8 WFB edycja TYLKO PLOTKI I FAKTY, BEZ SPAMU
Re: 8 WFB edycja TYLKO PLOTKI I FAKTY, BEZ SPAMU
będzie pewnie w erracie 

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
-
- Oszukista
a ja mam jeszcze pytanie, jak to dokladnie jest z misscastem/lose control czy co tam jeszcze? widział ktoś tabelkę/zasady cokolwiek? Czy każda ifka jest miscastem, czy trzeba jeszcze coś rzucić? Bo na razie sa 2 wersje:
-kazda ifka to miscast (i to cholernie bolesny)
-kazda ifka powoduje rzut w tabelce lose control (w ktorej znajduje sie miscast)
-kazda ifka to miscast (i to cholernie bolesny)
-kazda ifka powoduje rzut w tabelce lose control (w ktorej znajduje sie miscast)
Każda IFka to miscast, o taki:
2-4 - Duży placek na czarodzieja, wszystko dotknięte hit z S10 (bez Look Out Sir dla maga), ponadto na 4+ wsysa maga na zawsze. Jak będzie 1-3, to zabierane jest d6 kości z puli PD
5-6 - Duży placek na czarodzieja, wszystko dotknięte hit z S10 (bez Look Out Sir dla maga), zabierane jest d6 kości z puli PD
7 - Wszystko w B2B z czarodziejem hit z S10 (mag nie dostaje), zabierane jest d6 kości z puli PD
8-9 - Każdy czarodziej po stronie rzucającego dostaje hita z S6, zabierane jest d6 kości z puli PD
10-12 - Czarodziej traci d3 poziomów i tyle samo czarów i nie może rzucać czarów w tej fazie
2-4 - Duży placek na czarodzieja, wszystko dotknięte hit z S10 (bez Look Out Sir dla maga), ponadto na 4+ wsysa maga na zawsze. Jak będzie 1-3, to zabierane jest d6 kości z puli PD
5-6 - Duży placek na czarodzieja, wszystko dotknięte hit z S10 (bez Look Out Sir dla maga), zabierane jest d6 kości z puli PD
7 - Wszystko w B2B z czarodziejem hit z S10 (mag nie dostaje), zabierane jest d6 kości z puli PD
8-9 - Każdy czarodziej po stronie rzucającego dostaje hita z S6, zabierane jest d6 kości z puli PD
10-12 - Czarodziej traci d3 poziomów i tyle samo czarów i nie może rzucać czarów w tej fazie
Nie możecie sobie spamować i zadawać milina pytań w drugim temacie? Jak ktoś ma raz na parę dni czas poczytać forum to nie ma ochoty za każdym razem czytać 5 nowych stron spamu. Można by zostawić ten temat żeby osoby które widziały booka pisały fakty? A nie milion pytań do? Chcecie pytać wysyłajcie priva a temat zostawcie na odpowiedzi.
Hints on new units in the Rulebook:
There's a nice description of a Tomb Kings Army in the Rulebook.
Aside of the obvious regiments of Skeleton Warriors, scarab swarms, chariots, riders and tomb scorpions, there are some new things described.
- A Bone giant wielding a giant Bow. (which would match some old rumours)
- A bone Giant wielding a Obelisk, to honor the Gods. (which would match the recent "Moar giant thingies!"
- Floating ships. Yes, with sails, etc. Settra's personal ship was described with a huge sanctuary the form of a golden pyramid. Jaffa, kre!
- Undead behemoths, with "the Kings adornement", whatever that's supposed to mean.
- A Sphinx ("giant Lionlike creatures")
I am aware that some of those were featured in Warmaster.
Ogres lack a similar description at all.
Except for Lizardmen, all other army descriptions only feature available units, at least as far as I could tell. Lizardmen feature a thunder lizard on multiple accounts.

Aye, mam przysłać zdjęcie z wczorajszą gazetą?Virgo pisze:Od osoby, która czytała booka...
Ty jak rozumiem już go masz i możesz stwierdzić, że wymienionych rzeczy nie ma we wspomnianym opisie armii Tomb Kingsów?

A poważnie - nie przeczytałem jeszcze całej książki, bo jest dość opasła i skupiłem się na zasadach. Ale przejrzałem ją dość dokładnie. Opis TK jest w dwóch miejscach - opis armii i zdjęcia modeli. Ani tu, ani tu nie ma ani słowo o nowych cudach ani żadnych zdjęć czy rysunków sugerujących takowe. Pojawia się słowo "behemoth" oraz "sail barque", ale zbyt oględnie, żeby wyciągać jakiekolwiek wnioski. Są one użyte w poetyckim opisie armii kroczącej w stronę zamieszkałych przez człowieka regionów

Pozdr.
Może Zembolowi chodziło o to, że w Bestiariuszu na końcu książki nie ma czegoś takiego.Virgo pisze:Od osoby, która czytała booka...
Ty jak rozumiem już go masz i możesz stwierdzić, że wymienionych rzeczy nie ma we wspomnianym opisie armii Tomb Kingsów?
Wiesz, gdzieniegdzie książkę już można obejrzeć a i na zagranicznych forach jak się dobrze wszukać to znajdziesz dużo ciekawych rzeczy. Każdy ma swoich informatorów

We fluffowym opisie armii - to co innego... ale napewno nie w taki sposób jaki zacytowałeś

Bretońscy generałowie też kiedyś mogli dosiadać "mighty dragons" etc. i co?
O bestiariusz już w ogóle nie pisałem. Miałem na myśli opisy armii w środku książki.
Niedowiarki:
Niedowiarki:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 16:18 przez zembol, łącznie zmieniany 1 raz.
Zauważył ktoś że teraz nie deklaruje się najpierw szarż wszystkich a potem reakcji? Wprowadzili system szarża->deklaracja-> kolejna szarża->deklaracja...itd. potem jak wszystkie zdeklarowano to rzuca się na poszczególne ich zasięgi i rozwiązuje szarże w dowolnej kolejności , nie w kolejności deklarowanej.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 20:47 przez Sebollus, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja tu nie widzę problemu, sam miałem podręcznik w rękach może 20min i sporo rzeczy zapamiętałem i spokojnie mógłbym przytoczyć cytaty. Dodatkowo teraz są wakacje, więc pewnie większa część młodzieży warhammerowej spędza je na graniu w miejscach z dostępem do booka.Ghaz pisze:Yeah right, i kazdy zna na pamiec cytaty, lacznie z przytaczaniem nr-ow stron.Jankiel pisze:Są do wgladu w sklepach.Pozdrawiam, w szczegolnosci wszystkich ktorzy od tylu dni sobie cytuja "swoje" podreczniki.
ps. Rozpowszechnianie treści chronionych prawem autorskim (czyt. 'wklejanie linka') jak najbardziej podchodzi pod łamanie prawa
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
i tak oto temat faktow o 8 edycji stal sie pdfowym dowodem na ich wiarygodne istnienie...jak pod lazi juz po internecie wszystkie tematy dotyczace plotek sa juz chyba nieaktualne a tak nawiasem to niezle wtyki musza miec niektorzy jezeli kupili booka przedwczesnie szkoda ze z erratami to juz inna bajka 

Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...