Matura 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Matura 2011

Post autor: Andrzej »

Widać angielski rozszerzony był faktycznie trudny, bo jeszcze nie dostaliśmy pojazdu od Yudo :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Matura - zdałem to w zeszłym roku. Przed maturą myślałem, że to uber hardkor. Ale i tak uczyłem się tylko do historii i matmy. Do polskiego i angola nawet nie zajrzałem. Matura to tak naprawdę bułka z masłem w porównaniu z sesją. Być może nie wiecie, gołowąsy :wink: , ale sesja to jest taka jakby sterta matur i to nierzadko trudniejszych, a czasu na naukę nie ma za dużo :mrgreen: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Ja to nawet na to siły nie mam :P

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

A ja polski podstawa, matma rozszerzenie, angielski podstawa i geografia rozszerzenie
Obrazek

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

gera brr
Ja mając 5 nie wiem w którym miejscu na mapie afryki szukać :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jakby na to nie patrzeć to nie jest powód do robienia takiej rozradowanej mordki. :wink:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Andrzej pisze:Widać angielski rozszerzony był faktycznie trudny, bo jeszcze nie dostaliśmy pojazdu od Yudo :wink:
Yudo jeszcze nie widziała rozszerzonej.
gera brr
Ja mając 5 nie wiem w którym miejscu na mapie afryki szukać :D
gdybym nie miała męża prawnika, który mi uświadamia, czym to grozi, to bym Cię obraziła mówiąc, że jesteś idiotą chwaląc się czymś takim.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

No to gadać, kto jest jutro odważny i zdaje WoS, a za tydzień historię ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dżizas, a po kiego grzyba to zdawać? o_O

@Yudo
To jak coś, to masz tu linka :)
http://www.mmpoznan.pl/photo/1008957/Ma ... anskrypcja
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Ingen175
Kradziej

Wiesz, jak ktoś jest na tyle nienormalny by zostać bezrobotnym studentem prawa to właśnie po to ma jutro i za tydzień egzamin :D

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

"Bezrobotny student" - len i tyle :P Albo ma bogatych rodzicow :P
Co do absolwenta to sie nie wypowiem... jeszcze ;<

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

tez się pchwale co zdaję:
polski podstawa, temat ustnego: 'Na dwóch wybranych przykładach zanalizuj i porównaj sposób kreacji świata przedstawionego w literaturze fantasy i science-fiction.' (nie żebym porównywał 40 i battla :P )
matma rozszerzona
angielski podstawa(choc żałuję, że rozszerzenia nie wziąłem)
Gegra rozszerzona(tak sobie z nudów wybrałem)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

40k bylby niewdziecznym tematem na mature, bo jest to swiat
- niszowy
- rozwijany ponad 20 lat przez roznych autorow, a wiec o roznym kanonie
- bedacy swoistym memetycznym smietnikiem: fluff 40k zawiera niezwykle duzo (jesli nie wiekszosc) tropes'ow, toposow i schematow - przez to jest tez zajebiscie postmodernistyczny i nie moze byc brany na serio (bo brany na serio jest glupi, nieprawdopodobny i smieszny)

to jest zaleta pod wzgledem poznawania - zwlaszcza jesli masz przygotowanie memetyczne (literatura zarowno klasyczna jak i fantastyka, filozofia, religioznawstwo, film) - ale egzaminu wolalbym nie ryzykowac

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

nie ma tragedii z tą rozszerzoną angielską. A temat o muzeum istotnie wymarzony dla battlowca :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Ingen175
Kradziej

Tragedii nie ma, ale zawsze na słuchanie narzekam - niby zgarniam jakieś 90% pkt. ale po prostu irytuje mnie to że czasem usłyszę coś tak ,że pasują mi 2 odpowiedzi. To takie podchwytliwe łapanie za 1-2 słowa.

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Na tym polega słuchanie. W tym roku wydało mi się wyjątkowo łatwe, z tej części akurat na pewno mam 100%, z pozostałych zobaczymy. Maturę poprawiam w tym roku rekreacyjnie żeby dobić 100% z R ;)
A dla narzekających polecam zobaczyć zeszłoroczną, IMO była o wiele bardziej wymagająca w każdej części.

Ingen175
Kradziej

Angielski był rzeczywiście łatwiejszy, ale z całym szacunkiem matma czy polski były trudniejsze (przynajmniej dla mnie, a zeszłoroczny i wcześniejsze matury w szkole pisałem).
Wiesz, jeżeli na tym ma polegać słuchanie to to jest żart. Zresztą mam rodzinę w GB i troszkę wiem jak mówią, spokojnie da się słuchać i rozumieć. Za to nasze słuchania nie zawsze.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Matma i polski trudniejsze :o ? To ciekawe, bo obiegowa opinia głosi, że poziom obniża się za każdym razem. Kolega zaczął się zastanawiać, czy nie pisać matmy jeszcze raz, żeby mieć na 100%, bo samo zdanie to żadne osiągnięcie :P .
Vallarr pisze:"Bezrobotny student" - len i tyle :P Albo ma bogatych rodzicow :P
Co do absolwenta to sie nie wypowiem... jeszcze ;<
Zależy jeszcze, którego roku. Na pierwszym lepiej skupić się mimo wszystko na nauce i chodzeniu na wykłady :| .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Spada poziom ale nauczania
matura była trudniejsza (przynajmniej jeśli chodzi o rozszerzenie z maty)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Dalv pisze:żeby dobić 100% z R ;)
que?

ODPOWIEDZ