witam serdecznie, szybkie pytanie, nie wiem czy dobrze rozumiem zasadę działania katapult.
Mam sobie strzał z bs3 a jego opis to Catapult(4), strength 4[7], [Multiple wounds D3]
Rzucam kostką na trafienie. na 1 mam missfire, na 4+ trafiam z siłą 7 (4 modele z każdego szeregu do 4 szeregów?), na 2-3 rzucam jeszcze raz i wtedy na 4+ mam siłę 2 i 3 modele z szeregu max 3 szeregi. Dobrze rozumiem ?
Dodatkowo mam - do bs za skirmish i hard target?
9 age - Pytania ogolne
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 9 age - Pytania ogolne
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Dobrze rozumiesz.
Ponadto za pierwszym razem jak trafisz to masz "big hita". Za drugim razem już go nie masz.
Katapa łapie kary za wszystko oprócz coveryów. Hard target i skirmish jak najbardziej plus oczywiście daleki zasięg.
Ponadto za pierwszym razem jak trafisz to masz "big hita". Za drugim razem już go nie masz.
Katapa łapie kary za wszystko oprócz coveryów. Hard target i skirmish jak najbardziej plus oczywiście daleki zasięg.