DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Do tematu "test farbek" z tym. Kolory wszystkich firm słabo kryją. W skrócie: użyj podkładówki z serii p3 (nie testowałem) lub foundation paints GW (testowałem i działa, choć wiem, że nie lubisz tej firmy) i dopiero potem właściwego odcienia czerwonego.Bully pisze:Święta racjaTrochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza
) ?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, o 00:33 przez Duderson, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Ja mam matową bejcę. Na zdjęciu co prawda nie wygląda lecz teraz zmatowaiała i efekt wygląda po prostu... super 

vvalleyo, albo private prees?
nic, wysepilem dzis psika bialego podkladu na 3 najt gobliny (bo moj oczywiscie nie doszedl, bo po co dac czlowiekowi mozliwosc zabawy w weekend;p). Z rana ruszam po bejce i benzyne, a potem swiat bedzie moj (; postaram sie fotkami okraszac.
Pzdr
nic, wysepilem dzis psika bialego podkladu na 3 najt gobliny (bo moj oczywiscie nie doszedl, bo po co dac czlowiekowi mozliwosc zabawy w weekend;p). Z rana ruszam po bejce i benzyne, a potem swiat bedzie moj (; postaram sie fotkami okraszac.
Pzdr
Czytaj uważnie cały temat. wystarczy figse pocisnac matowym lakierem by usunac efekt "swiecenia"Ice-T pisze:mam pytanie czy figsy po takim malowaniu świecą się jak by były lakierowane (czy jest coś takiego jak matowa bejca) bo na zdjeciu strasznie sie świecą co psuje imo świetny efektnaprawede dobra robota

Khador Base Red z serii P3 - doskonała farba, kryje idealnie nawet, jak miałem figurki zrobione najpierw czarnym podkładem, potem machnięte białym od niechcenia - zero prześwitu spod spodu po jednej warstwie farby. Zresztą, naprawdę ostatnio jestem pod wrażeniem odnośnie ich jakości.Bully pisze:Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza) ?

mechrite red z palety foundation paintsBully pisze:Święta racjaTrochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza
) ?
"I fart in your general direction" 

teraz zauważyłem na samym końcuSzmajson pisze:Czytaj uważnie cały temat. wystarczy figse pocisnac matowym lakierem by usunac efekt "swiecenia"Ice-T pisze:mam pytanie czy figsy po takim malowaniu świecą się jak by były lakierowane (czy jest coś takiego jak matowa bejca) bo na zdjeciu strasznie sie świecą co psuje imo świetny efektnaprawede dobra robota

a co z tą bejca matującą?
Bully pisze:Święta racjaTrochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza
) ?
Ja polece z kolei Blood Red firmy Model Master..
u mnie sie sprawdza...
Rozpuszczony nieco terpentyną sadolin tikowy.
Jak widać, totalna padaka:
na równych powierzchniach zbiera się jak brudne plamy.
Na brodzie i kolczudze z kolei nie daje kontrastu.
Podsumowując - Brud Smród i Jobutstwo.
Zapewnie robię coś nie tak.
I nie chodzi o to że świeci, świecić niebawem przestanie.

Shot with DSC-F828 at 2007-07-21
Jak widać, totalna padaka:
na równych powierzchniach zbiera się jak brudne plamy.
Na brodzie i kolczudze z kolei nie daje kontrastu.
Podsumowując - Brud Smród i Jobutstwo.
Zapewnie robię coś nie tak.
I nie chodzi o to że świeci, świecić niebawem przestanie.

Shot with DSC-F828 at 2007-07-21
Chyba Kerim coś musiałeś zrobić nie tak, albo za bardzo rozpuściłeś bejce.
Ja dzisiaj robiłem drugiego minersa i wyszedł rewelacyjnie.
Nie wiem czy tak całą armie zrobić ale chyba nie...
Ja dzisiaj robiłem drugiego minersa i wyszedł rewelacyjnie.
Nie wiem czy tak całą armie zrobić ale chyba nie...

- Tiger Brown
- Kradziej
Nowa próba z nowym konikiem (Gamezonowego Pistoliera).
Bejca ta sama co w poprzedniej próbie (patrz: post z 18 lipca).
Użyte kolory: *) Podkład biały. *) sierść - Snakebite Leather, *) grzywa, ogon - Bestial Brown, *) kopyta - Khaki (Vallejo) *) rząd - Vomit Brown, *) derka na siodle - Golden Yellow, *) frędzle - Cygnar Blue Base (P3) *) wodze - Blood Red. Lakier matowy Model Master Flat, pędzlem kładziony. Okucia w rzędzie końskim - do późniejszego malowania.
Bejca nierozcieńczana; za kopytko i chlup od razu do puszki.
Konik nietrzepany, tylko zostawiony do grawitacyjnego obcieknięcia.

Zaczyna wychodzić.
Bejca ta sama co w poprzedniej próbie (patrz: post z 18 lipca).
Użyte kolory: *) Podkład biały. *) sierść - Snakebite Leather, *) grzywa, ogon - Bestial Brown, *) kopyta - Khaki (Vallejo) *) rząd - Vomit Brown, *) derka na siodle - Golden Yellow, *) frędzle - Cygnar Blue Base (P3) *) wodze - Blood Red. Lakier matowy Model Master Flat, pędzlem kładziony. Okucia w rzędzie końskim - do późniejszego malowania.
Bejca nierozcieńczana; za kopytko i chlup od razu do puszki.
Konik nietrzepany, tylko zostawiony do grawitacyjnego obcieknięcia.

Zaczyna wychodzić.
- Tiger Brown
- Kradziej
Aż poszedłem sprawdzić. Ja i niezaszpachlowanie!
Łączenie zaszpachlowane, tylko tam jest takie dziwne przejście między szyją a mięśniami pasa barkowego (czy koń ma pas barkowy ??), w rzeczywistości wygląda OK.

Łączenie zaszpachlowane, tylko tam jest takie dziwne przejście między szyją a mięśniami pasa barkowego (czy koń ma pas barkowy ??), w rzeczywistości wygląda OK.