Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
Ludzie !
Żądam informacji !!!111
Ile można czekać ?
Co, jak i za ile
Żądam informacji !!!111
Ile można czekać ?

Co, jak i za ile

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
To, co może "przeciec" dobiera samo GW, przekazują to pracownicy, czy to pisząc na forach, czy pokazując na jakichś konwentach. Reszta jest tajemnicą handlową, przynajmniej do czasu wydania booka, a jej ujawnienie praktycznie zawsze jest nielegalne. Pewnie, że ostatnich ogniw w łańuchu nikt nie będzie ścigał. Ale konsekwencje ponieść mogą osoby, od których ta informacja wyszła. I zamiast być im wdzięcznym za dostarczone informacje, możecie przysporzyć im problemów. Jeżeli uda Wam się dorwać do pdf mającego być podstawą do tłumaczenia, to nie chwalcie się tym, bo konsekwencje poniosą przykładowo Faberowie, którzy się tłumaczeniem zajmują. Uszanujcie to, że ktoś z sympatii do Was sporo ryzykuje.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jeśli do jutra nie zaczniecie pisać w tym temacie zgodnie z jego przeznaczeniem, i wbrew ostrzeżeniom moderatora - zamknę ten temat na dobre, a założenie każdego kolejnego potraktuję na tyle poważnie, że zgłoszę administracji kandydatury do banów.
Jeśli postanowiliście zachowywać sie jak banda przedszkolaków, to mogę Was tak traktować: wedle życzenia.
Jeśli postanowiliście zachowywać sie jak banda przedszkolaków, to mogę Was tak traktować: wedle życzenia.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Znacznie bardziej podoba mi się to wypowiedzi Jankiela, który jest bardziej przekonującyYudokuno pisze:jeśli do jutra nie zaczniecie pisać w tym temacie zgodnie z jego przeznaczeniem, i wbrew ostrzeżeniom moderatora - zamknę ten temat na dobre, a założenie każdego kolejnego potraktuję na tyle poważnie, że zgłoszę administracji kandydatury do banów.

ok, to może ja zacznę. . .
może od życzeń
no więc ja bym chciał aby Witchki miały ASF, dużo ataków, poisona i warda na 5+
A z plotek to gdzieś mi się obiło o uszy, że szejdzi mają mieć great weapony (sic), a execy mają być totalna plewą.
Już lepiej ?
może od życzeń

no więc ja bym chciał aby Witchki miały ASF, dużo ataków, poisona i warda na 5+

A z plotek to gdzieś mi się obiło o uszy, że szejdzi mają mieć great weapony (sic), a execy mają być totalna plewą.
Już lepiej ?

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
- Corvus Albus
- Kretozord
Szkoda bo Wiedźmy powinny mieć i są jedyną jednostka z DE która na to zasługuje
. No nic ale może będzie WARD
i to już zwiększa ich szanse, a nie jak harpie padają jak muchy 

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jakikolwiek nie wyjdzie kodeks i tak będziemy nim grać. Feel no Regrets my Friends. Jak wyjdzie najgorszy syf i tak będzie moją pierwszą armią jaką zacząłem zbierać i ulubioną a dodatkowo pg nie zlecą się jak muchy do [ekstrementu].
- Corvus Albus
- Kretozord
Własnie tego się obawiam, że się narobi nagle fanów DE -.- i będzie na turnieju 14 VC 14 DE 14 DL i to będzie turniej -.-.

Tego się również obawiam. Na masterach pewnie będzie można pograć tylko ze "starymi wyjadaczami", wiernymi swoim armiom. Na lokalach przypuszczam będzie banda małolatów, które upolowały "naj": najnowszą najlepszą armię. Moim życzeniem jest, żeby po wszystkich nowych kodeksach które się pojawiają, GW przez najbliższe 5 lat nie wypuszczało już niczego.Corvus Albus pisze:Własnie tego się obawiam, że się narobi nagle fanów DE -.- i będzie na turnieju 14 VC 14 DE 14 DL i to będzie turniej -.-.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Myślę, że trochę przesadzasz, Corvus. Sam zacząłem się interesować od paru dni DE- nie wiedząc, że nowy AB ma wyjść i wiedząc, że dużo osób na DE narzeka. Dwarfy zwykłe najzwyczajniej mi się znudziły, Chadecja fajna ale mało combatu IMO. Zastanawiam się teraz między nowymi Hordami Chaosu [listopad, choć z tego co czytałem to chyba będzie cienko(ale i tak się może skuszę
)] a nowymi DE. Pieprzę PG, armia ma mi się podobać od strony fluffowej, wizualnej i oczywiście taktycznej, a jak będę dostawał w dupę non stop- trudno, przynajmniej będę przegrywał MOJĄ armią. No, to tyle OT. 

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Narożny
Nudno nie jest . Tylko ograniczeni PG potrafią grać tylko na czołgach i ołtarzu. Imperium ma diabelnie dużo możliwości złożenia.,
Nudno nie jest . Tylko ograniczeni PG potrafią grać tylko na czołgach i ołtarzu. Imperium ma diabelnie dużo możliwości złożenia.,
- Corvus Albus
- Kretozord
@ Narożny
No niby będzie skoro będziesz mieć podobno lepszą hydrę, kociołek i stare dobre RBT. To da różne możliwości moim zdaniem. Bedzie można grać w końcu na wiedźmach, albo jakaś rozpiska pod terror i zniszczenie BG + Hydra x 2
i CoK. Być może korsarze nas zaskoczą i staną się corem który prócz DRów będzie równie grywalny.
@ zether
przesadzam? To powiedz mi skąd nagle tyle fanów VC i DL? VC jak grzybów po deszczu. Każdy zaraz zacznie pisać, że zawsze DE mu się fluffowo podobało i zawsze chciał je zbierać... pieprz....ie za przeproszeniem PG i tyle! Skoro mu się podobało DE od zawsze to czemu od nich nie zaczął?
No niby będzie skoro będziesz mieć podobno lepszą hydrę, kociołek i stare dobre RBT. To da różne możliwości moim zdaniem. Bedzie można grać w końcu na wiedźmach, albo jakaś rozpiska pod terror i zniszczenie BG + Hydra x 2

@ zether
przesadzam? To powiedz mi skąd nagle tyle fanów VC i DL? VC jak grzybów po deszczu. Każdy zaraz zacznie pisać, że zawsze DE mu się fluffowo podobało i zawsze chciał je zbierać... pieprz....ie za przeproszeniem PG i tyle! Skoro mu się podobało DE od zawsze to czemu od nich nie zaczął?

To też zależy od ludzi. Są tacy, którzy grają dla przyjemności, i są tacy, którzy grają żeby wygrywać. Ja nie mówię, że DE mi się od zawsze podobali. Od zawsze podobały mi się krasnale, ale po dłuższym graniu nimi stwierdziłem że przyjemnie się nimi gra (i wygrywa, bo są bądź co bądź jedną z silniejszych armii), ale stanie i strzelanie non-stop nie bardzo mi pasuje. A układanie armii stricte ofensywnej u krasi jest IMO bezsensu. DE i Hordami zainteresowałem się jak już mówiłem parę dni temu, na podforum dla DE wszedłem dopiero dzisiaj. Nie mam zamiaru nikomu wciskać, że od zawsze lubiłem DE, ich fluff itp. bo wcześniej byli mi oni zupełnie obojętni. A o nowym codexie dowiedziałem się jakieś 30 min temu z tego tematu