Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

he he he he
no dodatkowo...z tego kloca warriorów został jeden warrior dzięki któremu uratowałem zwycięstwo w bitwie... :D
jeden warrior wart 293 pts !!!!
teraz awansuję go na veterana...

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Dzisiaj dwunastka moich black knightów z wight kingiem z regenka i vampire lordem przetrzymała bohatersko szarżujących w tej samej rundzie:

1. klocka dziewięciu errantów z errantry banner
2. drugiego klocka errantów z errantry banner, tyle, że tych było ośmiu wraz z bsb +3 do CR-a
3. czterech pegazów FCG na tył

Zginął jeden upiór, pozostałych dwóch padło z CR-a, pięć CR-owych ran wyregenerowałem. W następnej rundzie król upiorów odciął bsb łeb, wampir blood drinkerem powskrzeszał tych co padli - a erranci po swej turze szarży już nie byli takimi kozakami :). W trzeciej turze wygrałem.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Gratulacje:)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Matis99 pisze:Dzisiaj dwunastka moich black knightów z wight kingiem z regenka i vampire lordem przetrzymała bohatersko szarżujących w tej samej rundzie:

1. klocka dziewięciu errantów z errantry banner
2. drugiego klocka errantów z errantry banner, tyle, że tych było ośmiu wraz z bsb +3 do CR-a
3. czterech pegazów FCG na tył

Zginął jeden upiór, pozostałych dwóch padło z CR-a, pięć CR-owych ran wyregenerowałem. W następnej rundzie król upiorów odciął bsb łeb, wampir blood drinkerem powskrzeszał tych co padli - a erranci po swej turze szarży już nie byli takimi kozakami :). W trzeciej turze wygrałem.
kolejny dowód na bezsensownosc niektórych wymysłow GW :/
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

re Asassello: Wiedziałem, że ktoś to napisze ;). Wrzuciłem to w kwiatki z walk, bo statystycznie powinno mnie nie być. Ale przeciwnik miał kiepskie rzuty, a ja kozacko regenerowałem. To analogiczne do jazdy bretońskiej, która zdaje 30 z 32 wardów itp. ;>.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

tylko że martwy Bretoniec to martwy Bretoniec....jego nie wskrzesisz...

w sumie tez mógłbym napisac: dzisiaj strzelałem do klocka BK z: dwóch klop, dwóch boltów, armaty, 2 organek i stada thundów..i zaden nie ustał..fajne nie ?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

a ja rozstrzelałem ratlingiem zdrowego Bloodhirstera ;p

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

Ostatnio grałem z dwarfami pierwsza tura gry dwarfy wala pierwszym działem i trafiają w mojego TOMB KINGA który miał warda na 5+ od odziału i 4 + od siebie i rydwan z wardem na 5+
Co się dzieje ?? dostaje baty i w pierwszej minucie gry mam po królu

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

IIRC można mieć tylko jednego warda na raz :roll:

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Ja myślę że te dodatkowe "wardy" to rozlosowywanie heros-oddział, heros-rydwan. :wink:

Awatar użytkownika
Toll
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Toll »

temat poboczny - Mordhaim
Figurka Witch huntera wymaxowana statystykowo.
Gdy trzeci raz pod rząd na trafienie wypadło 1, kumpel wziął nieszczęsną figurkę i cisnął nią o stół. Ludzik odbił się i "wstał" na podstawke.
Od następnej "rzucał" 5 i więcej :>

Pierwsza tura (stara edycja).
Wampir Lord na mantikorze.
Rzut na opanowanie monstara... 11, ale na szczescie mialem reroll... 12...
Reakcja mantikory - ucieczka...

Tydzien temu.
Regiment Blood Knights z V.Lordem
O&G udaje się rzucić czar depczący, a potem 4 skullchaki walą seryjnie...
Regiment przestaje istnieć, a V.Lord salwuje się ucieczką na ostatnim woundzie.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

szarża 15 slayerów (w tm giganta i smokobójcy gołego) na 25 pikinierów coby ratowac longbeardów od szarży na bok... pikinierzy z ASF wywalają swoje 21 ataków... schodzi 2 slayerów :) bijemy się chyba 4 tury w międzyczasie od tylca atakuje paymaster... i jest sytuacja... zostaje sam goły smokobójca... przed nim 15-16 z 25 pikinierów i paymaster za plecami... tura walki... i po dostaniu 20 ataków stał na 1 W :D ...
zginął wprawdzie w nastepnej turze ale uratował całą bitwe bo dzięki temu dał czas innemu klockowi na dojście i ubicie pikinierów (gdyby tego nie zrobił wojownicy z generałem dostali by szarże od boku walcząc już z konnicą)
żałowałem tylko że nie udało mu się zabic paymastera, bo miał As1+ i zdawał wszystko... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Bitwa z Krzyśkiem W: Jego nieco przetrzebiony klocek slavów wbija się w mój oddział plague monków. 4 trafia i 4x5 na przebicie. :| Dzięki bogu zdałem break, ale i tak frenzy stracone. Ja chce wiedzieć czym on karmi tych swoich niewolników bo moi tak nie potrafią. :P

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

"To moi! To moi chłopcy się tak biją!" [książę Konstanty Pawłowicz Romanow w Noc Listopadową]
Sam zwątpiłem na ten widok. :)
Nie wiem czym są karmieni (Warlord nie zaprząta głowy takimi szczegołami ;) ), ale rankiem, jak ich wypuszcza się z klatek do pracy, to jest ich nieco mniej, a tym co zostali dziwnie świecą się oczy i odstają brzuchy. ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

w ostatniej bitwie na 2350 pts wystawiłem jako lorda Zabójcę Demonów...i to samo w sobie było niezłym hardcorem :D

Myślę że przez kilka następnych bitew będę tak grał...to że można grać lordem na tarczy i całkiem dobrze wychodzi to już sobie udowodniłem, teraz pora na Zabójcę Demonów

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Pewnego razu walnolem z hela 16 pociskow w strone panadyna generala na pegazie i oczywiscie jak to z nowym hellem 1 rana w pala 1 w pegaza, w swojej turze pal szarzuje na zaloge hella i cannona ktory stal obok i rzucil 1 1 1 na trafienie, pegaz cos tam trafil ale nic nie zranil, przegral walke i uciekl przed 6 zalogantami.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

To mi się przypomniała akcja jak alter noble z dwurakiem, helm of the hunt i wardem na 3+ zabił mi kapitana DoW na pegazie. Pegaz dostał hatered i frenzy, wdeptał altera w ziemię po czym rozgonił oddział driad. :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

to jeszcze pikuś.

Pomyśl o przegięciach kiedy pomimo przerzutów na lordzie tzeentha na smoku, gienie ci on w pierwszej turze z... miscastów, a potem smok dostaje hate & frenzy i rozgania połowę flanki ;)

Rychu
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Rychu »

i tak nic nie przebije rzutu kirasjerów mojego kolegi
odległość: 1 cal
kirasjerzy:5
cel strzału: 5 wilczków VC
tam tam tam 15 rzutów trafia na 3+

13 JEDYNEK 1 DWóJKA I KANT no dobra przerzut
yeah wyszło 3 xD
zranienie na chyba 3+
imperialista wziął się wkurzył i tak rzucił kostką że wyleciała przez okno(otwarte jakby co :D) następnie wrzucił do szklanki (nie wiem jak on to zrobił :D wreszcie rzucił i tak ...1 xD

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

Hahahaha to już chyba nie możliwe XD Rycchu nie piłowałeś kosci przeciwnikowi ?? :P

ODPOWIEDZ