkich masterach poza Draconem, a to że stosunekl jest taki a nie inny to tylko dlatego bo nie jesteśmy w stanie wsadzić 5. bitwy.
A to czy zrobimy ocene malarską i podzielimy ja na pół to tak naprawde jeden chuj - na to samo wychodzi, nawet gorzej bo powstaje problem z połówkami, z którymi nikt nie będzie sie bujał.

To tyle odnośnie waszego nażekania.

No i tak jak Morgan już odpowiedział - ocena Hobby będzie stosunkowo lużna, więc i różnice wynikające z tego aspektu nie będą też jakieś duże - większy nacisk będzie kładziony raczej stan faktyczny armii (podstawki, treye, przygotowanie do gry, Wisiwig itp.), aniżeli jakość pomalowanych modeli (chodz to też będzie zaóważone, ale nie będzie za to nie wiadomo jak dużo pkt).

Co do odstraszającej ceny - Dobrze wiecie jakie są ceny na Narbutta. nawet przy dużej frekwencji ciężko jest zmniejszyć wejściówke na tą optymalną, gdyż więcej graczy = więcej miejsca do wynajęcia, a to z kolei = więcej zapłacić za wynajm.

Kaleson - żaden z nas w Karitasie nie pracuje.

(ja osobiście chętnie bym sie wyniusł z Narbutta, ale to miejsce wszyscy już znają i widzą jak tam dojechać => poza tym jest powszechnie dostępne i dojechać jest łatwo)

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2010, o 16:58 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Smiechu pisze:chój
Czegoś takiego jak żyje nie widzialem :D
Sry Śmiechu ale nie moglem sie powstrzymac.

Edit: Okazuje sie ze jest stronka: http://www.chój.pl
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Smiechu pisze: Kaleson - żaden z nas w Karitasie nie pracuje.
Myślisz Śmiechu, że orgowie turniejów, na które wstęp jest w okolicach 30zł pracują w Caritasie, albo dokładają z własnej kieszeni?

Ja myślę, że nie, po prostu zakręcili się za lepszą miejscówką.

Kończąc offtop:
Dajcie ocenę malowania, dajcie info czy robicie coś w sobotę po bitwach.

Jedna uwaga co do wanda, dla osoby, która będzie się wypowiadała. Pełny opis działania przedmiotu to:
This stuff allowes any dispel attempt to be re-roled.
Obrazek

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam.
Jest już ocena malowania.
Co do różdżki, to można z niej przerzucać DD. Natomiast w czasie dispelowania wskazujemy który mag dispeluje. Jeżeli np będzie sojusz HE + WE, to jeśli wyznaczony zostanie mag WE z różdżką, to może przerzucać kości, ale nie ma +1 do dispela od HE i tak samo jeżeli do dispelowania wyznaczony w takim wypadku zostanie mag HE, to ma on +1 do dispela, ale nia może wtedy przerzucać kości z różdżki.
Co do ceny za turniej, to niestety sala jest droga. W zeszłym roku każdy z nas dopłacił 80 PLN, mimo tego nie zmieniliśmy cen.
A co do hobbystyki, to rozumiem, że nie wszystkim chce się coś zrobić fajnego ze swoją armią, a najłatwiej jest narzekać. Natomiast mogę zapewnić, że w tym roku ocena będzie łagodna, a wszystkie schludnie pomalowane armie nie mają się czego obawiać, po głowie dostaną co najwyżej tylko kupo-armie.

Pozdrawiam
Holan

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Kalesoner pisze: Myślisz Śmiechu, że orgowie turniejów, na które wstęp jest w okolicach 30zł pracują w Caritasie, albo dokładają z własnej kieszeni?
jest im łatwo zwłaszcza że robili turnieje na nie swoich terenach i blatach (nie pije do bazyla), ba słyszałem że nawet nieźle na nich zarabiają, a chłodnika litewskiego i ciast serwować nie chcą 8)
Kalesoner pisze: Ja myślę, że nie, po prostu zakręcili się za lepszą miejscówką.
sporo lepszych miejscówek swojego czasu załatwiliśmy ale w najlepszej z nich "X" najebał się z kolegami i zostawił butelki po wódzie w szafce (a była to szkoła) i nie pytaj się kto to był... :twisted: a jak bardzo chcesz wiedzieć kto to popytaj znajomych :wink:

a ad meritum - ocena malowania będzie łagodniejsza i tępić będziemy wyłącznie paskudztwa toteż prawdziwi stratedzy nie muszą się martwić w tym roku - duch z pewnością zatriumfuje nad materią.

w kwestii flejma z mojej strony EOT

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Smiechu pisze: (ja osobiście chętnie bym sie wyniusł z Narbutta, ale to miejsce wszyscy już znają i widzą jak tam dojechać => poza tym jest powszechnie dostępne i dojechać jest łatwo)
Mialem napisac: 'Ale pic nie mozna' ;> ale przeczytalem:
Zabcia pisze:ale w najlepszej z nich "X" najebał się z kolegami i zostawił butelki po wódzie w szafce (a była to szkoła)
wiec no comment ;D Chociaz z drugiej strony to tylko kolejny przyklad ze masterow nie powinno sie robic w szkolach ;P Jesli kiedys bedzie takowy na Slasku, to chocbym mial tymi rencami wybudowac hale to nie bedzie on w szkole :P

Co do oceny, to lajtowa i konkretna, brawo. Myslalem ze beda 22 masakryczne punkty dla kazdej z armii i srednia. A tak to z glowa jest, nie ma co marudzic. Oby test wiedzy tez taki byl.

40zl to znowu nie tak duzo. Mastery zwykle stoja 30-35 przeciez.. Mnie tam bardziej pociag bolal bedzie :/

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Holan pisze:Witam wszystkich.
Chciałbym wyjaśnić kwestię PD, gdyż pojawiły się pytania.
Mianowicie limit 12 PD na armię oznacza iż armię tworzymy tak jak normalną rozpiskę na BP, tzn do limitów wliczamy kości z poola, czyli właściwie każda z armii w sojuszu ma do dyspozycji max 10 PD jeżeli nie wliczamy kości z poola.
Kości Dispela są wspólne.

Pozdrawiam
Holan
Czy to samo odnosi się do DD?

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam.
Jeśli chodzi o kości Dispela, to limit jest na sojusz i liczymy kości DD z dwóch armii razem, co oznacza iż jedna armia z sojuszu może teoretycznie zużyć nawet cały limit kości DD.

Pozdrawiam
Holan

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Sorry, ale co to jest WYSIWYG?
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

WYSzukany Indywidualny WYGląd
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

What you see is what you get-czy jakoś tak. Tzn np. jeśli masz w rozpisce lance to model powinien mieć lance

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Żaba pisze:jest im łatwo zwłaszcza że robili turnieje na nie swoich terenach i blatach (nie pije do bazyla), ba słyszałem że nawet nieźle na nich zarabiają, a chłodnika litewskiego i ciast serwować nie chcą 8)
To do jakiego turnieju wlasciwie pijesz?
Żaba pisze:sporo lepszych miejscówek swojego czasu załatwiliśmy ale w najlepszej z nich "X" najebał się z kolegami i zostawił butelki po wódzie w szafce (a była to szkoła) i nie pytaj się kto to był... :twisted: a jak bardzo chcesz wiedzieć kto to popytaj znajomych :wink:
JBC to ja sie miedzy innymi tam najebalem. Ale zadnych butelek sobie nie moge przypomniec - tym niemniej jak sie zostawia stado dzieciakow w szkole, warto ich choc troche dopilnowac. Poza tym jakie sporo miejscowek? Narbutta (Faberowie glownie) i Filtry.

Przasnyska byla ogarnieta przez Kultystow i wyjebala sie glownie przez Wasz klub. Bazyliszka swietnie sie tam organizowalo.

W kwestii flejma to dopiero poczatek z mojej strony.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dobra panowie - forum to nie miejsce na wywody kto za co i czemu tak.

Co do Hobby - mówiliśmy że będzie lightowe :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

najlepsza to była na przasnyckiej i nie powiem przez kogo spłonęła : ] :mrgreen:
Obrazek
T

ODPOWIEDZ