![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
To ja teraz zadam pytanie. Jak działa żabi scroll na seera na dzwonie, tudzież na maga na smoku? Cały model zamienia się w żabę, czy smok zostaje sobą i jest ujeżdżany przez żabę
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 06&start=2Longbeard pisze:sorry, na gw były takie erraty do każdej armii, w jakiej rubryce sa?
DziękiJankiel pisze:TakJak się ma TLOS i VLOS do modeli latających? Czy uznaje się je za normalnej wysokości modele piesze/kawaleryjskie itd
STR. 76 DRUGI AKAPIT:Murmandamus pisze:Czy jak mamy w niegłupim oddziale dwóch bohaterów z głupotą to czy musimy testować 2 razy głupotę na turę?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Czy jest on traktowany jako zwykły Bound Spell i muszę wykorzystać kostki aby go rzucić?The Bell itself (not te Grey Seer) immediately casts the Scorch spell (Bound Spell level 5).
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ktoś odpowie?gerald_tarrant pisze:sytuacja:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-mój oddział
-oddział przeciwnika 1
-oddział przeciwnika 1
szarżuję na, ale ucieka
przekierowuję na, ale i tak najpierw zahaczam o
![]()
czy zjadami wbijam się w
, czy jakoś inaczej to wygląda?
jakie kwiatki?Andrzej pisze:Na razie nie ma nic, co by tego zabraniało. Do uściśleń, bo wyjdą takie kwiatki, że głowa mała.
tak.gerald_tarrant pisze:i jeszcze pytanie: czy z BSB dzieje się coś złego, jeśli oddział w którym jest ucieka?
Czyli jak zasłaniam sobie połowę oddziału skirmishem a widzę cały unit przeciwnika to on ma minusy strzelając do mnie a ja nie mam?Jankiel pisze:Nie chcieliśmy zmieniać tego zapisu z rulebooka i proszę nie interpretować VLOS w ten sposób, że jeden skirmisher daje covera 30 strzelcom. Cały czas co najmniej połowa celu musi być przesłonięta, by cover byłTo z jakiej racji cel ma dostać HC skoro nawet 1/4 nie jest zasłonięta przez Skirmish? i o tym właśnie mówią zasady z RB.
1. Jesteście z przeciwnikiem naprzeciwko sobie, a pomiędzy wami skirmish tak, że zasłania wasze połowy, to obaj cierpicie na modyfikator -2.bigpasiak pisze:Czyli jak zasłaniam sobie połowę oddziału skirmishem a widzę cały unit przeciwnika
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.