Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Re: Krzyz

Post autor: bless »

Kalesoner pisze:Wiadomości w TVP. To jest karwa straszne. To jak i co powiedzieli o wczoraj przekracza moje pojęcie słowa manipulacja i kłamstwo, to jest jakieś masowe pranie mózgów.
Nie majac mozliwosci dolaczenia do Was na zywca wlaczylem sobie telewizornie (swieto!!!, bo zdaza mi sie to srednio raz na miesiac). I pierwszy przekaz na zywo znalazlem na TVPinfo. Komentatorzy: Terlikowski z Fronda.pl, profesor z uniwersytetu im. kard. Wyszynskiego, redaktor naczelny "Tygodnika Powszechnego". Wsrod nich jeden biedny redaktor z "Faktu", ktory probowal jakos ten tlum ludzi zrozumiec.
Do tego dwaj dziennikarze, ktorzy stoją po przeciwnych stronach manifestacji - jeden łowi oszlomów i probuje pokazac, jaka to dzicz tam sie zeszła; Drugi ze smertelna powaga i bez zajakniecia daje ks. Stanisławowi Małkowskiemu jechac z paranoicznymi tekstami, ze teraz jest gorzej niz w PRL a ich, biednych obroncow krzyza, ci barbarzyncy po drugiej stronie chcą po prostu zabic. Zero kumacji dlaczego nie ma zrozumienia dla jego akcji. Totalny odjazd w paranoję. A cudowna TVP pieknie te paranoje podkręca. Nawet nie probowali przedstawic sensownie celow osob, ktore sie na tej manifestacji zgromadzily. Walenie tylko do jednej bramki.

Masz racje, Kaleson - w mediach robia mega manipulacje.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Jak ma tak być skoro księża w tym kraju żyją jeszcze komuną... jak zobaczylem wczoraj wypowiedz jakiegos tam przydupasa czarnego w TVP3 to myslalem że mu z miejsca p...(uderze go) . Jego wypowiedzi były do tego stopnia ogłupiające że zastanawialem sie w jaki sposób mozna było traktowwać jego słowa poważnie w studiu przez komentatorów... . Najgorsze jest to że ludzie w to wierzą i wpajanie takiej oczywistej glupoty w tym kraju jest bezkarne... . Niestety ale cały czas sie utwierdzam w przekonaniu że każda wiara jest dla ludzi prostych i słabych psychicznie którzy sami sobie ze sobą nie radzą i nie potrafią sobie znaleść miejsca w swiecie szukając odpowiedzi na niezrozumiałe im sprawy w kosciele... .I żeby bylo jasne nie jestem przeciwny tkaiemu procederowi jakim jest nauczanie "duchowe" ludzi czyli innymi słowy jak przejsc przez życie... ale niestety ksieży którzy potrafią zrobic to na pewnym poziomie trafiając w sedno sprawy jest bardzo mało... Cała reszta ksieży nauczyła sie manipulować tą pseudo "armią" i robią pod siebie żeby wieść sobie spokojne bezstresowe życie...(nieroby...) Ksiądz powinien oddawać sie do reszty zgłebiajac wszelkie tajemnice "duchowe" które rozwijają go pod tym kontem... A nie zastanawiac sie na czym by tu jeszcze uwalic kasy żeby lepiej mi było na emeryturce... . Dobrym przykladem na osobe która miala zdrowe podejscie do religi jest JPII ale niestety tu wkraczam na kolejny temat którego nieznosze czyli watykan i skarbnica tajemnic ( Imo należy w****(usunąć) stamtąd tych nierobów i upłynnić te katakumby nikomu nie potrzebne na korzyść krajów 3 świata i biedne zwierzeta w tych czasach które są wypierane przez bezmyślnego czlowieka...)
A krzyżowi trzeba powiedzeć papa... w świeckim kraju którym nie mogą manipulować jakieś wyznania... Fakt polityki Kalego w kościele też mnie irytuje ale... KONIEC bo zaczynam sie nakrecac a wiem jak tego moderator nie lubi...
Sorry za nie spójność ale spiesze sie.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jeden z najlepszych blogowych komentarzy do całej sytuacji (z perspektywy wczorajszego pikniku) jednego z moich ulubionych blogerów i dziennikarzy, czyli Orlińskiego: http://wo.blox.pl/2010/08/Zapateryzacja-ruszyla.html
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

KrzysiekW pisze:Pytałem jak utrudniają Tobie osobiście, bo taki problem wkazywał ton wypowiedzi. Blokują przejście do knajpy, na spacer, zagłuszają fajną muzykę puszczaną z komóry?
Polecam Ci ponowne przeczytanie tych rzeczy które wymieniłem ;) Jeśli nie pojmujesz powagi TYCH rzeczy to rzeczywiście stanie przy krzyżu nikomu nie powinno przeszkadzać.
KrzysiekW pisze:Ależ jesteś. Ja widzę sporo uporu (głupoty) po obu stronach, Ty przyczepiłeś się do jednej
Jeśli twoim zdaniem "uprzedzenie" jest racjonalne podejście do sprawy i przedstawienie argumentów które podziela 3/4 Polaków, to jestem uprzedzony ;) Widzisz "uprzedzony" mogę być do danej grupy ludzi "broniących" krzyża, ale tak szczerze nic nie mam do tzw. moherowych beretów, harcerzyków itp...
KrzysiekW pisze:ten tajemniczy trzykropek na końcu... Oświeć mnie, proszę. Poważnie, bo nie wiem, co takiego robi podpita tłuszcza z drugiej strony, nie protestująca przeciwko obecności krzyża w tym miejscu, tylko wyśmiewająca wiarę, często wręcz ordynarnie i prymitywnie. Pytam o tę część drugiej strony, bo ona najczęściej była pokazywana w relacjach.
Po pierwsze Ci ludzie nie naśmiewają się z wiary tylko czystego fanatyzmu. Jeśli chcesz wiedzieć fanatyzm nie jest wiarą tylko złym zrozumieniem wartości jakie ta wiara przekazuje i ślepym oddaniem się ideałom stworzonym przez ludzi, a nie boga. Przykład masz dobry u terrorystów. Podajesz przykłady kreowane przez media, a wiadomo, że lepiej pokazać kilku obdartusów niż porządnych ludzi którzy mówią rozsądnie.
KrzysiekW pisze:Wiemy, wiemy. :D "Co napisze o nas prasa na Jamajce?" ;) Po kiego grzyba nakręcać tych spod krzyża napuszczając na nich np. debili skaczących po latarniach. To dopiero jest pożywka dla prasy..
Widzę, że jesteś dobrym geografem, ale niestety muszę Cię zasmucić, że świat nie kończy się tylko na Polsce i Jamajce ;)
KrzysiekW pisze: Nie wiem, dla mnie wolnośc słowa nie jest usprawiedliwieniem na kloaczny język, nawet w wypadku dośc irytująych zjawisk. Ale czasy się zmieniają, wiem.
Fakt, ale czasem trzeba to z siebie wyrzucić ;)
KrzysiekW pisze: @ Jasiuuu - dziękujemy modowi za wejście. :)
Bez wazelinki proszę ;)

Mam pytanie...jak ktoś kto nie mieszka w Warszawie może mówić mi na temat tego krzyża ? To tak jak bym Ja Ci mówił jak masz w swojej mieścinie chodzić lub gdzie ma zostać wybudowany kościuł/biedronka...
...Who dares wins...
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ależ doskonały komentarz na blogu Orlińskiego!
> Może takie są realia demonstracji, ale to żadna normalność, tylko budzące mój niesmak chamstwo.

Coś Ci się chyba pomieszało. Ci ludzie pod krzyżem płacą za własna głupotę i za debilizm organizacji, która im mówi jak żyć i dostają dokładnie to, na co zasługują, nawet jeśli ktoś się na nich odlał. absolutnie mnie nie obchodzi ich ciężkie życie, i podejrzewam wzajemnie, było się nim zająć, a nie modlić o cuda. A chamstwem w tym wypadku jest zaanektowanie przestrzeni publicznej na jakieś gusła i pierdolenie, ze tak jest prawidłowo i właściwie. Nie, nie jest i nigdy nie było. Chamstwem jest wieszanie krzyży gdzie popadnie, poza wyznaczonymi do tego punktami dystrybucji chorych idei i chamstwem jest obecność pajaców w sukienkach na każdej państwowej imprezie, gdzie tylko uda im się wcisnąć. Chamstwem jest również umieszczanie swoich zdupnych wymysłów w programach nauczania i chamstwem jest brandowanie Sejmu swoimi patykami. I to jest chamstwo, którego nie da się tolerować i nie ma się co dziwić, że skoro w końcu pojawiła się reakcja, to była taka a nie inna. Jakbyś nie zauważył, wszystkie próby dialogu przez ostatnich 20 lat spaliły na panewce. Nic dziwnego, ze nadszedł czas obrzucania gównem. Zapracowali sobie na to w pocie czoła, czy też zgodnie z ichnią poetyką - posiali, a teraz zbierają.
:!:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Aha, co do reklamy Lecha - też jestem za zdjęciem. Niech nikt nie przekonuje mnie, że wspomniany Lech (browar) nie skorzystał na fali żarcików (pożal się Boże żarcików) czy demotów.
powiedz mi tylko jeszcze czemu mieli by usunac? cala kampania reklamowa lecha, byla wymyslona i wprowadzona w zycie poltora miesiaca przed wypadkiem. pewnie sie za chwile okaze, ze to lech maczal palce w tej katastrofie by zwiekszyc liczbe sprzedanych butelek. nie mow wiec prosze o jakichs wymuszonych zarcikach.
mieli pelne prawo by tamta reklama tam wlasnie wisiala. i tak, na czas pogrzebu, reklama byla sciagnieta.
teraz bilbord zostal zmieniony bo skonczyla im sie ta konkretna kampania reklamowa.

co najwyzej "prowokacja" mozna by nazwac nowa wiszaca tam reklame - energy drinka O. chociaz to i tak bardzo mocno naciagajac. ale to i tak w/w prowokacja to tylko w oczach PiSu, gdyz cala reszta ma to gleboko w du... pupie. wiekszosc ludzi nawet by pewnie nie zwrocila na te reklamy uwagi, natomiast glosne zwracanie uwagi i naglasnianie sprawy przykuwaja uwage.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Co z tego że skorzystał? Popularność Kurskiego, Macierewicza i innych oszołomów też skorzystała na pewnych memach internetowych, mamy teraz ich powiesić czy zdjąć?

A tagline "Zimny Lech" jest starszy niż prezydentura Kaczyńskiego.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Po dzisiejszej wypowiedzi premiera nie ma wątpliwości, że Krzyż pozostanie przed Pałacem jeszcze długo (jak długo tego nikt nie wie, najprawdopodobniej do momentu postawienia pomnika/tablicy, ale kiedy to nastąpi?). Można się zastanawiać dlaczego władza jest tak miękka? Może boi się Kościoła? (co jest dziwne bo Kościół jak by nie patrzeć zgodził się na przeniesienie). A może chodzi jednak o to, że jest to doskonały temat zastępczy dla mediów. Będą kolejne demonstracje jednej i drugiej strony, konflikt będzie się zaogniał i odwróci uwagę od problemów z odszkodowaniami dla powodzian, od podwyżki podatków, od nierealizowania obietnic wyborczych itd. itp.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Dobra miśki moje kochane (czy jak Wam tam...) Jesteśmy jednym z nielicznych krajów gdzie konstytucja zajmuje pierdylion stron a i tak nikt sie do niej nie stosuje...

Atr.25 podpunkt 2
2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w
sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych,
zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

i
Art.53 podpunkt 5. Wolność uzewnętrzniania religii może być ograniczona jedynie w drodze
ustawy i tylko wtedy, gdy jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa państwa,
porządku publicznego, zdrowia, moralności lub wolności i praw innych osób.

Czy to nie wyjaśnia nam ostatecznie sprawy?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ale Polska to taki kraj, że jeśli Konkordat stoi w sprzeczności z Konstytucją to tym gorzej dla Konstytucji ;)

Dlatego po pierwsze, drugie i trzecie powinniśmy zerwać konkordat. To dopiero może być podstawa do rozmowy o laicyzacji kraju.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Szkoda że mnie wczoraj nie było na miejscu... z każdą debilną ideologią która wie lepiej co jest dla mnie lepsze trzeba walczyć środkami adekwatnymi do sytuacji i nie ważne czy jest to katolicyzm, islam, komunizm czy nazizm...

pozdro,
Ż.

P.S. osobiście z wielką przyjemnością postawiłbym przed kurią pentagram i powiedział że nie pozwolę go usunąć dopóki nie wykopią na tym miejscu dołu ofiarnego upamiętniającego spalone wiedzmy i czarownice - jakby co jestem reprezentantem miażdżącej większości ludzi smażących się w odmętach piekła :lol2:

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Nie mam siły... a urzednikiem nie mógłbym być bo za dużo rzeczy jest sprzecznych w tych papierach wszystkich... . Za to cały PIS spokojnie mozna by bylo podać do trybunału konstytucyjnego...

@Żaba mów kiedy ide z tobą... :lol2:

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Żal totalny - spadliśmy do takiego poziomu że nawet kiełbasę podwawelską będzie strach kupić, a co dopiero "zakazane" ostatnio piwo ;)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Pff... spokojnie jeszcze "LECH" zmartwychwstanie... oczywiście w sercach każdego piwosza :lol2:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Żaba pisze:Szkoda że mnie wczoraj nie było na miejscu... z każdą debilną ideologią która wie lepiej co jest dla mnie lepsze trzeba walczyć środkami adekwatnymi do sytuacji i nie ważne czy jest to katolicyzm, islam, komunizm czy nazizm...

pozdro,
Ż.

P.S. osobiście z wielką przyjemnością postawiłbym przed kurią pentagram i powiedział że nie pozwolę go usunąć dopóki nie wykopią na tym miejscu dołu ofiarnego upamiętniającego spalone wiedzmy i czarownice - jakby co jestem reprezentantem miażdżącej większości ludzi smażących się w odmętach piekła :lol2:

=D>

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Lecha nie lubię, wolę Kasztelana :D A wogóle mój lokalny browar ZODIAK ....

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

A ja lubie Lecha ale tylko z lodówki :lol2:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

angażowanie się w atak nie jest dowodem walki z różnymi - izmami
lecz - najczęściej - prostactwa, głupoty i myślenia stadnego
postawmy w tym samym miejscu gwiazdę dawida -
nastąpi całkowita zamiana stron :lol2:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Komentarze w telewizji publicznej były straszne. Jakichś dwóch księżulów na zmianę użalało się nad tym, że akcja katechizacyjna się nie udała, bo ludzie mówią "krzyż do kościoła", a to przecież element europejskiej tradycji.
Straszne. Nie wiedziałem, że czarni są aż tak silni w telewizji.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

DZIK pisze:angażowanie się w atak nie jest dowodem walki z różnymi - izmami
lecz - najczęściej - prostactwa, głupoty i myślenia stadnego
postawmy w tym samym miejscu gwiazdę dawida -
nastąpi całkowita zamiana stron :lol2:
A żebyś wiedział ;) ---> +1!

ODPOWIEDZ