Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Re: Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Post autor: Szamot »

turniej mega mega fajny ;) naprawdę milo zabijało się krasie i imperialną kawę z krzyków ;) szkoda ze natrafiłem na 2xImperium i Dwarfy(varghulfy nie były pocieszone). Mimo to, rozpiską niestandardową fajnie się gra :)

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

dzieki za turniej chlopaki. warszawa powinna uczyc sie od was organizacji
dzieki przeciwnikom za mile bitwy w szczegolnosci za bardzo fajna gre Czopowi (Czopkowi?)
no i sill rozdziewiczony - pierwszy wygrany turniej, w dodatku w pieknym stylu 69 (dużych punktów :) )

edit.aha, jak będzie mieli potwierdzone przybycie na turniej "takich widoków" w żenskim wydaniu, to ja wpadam na każdego lokala
:mrgreen:
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Gaska, kiedy ostatnio moczyles :) ?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Pewnie kilka dni przed wyborem do repy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Tutajec pisze:Pewnie kilka dni przed wyborem do repy :D
nie ma lipy, tylko SIŁA i trening!!!

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Gasior pisze: edit.aha, jak będzie mieli potwierdzone przybycie na turniej "takich widoków" w żenskim wydaniu, to ja wpadam na każdego lokala
:mrgreen:
+1
Rince pisze:Gaska, kiedy ostatnio moczyles :) ?
Wyprzedzę Twoję pytanie w moją stronę i przyznam się bez bicia że miesiąc temu :evil:

Co do samego turnieju - organizacja super, ale w sporej mierze jest to zasługą tego że po prostu jest u was taniej niż wawie, a co za tym idzię - macie większe pole manewru przy większej ilości graczy.
Co do wałów - na całe szczęście mnie nikt nie zwałował, ale po usłyszeniu tych ciekawych historii nóż się w kieszeni otwierał - nie rozumiem ludzi którzy chcą wygrać za wszelką ceną - chłopy trenujcie nad taktyką i szybkim myśleniem w sytuacji kryzysowej na stole, a nie nad możliwością naprawienie błędu poprzez wał.

To tyle.
Graty dla Silla i reszty Topu (przynajmnij my byliśmy pierwsi w wawie :p )

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Dzięki chłopaki za świetny turniej. Jedyny na jakim udało mi się zagrać z całego cyklu 4CT. Fajnie było po półrocznej przerwie porzucać kostkami, z marnym wynikiem jak widać. Trzeba brać się i grać, bo zostałem z tyłu.
Przeciwnikom dziękuję również za miłe gry.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

@Rince - Przy waszej grze z Kowalem oboje mieliście ciśnienie na wygraną, z boku to wyglądało jak by wam nerwy siadły. Kowal jest naprawdę spoko przeciwnikiem i jeszcze nie zauważyłem by próbował wałować, a nie widziałem abyś miał jakieś spiny z innymi. Jak dla mnie raczej nerwy wyszły, bo obaj byliście równo nie zadowoleni z gry.

@Gasior stąpasz po grząskim gruncie, mówiąc o "żeńskim wydaniu". A propos to o którą z naszych żon miałeś na myśli?

Co do Kubencjusza do tej pory wiadomo było że trzeba na niego uważać, trudno owijać w bawełnę , Strasznie krzywa akcja przegiął i tyle. Możliwe że, prosty Ban na następną edycje pozwoli mu na przemyślenie swojego podejścia do gry, zobaczmy co Kieł zaproponuje.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

oczywiście o wszystkich damskich wydaniach jakie widziałem na turnieju.
poza tym, co to za niepewny grunt. to już nie można komplementu, nawet mężatką składać ? :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

@Kanadian Jesli macie takie problemy to zrobcie czarna liste graczy je sprawiajacych. Po prostu kazda prosba o interwencje sedziego gdzie jest domniemane oszustwo wtedy dla takiej osoby niech sie konczy automatycznym 0:20.

Od razu bedzie mniej problemow.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

bo najłatwiej z góry założyć, że moja wina :P

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja dołączam się do podziękowań dla Kanadiana :D Naprawdę mega turniej a ta darmowa woda to przy tych upałach strzał w 10 :mrgreen:
Miejscówka naprawdę spoko a co najważniejsze posiada czyste i schludne toalety :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napewno jeszcze do was z chłopakami z PX zawitam :D

Eeeee no sorry gram jakąś armią i nie umiem rozpiski złożyć by była legalna :?: :twisted: c'mon to jakaś sciema :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Nie mowie o starym DS bo to była totalna klopa... :roll: Miałem na myśli aluzje do spinki z bastorem ;)

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Shino pisze:@Kanadian Jesli macie takie problemy to zrobcie czarna liste graczy je sprawiajacych. Po prostu kazda prosba o interwencje sedziego gdzie jest domniemane oszustwo wtedy dla takiej osoby niech sie konczy automatycznym 0:20.

Z tego co napisałeś to mogę rzucić challenge takiej osobie ,w pierwszej turze za byle co oskarżyć ją o wał i zgarnąć 20:0 :| .Trochę chamsko
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Stary ogólnie wiadomo że lubisz wałować, pierwszą nasza wspólną grę mieliśmy w Kielcach, pamiętam ją ponieważ, ktoś podszedł i powiedział mi żebym uważał, bo koleś z którym mam grać wałuje. Wiele razy z tobą były sytuacje w których się wydawało mi się że nie masz LOS, a miałeś, ale mogłem się mylić. W naszej ostatnie grze ewidentnie przesunąłeś odział z BSB tak by nie znajdował się w lesie (po oblanym swifcie), zwróciłem ci zresztą na to uwagę (dla rozgrywki było to nie istotne, więc nie robiłem z tego afery). Wydawało mi się że samo zwrócenie uwagi, powinno wywołać uczucie wstydu, i staranie poprawy, a zwłaszcza po akcji z DS. Najwyraźniej myliłem się, jak dla mnie 3 przewinienia (o których wiem) w ciągu 3/4 turniejów wymaga wyciągnięcie poważnych konsekwencji.

Dla mnie jako organizatora takie zagrywki powodują że, gdyż zamiast cieszyć się jednym z najfajniejszych turniejów jakich udało nam się zorganizować, to muszę się babrać z takim gównem, kładzie to cień na fajną imprezę. Koledzy z klubu też pewne są zachwyceni kiedy ich zwycięstwo przyćmiewa fakt że członek klubu wałkuje na turniejach. Zastanów czy te kilka punktów w klasyfikacji jest tego wartę. Jak ja kogoś zwałuje i się o tym dowiem np. bo np. nie doczytałem zasad, lub o czymś zapomniałem, to przy najbliższej okazji przepraszam przeciwnika i informuje go kiedy i jak go zwałowałem, Każdy może się pomylić. Ale nie można omyłkowo nagminnie przesuwać odziały sorry. Jeszcze gdybyś wykazał trochę skruchy, a ty twierdzisz że nic się nie stało :shock:.

@Shino - jak Kordelas zauważył, to może być nadużywane. Zakaz wstępu na pewno skutecznie rozwiąże problem.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2012, o 09:21 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kordelas pisze:
Shino pisze:@Kanadian Jesli macie takie problemy to zrobcie czarna liste graczy je sprawiajacych. Po prostu kazda prosba o interwencje sedziego gdzie jest domniemane oszustwo wtedy dla takiej osoby niech sie konczy automatycznym 0:20.

Z tego co napisałeś to mogę rzucić challenge takiej osobie ,w pierwszej turze za byle co oskarżyć ją o wał i zgarnąć 20:0 :| .Trochę chamsko
mozesz.
Problem taki, ze jak by to wyszlo to sam bys myl zaraz na takiej czarnej liscie.

Poza tym jaki ma sens takie oszukiwanie?

chyba, ze po prostu u was jest taki zwyczaj i uwazacie walowanie za w porzadku. Bo rownie dobrze jak oskarzyc kogos o walowanie moglbys zapodawac inym ciezkie waly i udawac, ze sie nic nie stalo.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Nie wydaje mi się by wałowanie gdziekolwiek było dopuszczalne. Do tej pory były to raczej związane rzeczy z słabą znajomością zasad (stąd dodatkowe punkty za podręcznik i zasady). Gdyby było to normą Bastor by nie zrezygnował z gry w trakcie.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

kubencjusz pisze:bo najłatwiej z góry założyć, że moja wina :P
Kuba - lepiej nie ciągnij tego wątku bo stąpasz po bardzo cienkim, wręcz eterycznym lodzie...

Tłumaczyłem ci to wielokrotnie - również w samochodzie:
- rozumiem, że można się pomylić przy losowaniu czarów i z pamięci podać inny czar niż faktycznie się wylosowało (co zdarzyło ci się przed bitwą) - problem pojawia się, jeśli przeciwnik tego nie sprawdzi a ten czar to "akurat" najlepszy, najbardziej przydatny czar w lorze...
Zwróciłem Ci na to uwagę, prawda?
- rozumiem, że można się pomylić przy rozstawianiu armii - i zamiast na 12" rozstawić się na 14" (co zdarzyło ci się w trakcie rozstawiania)- problem pojawia się, jeśli przeciwnik tego nie sprawdzi a potem "nagle" okazuje się, że po 1-szym ruchu jesteś w zasięgu szarży pomimo tego, że "matematycznie" jest to niemożliwe (wtedy łatwo stwierdzić "przecież nie dotykałem figurek, prawda??" - i to przeciwnik musi się "martwić"...)
Zwróciłem Ci na to uwagę, prawda?
- ale tym swoim "reformem" po prostu przegiąłeś... I nie wmówisz mi, że sobie wymyśliłem - choć oczywiście dowodów twardych nie mam bo za rękę cię nie złapałem (ale tylko dlatego, że reform zrobiłeś w czasie kiedy odkładałem skorpiona do "trupów" i nie patrzyłem ci na ręce). I tego już zdzierżyć nie mogłem (w przyszłości również nie mam zamiaru)
Oczywiście - tak jak zapowiedziałem - mam już na to rozwiązanie: po prostu po każdym twoim ruchu "pyknę" foteczkę - wtedy będę miał dowód "czarno na białym".

Tylko, że teraz dochodzimy do sedna: czy do k...wy nędzy ja mam przyjeżdżać na turniej z ADWOKATEM?!?!?!?!
Albo przed bitwą ustawiać monitoring z kamerami żeby móc sobie zrobić "podgląd" ?!?!?!?!?

Jeśli gram to oczywiście chcę osiągnąć jak najlepszy wynik - ale PRZEDE WSZYSTKIM gram dla przyjemności.
I generalnie mam głęboko w okolicach okrężnicy wygraną albo przegraną w poszczególnych bitwach - nie raz dostawałem "maski" na turniejach. Przez pecha na kościach... przez własne błędy... albo przez głupotę i nieuwagę... ale nigdy nie staram się tego nadrobić WAŁEM i to tak ordynarnym. Wiesz dlaczego? Bo nie muszę nikomu udowadniać że dość dobrze ogarniam tą grę...
Ci którzy to wiedzą - po prostu wiedzą...
A ci którzy nie wiedzą - nie muszą (dowiedzą się jak zagrają... :twisted: )

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Bastor mowie ci, najlepszym sposobem jest walenie po lapach :) Mozna sie nawet wyposazyc w oldschoolowa linijke pani profesor. Bardziej boli.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

Fajnie - tylko dlaczego przyjęliście wynik 10:10. Moim zdaniem powinno być 20:00 dla Bastora i po sprawie.

ODPOWIEDZ