kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Kretozord
Trzecia gra Bretonnią, czy Errantry War musi overrunować?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
....
....
- hierophant
- łucznicy TK
- Keeper of secrets
Keeper wpada od przodu w tak rozstawiany oddział. Zabrakło mu kilku cali żeby ustawić się inaczej. Mam dość proste pytanie: Czy może wyzwać na pojedynek hierophante? Nie stykam się z nim podstawką ale atakuje od przodu i jestem w pierwszym szeregu. Czy konieczne jest stykać podstawką żeby go wyzwać?
@edit: Oki już sam doszedłem że nie mogłem.
Szybkie pytanie:
W oddziale piechoty jest bohater na wierzchowcu, który z rożnych przyczyn może być podatny na głupotę (cold one, helm of many eyes, mag Chaosu co sobie rzut poprawił na casta itp.). Bohater odlewa test Ld - z jaką prędkością rusza się oddział? Najwolniejszych modeli, czyl piechoty czy też ów bohater lezie z połową swojej prędkości (np. 3,5 cala) a piechota dorównuje mu kroku, tez pokonując te przykładowe 3,5 cala?
Przepraszam za to pytanie, ale nieco zgłupiałem, a sprzeczać mi się nie chciało. Na szybko zaś nie umiem namierzyć źródła jakiejś interpretacji.
W oddziale piechoty jest bohater na wierzchowcu, który z rożnych przyczyn może być podatny na głupotę (cold one, helm of many eyes, mag Chaosu co sobie rzut poprawił na casta itp.). Bohater odlewa test Ld - z jaką prędkością rusza się oddział? Najwolniejszych modeli, czyl piechoty czy też ów bohater lezie z połową swojej prędkości (np. 3,5 cala) a piechota dorównuje mu kroku, tez pokonując te przykładowe 3,5 cala?
Przepraszam za to pytanie, ale nieco zgłupiałem, a sprzeczać mi się nie chciało. Na szybko zaś nie umiem namierzyć źródła jakiejś interpretacji.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
IMO: z połową prędkości najwolniejszego modeluKrzysiekW pisze:Szybkie pytanie:
nie bo hierofanta nie jest w zadnej walceArbaal pisze:
....
....
- hierophant
- łucznicy TK
- Keeper of secrets
Keeper wpada od przodu w tak rozstawiany oddział. Zabrakło mu kilku cali żeby ustawić się inaczej. Mam dość proste pytanie: Czy może wyzwać na pojedynek hierophante? Nie stykam się z nim podstawką ale atakuje od przodu i jestem w pierwszym szeregu. Czy konieczne jest stykać podstawką żeby go wyzwać?
@edit: Oki już sam doszedłem że nie mogłem.
Oddział zawsze porusza się z prędkością najwolniejszego modelu. Jak mag ma głupotę, to cały oddział ma głupotę, więc cały oddział porusza się z połową ruchu.KrzysiekW pisze:Szybkie pytanie:
Release the Przemcio!
... jego czyli z połową ruchu maga
Pytanko. Czy jeśli szarżuję na oddzial spanikowany to czy może on zadeklarować ucieczkę (lub ucieka z automatu bo jest spanikowany)?
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy
1.Czy błogosławieństwa kapłanów traktuje się jako bound spelle?
2.Czy Arcykapłan może rzucić błogosławieństwo ktore pozostaje w grze a poźniej coś co odrazu działa??
3.Zasada Złotego gryfu z "papamobile" pytanie podobne co wczesniej, kiedy wybralismy czar ktory pozostaje w grze to czy w nastepnej turze mozna rzucic inny czar bez konsekwencji?
4.Czy czar typu 6 z Domeny Światła działa na jednsotki walczace wręcz??
2.Czy Arcykapłan może rzucić błogosławieństwo ktore pozostaje w grze a poźniej coś co odrazu działa??
3.Zasada Złotego gryfu z "papamobile" pytanie podobne co wczesniej, kiedy wybralismy czar ktory pozostaje w grze to czy w nastepnej turze mozna rzucic inny czar bez konsekwencji?
4.Czy czar typu 6 z Domeny Światła działa na jednsotki walczace wręcz??
1. Tak
2. Może, ale rozproszy od razu tą wcześniejszą modlitwę.
3. Za każdym razem jeśli najpierw pójdzie czar RiP (remain in play), a później coś innego (nieważne co), to od razu rozpraszany jest ten pierwszy.
4. Tak, działa, wystarczyło przeczytać jego opis.
2. Może, ale rozproszy od razu tą wcześniejszą modlitwę.
3. Za każdym razem jeśli najpierw pójdzie czar RiP (remain in play), a później coś innego (nieważne co), to od razu rozpraszany jest ten pierwszy.
4. Tak, działa, wystarczyło przeczytać jego opis.
jak to jest z magami 2 poziomu?
maja dwie kosci mocy i moga dobrac jedna z puli (armi/baner/inne takie) czyli moga rzucac czar na 3 kosciach max?
jesli tak to czy moge rzcac jeden czar na 3 kosciach poczym dobieram kosci armii i np z banera i rzucam znow na trzech w tej samej turze?
czy moge rzucic tylko jeden na 3 kosciach (uzywajac wszystkich kosci maga)albo 2 na 2 kosciach (jedna kosc maga i jedna armii)?
jak to jest?
maja dwie kosci mocy i moga dobrac jedna z puli (armi/baner/inne takie) czyli moga rzucac czar na 3 kosciach max?
jesli tak to czy moge rzcac jeden czar na 3 kosciach poczym dobieram kosci armii i np z banera i rzucam znow na trzech w tej samej turze?
czy moge rzucic tylko jeden na 3 kosciach (uzywajac wszystkich kosci maga)albo 2 na 2 kosciach (jedna kosc maga i jedna armii)?
jak to jest?
jak to jest z magami 2 poziomu?
jak to jest?
jak to jest?