jak składacie swoje wampiry?
Moderator: misha
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Hehehe... w ramach theoryhammera wpadła mi z kolegą do głowy najbardziej porąbana armia magiczna wszechczasów:
Wampir lord, forbidden lore, master of the black arts, summon ghouls, dowolny ekwipunek magiczny, który komuś pasuje, koniecznie periapt
Wampir, forbidden lore, 2x power stone, summon ghouls albo creatures
Reszta armii to głównie ghule. Załóżmy, że gramy z bretonnią albo VC na klocku z regeneracją, więc bierzemy lore of metal.
Pierwsza faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża Kuźnia na 4
2x summon na jednej
Druga faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
1x summon na jednej
Trzecia faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Rule of burning iron na 2
Wampir lord, forbidden lore, master of the black arts, summon ghouls, dowolny ekwipunek magiczny, który komuś pasuje, koniecznie periapt
Reszta armii to głównie ghule. Załóżmy, że gramy z bretonnią albo VC na klocku z regeneracją, więc bierzemy lore of metal.
Pierwsza faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża Kuźnia na 4
2x summon na jednej
Druga faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
1x summon na jednej
Trzecia faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
No miło - a co z antymagią ?? Bretonnia płacze, ale takie HE na magii ?? Wiem, że można sporo wyczarować, ale scrolli chyba nie ma, albo na dużym wampierzu się wciska ze 2
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
A co powiecie o tak złożonych wampirkach w armii na 2 oddziałach kawalerii?
1 Vampire Lord @ 445 Pts
General; Level 3 Wizard
The Balefire Spike [10]
The Carstein Ring [75]
Dread Knight [25]
Forbidden Lore [35]
Dark Acolyte [30]
Black Periapt [15]
Nightmare
1 Vampire BSB @ 225 Pts
Magic Level 1
Sword of Might [15]
Talisman of Lycni [10]
Flayed Hauberk [25]
Infinite Hatred [25]
Walking Death [25]
1 Vampire @ 208 Pts
Magic Level 1
Dark Acolyte [30]
Book of Arkhan [35]
Enchanted Shield [15]
Nightmare
1 Vampire @ 208 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Walking Death [25]
Dread Knight [25]
Nightmare
1 Vampire Lord @ 445 Pts
General; Level 3 Wizard
The Balefire Spike [10]
The Carstein Ring [75]
Dread Knight [25]
Forbidden Lore [35]
Dark Acolyte [30]
Black Periapt [15]
Nightmare
1 Vampire BSB @ 225 Pts
Magic Level 1
Sword of Might [15]
Talisman of Lycni [10]
Flayed Hauberk [25]
Infinite Hatred [25]
Walking Death [25]
1 Vampire @ 208 Pts
Magic Level 1
Dark Acolyte [30]
Book of Arkhan [35]
Enchanted Shield [15]
Nightmare
1 Vampire @ 208 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Walking Death [25]
Dread Knight [25]
Nightmare
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Inwokację ma się zawsze, jak się jest wampirem, bez względu na lore.war2bone pisze:a skąd wzięło ci się rule of burning iron ? przecież to magowie 1 lvl więc znają tylko 1 czar,
a 2gie pytanie - inwokacje ma się zawsze czy tylko jak się nekromancje weźmie ?
A forbidden lore daje znajomość wszystkich czarów z jednego lore'a. Więc metal albo shadow, w zależności od tego, czy gramy z bretką/WE/Imperium czy np. z Krasiami.
@ Kołata.
Vampire Lord mi się nie podoba ze względu na carstein ring. Za 75p od groma innych ciekawych sprzętów sięda zmieścić. Ot aby daleko nie szukać - cursed book, walach bloody hauberk, które są tańsze a dają lepszą ochronę. Bloodlines ma przyjemne.
BsB jest standardowym antyodziałowym biegaczem. Sam zwykle stoi bez sypania się w klockach a ze wsparciem coacha lub vargulfa taki klocek goni. Niestety 2+ save to troche mało o czym się raz przekonałem boleśnie. Ja obecnie gram BsB z avatar of death (dwurak), dark accolyte, hauberk i DS. Siedzi w oddziale piechoty.
Takim wampirem jak ten trzeci u Ciebie zwykle również grywam (o ile nie wchodzi zamiast niego necro caddy) ale w wersji piechotnej. Dla dwuraka. W zależności od przeciwnika walczy mieczem + enchanted shiled albo dwurakiem.
Caddy Ci bardzo fajny wyszedł. Potrafi ładnie przywalić w szarży.
Na koniec napisze, że 4 wampiry to zbyt dużo utopionych punktów. Brakuje wtedy na armie. Ja polecam maks trzy.
Vampire Lord mi się nie podoba ze względu na carstein ring. Za 75p od groma innych ciekawych sprzętów sięda zmieścić. Ot aby daleko nie szukać - cursed book, walach bloody hauberk, które są tańsze a dają lepszą ochronę. Bloodlines ma przyjemne.
BsB jest standardowym antyodziałowym biegaczem. Sam zwykle stoi bez sypania się w klockach a ze wsparciem coacha lub vargulfa taki klocek goni. Niestety 2+ save to troche mało o czym się raz przekonałem boleśnie. Ja obecnie gram BsB z avatar of death (dwurak), dark accolyte, hauberk i DS. Siedzi w oddziale piechoty.
Takim wampirem jak ten trzeci u Ciebie zwykle również grywam (o ile nie wchodzi zamiast niego necro caddy) ale w wersji piechotnej. Dla dwuraka. W zależności od przeciwnika walczy mieczem + enchanted shiled albo dwurakiem.
Caddy Ci bardzo fajny wyszedł. Potrafi ładnie przywalić w szarży.
Na koniec napisze, że 4 wampiry to zbyt dużo utopionych punktów. Brakuje wtedy na armie. Ja polecam maks trzy.
Taktyka na jednym duzym klocku BK jest tak samo przyorana jak na smoku tzeencha, helcanonie itd. , slowem rozpiska polegajaca na tym ze mamy olbrzymie punkty zamrozone w pojedynczych choinkach, ktore ciezko zdjac a same wszystko miazdza. Reszta to jakies plewy do zapchania slotow tudziez tanie wsparcie z ktorego nie mozna wyciagnac duzo punktow. Zaklada sie ze jesli nie strace to nie przegram, a jesli cos zabije to moge tylko wygrac. Ale przyjemnie to moze sie gra wtedy tylko jednej stronie, a ciekawie to nie wiem czy ktorejkolwiek.
Nie musze, widzialem jego rozpiski tak jakos z dwa lata temu, gdzies na necie byly wrzucone, na stronie legionu czy innego klubu. Rzesza nasladowcow pewnie tez sie znalazla, bo jak jezdzilem na turnieje to wiecznie to samo, jak VC to koniecznie na BK. Naprawde nudne jest to ze w Polsce na turniejach rozpiski sa takie do siebie podobne, jak HE to na kawie rydwanach i 4 magach, i 4 bolcach oczywiscie... itd. Moze wynika to po czesci z tego ze nie premiuje sie na turniejach grania czyms innym niz to co najmocniejsze, brakuje CompScora ktory jest na tyle dobry ze nie ogranicza nikomu wystawienia tego co mu sie podoba a jednoczesnie daje premie/dodatkowe punkty graczom ktorzy maja bardziej zbalansowane rozpiski. Sam wlasnie sciagnalem takowy z zagranicznego turnieju i bardzo mi sie podoba, przetestuje go podczas nadchodzacego turnieju w moim miescie.
Comp score jest fajny ale zawsze znajdzie sie ktos wolacy dac sobie uciac kilka punktow z kompozycji w zamian za lepsze wyniki.
co do samych BK uwazam ich za jedyne sluszne rozwiazanie poniewaz VC sa ofensywne poniekad a jak ktos woli postac i poczekac to zawsze sa dwarfy ktorymi nota bene takze gram. Duze regimenty sprawdzaja sie ze wzgledu na fear outnumber i statica ktorym musza sobie rekompensowac srednie zadawanie ran w walce.
a teraz EOT.
co do samych BK uwazam ich za jedyne sluszne rozwiazanie poniewaz VC sa ofensywne poniekad a jak ktos woli postac i poczekac to zawsze sa dwarfy ktorymi nota bene takze gram. Duze regimenty sprawdzaja sie ze wzgledu na fear outnumber i statica ktorym musza sobie rekompensowac srednie zadawanie ran w walce.
a teraz EOT.
pierwszyBarbarossa pisze:Hehehe... w ramach theoryhammera wpadła mi z kolegą do głowy najbardziej porąbana armia magiczna wszechczasów:
Pierwsza faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża Kuźnia na 4
2x summon na jednej
Druga faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
1x summon na jednej
Trzecia faza magii:
Duża kuźnia na 4
Duża kuźnia na 4
dodaj 3 ghoule, varghoulfa, 2*3 baty i 2*22gg = moj standard.
a jakie macie pomysly na zlozenie ponizej 2k? powiedzmu 1500-1750?
sam myslalem nad gienkiem na full wypasie czyli MoBA, helm periapt, do tego bsb i necro caddy. Fakt faktem nie mam jeszcze pomyslu jakie oddzialy wystawic na takie male formaty...
sam myslalem nad gienkiem na full wypasie czyli MoBA, helm periapt, do tego bsb i necro caddy. Fakt faktem nie mam jeszcze pomyslu jakie oddzialy wystawic na takie male formaty...
Nie grałem jeszcze na poniżej 2k nowymi VC.. ciekawe .
Ja bym zwyczajnie zamienił lorda na zwyklego wampira i wyrzucił jeden rare oraz jeden klocek.. wychodzi całkiem ciekawa rozpiska (gram piechotą).
A dokładniej:
wampir generał (dark acolyte, avatar of death - dwurak, hauberk, periapt)
wampir BsB (dark acolyte, avatar of death - dwurak, enchanted shield, book of arkhan)
nekro caddy (z popychaczką bo wampiry rzaczej rzadko ją wylosują).
Całość kosztuje 520 punktów.
Magia jest przyzwoita - można rzucić popychaczkę na 3 kościach z nekromanty, 2x leczenia albo tworzenie zombich do przeszkadzania i bounda z kisiążki.
I jest sporo punktów na resztę armii. Na 1,500 mieszczą się dwie dwudziestki ghouli, 20 GG z bannerem magicznym, wilki x2, 4 baty, varghulf. Na 1750 dojdą jeszcze 3 bazy duchów i zostaną punkty na coś małego. Ja bym tak zagrał.
Ja bym zwyczajnie zamienił lorda na zwyklego wampira i wyrzucił jeden rare oraz jeden klocek.. wychodzi całkiem ciekawa rozpiska (gram piechotą).
A dokładniej:
wampir generał (dark acolyte, avatar of death - dwurak, hauberk, periapt)
wampir BsB (dark acolyte, avatar of death - dwurak, enchanted shield, book of arkhan)
nekro caddy (z popychaczką bo wampiry rzaczej rzadko ją wylosują).
Całość kosztuje 520 punktów.
Magia jest przyzwoita - można rzucić popychaczkę na 3 kościach z nekromanty, 2x leczenia albo tworzenie zombich do przeszkadzania i bounda z kisiążki.
I jest sporo punktów na resztę armii. Na 1,500 mieszczą się dwie dwudziestki ghouli, 20 GG z bannerem magicznym, wilki x2, 4 baty, varghulf. Na 1750 dojdą jeszcze 3 bazy duchów i zostaną punkty na coś małego. Ja bym tak zagrał.
Cop sądzicie o takim wampirze... (np. na Empire)
Vampire 1mlvl
Supernatural Horror, Hunter in the Dark
Wristbands of Black Gold i coś jeszcze za 20pts (słomka?)
Plan jest taki by w pierwszej turze zterroryzować oddziały wroga, potem szarża na maszynki.
Wampir nietestowany przeze mnie ale grając przeciwko armiom z maszynkami (bez krasi, bo za wysokie Ld) mógłby się spisać.
Vampire 1mlvl
Supernatural Horror, Hunter in the Dark
Wristbands of Black Gold i coś jeszcze za 20pts (słomka?)
Plan jest taki by w pierwszej turze zterroryzować oddziały wroga, potem szarża na maszynki.
Wampir nietestowany przeze mnie ale grając przeciwko armiom z maszynkami (bez krasi, bo za wysokie Ld) mógłby się spisać.