Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
na jakiej podstawce stoi Hydra/Charybda ? czy to jest ta sama podstawka jak u Dreadlorda na Smoku?
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"
Dobrą alternatywą wydaje mi się model z Gamezone: DarkPath Sorceress on Pegasus. Nie doklejasz skrzydełek i masz czarodziejkę na koniu.
http://www.gamezoneminiatures.com/tiend ... egaso.html
http://www.gamezoneminiatures.com/tiend ... egaso.html
Hallo Dawno mnie tu nie było Widze że coś się zmieniło w nowym AB do mroczniaków ma ktoś linka/pdfa do zmian?
Z góry dzięki
Z góry dzięki
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Podziękował Nigdzie nie mogłem tego znaleść
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie ma.
Przeciwnik wybiera jednostkę, rzuca trzema kostkami. Wypada 3,1,1.
Teraz masz do wyboru, zbijasz czar i nic się nie dzieje, albo rozpatrujesz czar a następnie mag rzuca na tabelkę.
Załóżmy że na 2d6 wypadło 6. Czyli mały template z siłą PDU+2. Czar był rzucony z trzech kostek czyli powinna być siła 5, ale masz zapis że traktujesz jak dwie więc template ma s4.
Jakby mag przeciwnika rzucił 3,4,1,1 to mimo że rzucił z 4 kostek to nie ma możliwości się wessać przy 2-4 bo traktujesz miscast jakby był z dwóch.
Co do ostatniego zdania to chyba chodzi o to że jak będzie 6611 to i tak będzie tylko jeden miscast.
Przeciwnik wybiera jednostkę, rzuca trzema kostkami. Wypada 3,1,1.
Teraz masz do wyboru, zbijasz czar i nic się nie dzieje, albo rozpatrujesz czar a następnie mag rzuca na tabelkę.
Załóżmy że na 2d6 wypadło 6. Czyli mały template z siłą PDU+2. Czar był rzucony z trzech kostek czyli powinna być siła 5, ale masz zapis że traktujesz jak dwie więc template ma s4.
Jakby mag przeciwnika rzucił 3,4,1,1 to mimo że rzucił z 4 kostek to nie ma możliwości się wessać przy 2-4 bo traktujesz miscast jakby był z dwóch.
Co do ostatniego zdania to chyba chodzi o to że jak będzie 6611 to i tak będzie tylko jeden miscast.
1. Czy magiczne pociski są "zasięgowe" na potrzeby Midnight Cloak?
2. Czy dzięki Wandering Familiar czarka, będąc w walce, może rzucasz wszystkie czary za jego pośrednictwem, tak jakby nie brała udziału w close combat?
3. Czy generał na raptorze, mając Cult of Yema, rozdziela pozostałym Dread Knight w jednostce +1mv i stridera?
Edit 4. Czy -1ld z Divine Altar of Yema kumuluje się z -1ld z zasady Fear?
2. Czy dzięki Wandering Familiar czarka, będąc w walce, może rzucasz wszystkie czary za jego pośrednictwem, tak jakby nie brała udziału w close combat?
3. Czy generał na raptorze, mając Cult of Yema, rozdziela pozostałym Dread Knight w jednostce +1mv i stridera?
Edit 4. Czy -1ld z Divine Altar of Yema kumuluje się z -1ld z zasady Fear?
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim
1. Tak. Wszystkie ataki, które nie są zadawane w fazie close combat są ranged.
2. Nie, tylko ustala zasięg i line of sight.
3. Nie. Chciałoby się :p
4. Tak, jak również z innymi efetkami obniżającymi Ld (np atrybut Deatha).
2. Nie, tylko ustala zasięg i line of sight.
3. Nie. Chciałoby się :p
4. Tak, jak również z innymi efetkami obniżającymi Ld (np atrybut Deatha).
We can't stop here. This is bat country.