Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Plotki na temat army booka do 7. edycji

Post autor: Temple Guard »

Czas założyć taki temat :) HE wychodzą 22 października (Army Deal, reszta 5 listopada), nie wiadomo jeszcze co po nich, ale z tego co było słychać jakiś czas temu DE powinny być albo następne albo będzie przed nimi jeszcze inna armia. Czyli wyjdą albo pół roku albo rok po HE. Raczej jednak stawiałbym, że pierwsze będą VC. W każdym razie najpóźniej pod koniec 2008 r. spodziewam się DE :)

Pierwsze ploteczki z Warseera:

- cała armia ma hatred do wszystkich, a do HE prawdopodobnie eternal hatred (coś mi się nie chce wierzyć, że cała armia no i trzeba pamiętać, że hatred to zasada obosieczna);
- brak kary -1 do trafienia za multiple shot dla kuszników (zasada "repeater crossbow proficiency") - byłoby super :);
- wszystkie bronie, w tym magiczne, będą armour piercing (zasada ma się nazywać "black iron"), bardzo fajny pomysł :);
- ma być jakaś zasada "evil of Naggaroth" (może chodzi o tego hate'a, o którym napisałem w pierwszym punkcie?).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

fajne, sensowne, nie aż tak przegiete, ale silne, więc mozliwe

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Hatred dla wszstkiego? Wysiadac z lodzi kiedy ma sie jeszcze zcas. To by byla tragedia z obowiazkowym gonieniem.

Juz gadacie o ploteczkach, ok to ja wam tak:

1) Jedna plota mowi ze De wyjda rok po HE albo nawet szybciej ibeda kolejna armia po HE.

2) druga plota mowi ze De zostaly przelozone na pozniejszy termin. Do 2 lat po he. Plotka ta pochodzi z GD w Moskwie, powiedziala to podobno osoba delegowana tam z GW.

Czyli duzo plotek i sprzecznych ze soba, nic tylko czekac.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Ciekawe, czy skoro wszystkie bronie byłyby armour piercing to czy również broń strzelecka. Repeatery bez kary za multipla i z piercingiem byłyby bardzo przyjemne i mogłyby się równać z kuszami i handgunami. Ale to oczywiście dopiero pierwsze plotki, do wydania armii kupa czasu i nie ma się co podniecać.

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

to by było fajnie :D ale pewnie by troche podrożały :?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Hate na wszystko jest w porządku. I tak praktycznie zawsze opłaca się gonic. DE są na tyle szybkie, że spokojnie się ustawią w kolejnej turze tam, gdzie trzeba. Nie są to krasnale, które powinny stać w jednym miejscu, nie biegać i przyjmować wszystko na klatę.
Ja bym był bardzo zadowolony z przerzutów na wszystko. Ale niespecjalnie w to wierzę - COK albo smok z przerzutami byłyby zbyt mordercze. Gdyby był jednak ten hate, to kocioł byłby obowiązkowy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Do kotła na tych zasadach, co ma, to bym się nie przyzwyczajał. Tak go zjebali, że zmienią raczej całość.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Oprócz tego co napisałem we wcześniejszych postach mówi się o daniu poisona przynajmniej kilku oddziałom. Pomyślcie: kusznicy bez kary za multipla, z armour piercing i poisonem :) To by była rzeźnia :) Ale nie wierzę, że dostaną wszystkie te 3 zasady. A nawet gdyby to kosztowaliby koszmarną liczbę punktów, a nadal to tylko elfy z T3 i savem 4+/5+.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

...daleko do potwirdzenia czegokolwiek z tego co tu jest napisane, ale i tak kminie ostro od 2 dni...

Wbrew temu, co pisze Jankiel, nie jest to tak nieprawdopodobne...Re-rolle za Hate będzie obowiązywać tylko Lorda (nie Smoka) i tylko Knightów (nie CO) więc aż tak bardzo ich to nie zmieni. Powiedziałbym, że to miła, lekka zmiana, która mieści się w punktach, jakie płacimy za COK.

Natomiast bardzo wiele zmienia to w DE Infantry Units...
No poprostu jak myśle o gołej 10 Corsairs z re-rollem hita i armour piercem, to MSU zaczyna mieć sens. Zakładam, że ceny jednostek ( przy tych zasadach bardzo nieznacznie) pójdą w dół.
Oddział 10 Corsairs za, powiedzmy, 90 pts już jest wart grzechu.

Inna sprawa to Wiedźmy. Normalnie Elite Shock Troops.
Hate, Frenzy, Poison i Armour Piercing...Toć to mieli 10 czarnuchów w szarży...nie overrun, ale mieli. Po prostu dramat z takimi paniami.

Xbowmans...Jeśli zniosą karę za Multipla, to przy Armour Piercing będzie "CC hits only". Mogę się założyć. Nie wyobrażam sobie Xbowmana z 2 strzałami na 4+, Armour Piercem, Savem na 4+ i re-rollami To Hitów w CC. No chyba, że za 17 pts...

Szkoda mi tylko, że te plotki idą w stronę większego powera DE a nie mają nic wspólnego z większą przeżywalnośćią elfów na polu bitwy.
Dalej będzie 40 modeli z T3 i niskim savem i będziemy cierpieć tak, jak cierpimy teraz.

Noo, ale jak już coś dojdzie...:)

pzdr: Jakub Paraszczak

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wbrew temu, co pisze Jankiel, nie jest to tak nieprawdopodobne...Re-rolle za Hate będzie obowiązywać tylko Lorda (nie Smoka) i tylko Knightów (nie CO)
Musieliby zrobic specjalnego hate'a tylko dla DE. Bo na nowych zasadach psychologia jeźdźca przenosi się na potworka. W walkach z HE przydaje się to bardzo, bo smok przeważnie wbija z 8 ran, COK po prostu mielą wszystko, a nawet DR nie mają problemów z rydwanami czy orłami.
Szkoda mi tylko, że te plotki idą w stronę większego powera DE a nie mają nic wspólnego z większą przeżywalnośćią elfów na polu bitwy.
A mnie się to bardzo podoba. Bardzo bym nie chciał, żeby DE miały większą przeżywalność.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

ja bym chetniej widzial w wersji 'chaos ale ze sprzelaniem' czyli kosztem wytrzymalosci mamy strzelanko i potwornego kopa w walce wrecz.

oczywiscie uwzgledniajac klimat i smaczki DE.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Jankiel pisze:
Wbrew temu, co pisze Jankiel, nie jest to tak nieprawdopodobne...Re-rolle za Hate będzie obowiązywać tylko Lorda (nie Smoka) i tylko Knightów (nie CO)
Musieliby zrobic specjalnego hate'a tylko dla DE. Bo na nowych zasadach psychologia jeźdźca przenosi się na potworka. W walkach z HE przydaje się to bardzo, bo smok przeważnie wbija z 8 ran, COK po prostu mielą wszystko, a nawet DR nie mają problemów z rydwanami czy orłami.
może to jest ta zasada "evil of Naggaroth"....
Jankiel pisze:
A mnie się to bardzo podoba. Bardzo bym nie chciał, żeby DE miały większą przeżywalność.
ja też nie, DE z założenia są raczej armią ofensywną, muszą mieć kopa w CC tak żeby jak najmniej przeciwników oddało i jeszcze mniej zabiło....

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Jankiel pisze:Bo na nowych zasadach psychologia jeźdźca przenosi się na potworka. W walkach z HE przydaje się to bardzo, bo smok przeważnie wbija z 8 ran...
Dobrze Cie zrozumiełem .. teraz Smok także ma hatreda jak walczy się z HE ?? Człowiek uczy sie całe życie :P

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No no no, ploteczki bardzo ale to bardzo interesujace! Hatered bylby bardzo sensowny i fluffowy :) Z kolei AP rowniez by swietnie wspolgral z tymi wszystkimi zagietymi pokreconymi bronmi z masa szpikulcow i ostrych zakonczen. Takie zasady dawalyby pewnego ciekawego kopa tej armii, jednoczesnie dajac jej dodatkowy ciekawszy wymiar fluffowy! W koncu DE bylby naprawde mordercze w szarzy, uderzalyby szybko i zabojczo, a nastepnie bezlitosnie gonilyby swoich przeciwnikow doputy dopuki wdepcza ich w ziemie...

A to ze nadal sa to drogie modele z T3, to wlasnie urok DE. Takie maja byc: delikatne, ale zabojcze.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

brak kary za multiple -nie wierze w to,juz teraz jak strzelam 10 warriarami i biore multiple to czesto mi wypada tak jakby wszystkich 10 trafilo pojedynczo...z brakiem -1 zobaczylibysmy na stolach armie kusznikow i tylko kusznikow-tak jak czasem mozna zobaczyc armie skinow z blow pipeami +salamandry...chcialbym zeby tak bylo bo to by mi ulatwilo gre ale watpię...szczerze wątpię...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Oj bez przesady, to nadal bylyby tylko elfy z lukiem z sila 3 i 24cali zsiegu. Jedynie pare strzal wiecej by trafilo przy serii, a znajac ostatnie zapedy GW, to armie robia sie coraz bardziej nastawione na hth, wiec pewnie w porownaniu z jednostkami do walki wrecz kusznicy i tak beda wygladac nie za dobrze...

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Kuszole z tarczami są dobre już. Wystarczy strzelać do lekko opancerzonych celi bez ruchu. Brak minusu za multipla dopakuje je bardzo...Jeśli to się sprawdzi, to nie wyjdę z domu bez 20.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Paraszczak pisze:Kuszole z tarczami są dobre już. Wystarczy strzelać do lekko opancerzonych celi bez ruchu. Brak minusu za multipla dopakuje je bardzo...Jeśli to się sprawdzi, to nie wyjdę z domu bez 20.
No zgadzam się - strzelanie do rycerzy z 1+ czy 2+ sava nie wróży powodzenia. Natomiast jakieś fasty czy nieopancerzone jednostki koszą aż miło. Ja zwykle staram się tak robić by nie trafiali gorzej niż 5+ - czyli jak idą, to pojedynczo na daleki, a jak stoją to z multiplem na daleki przykładowo.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ja i tak nie wychodze bez 20 :P ale w sumie bylo by to calkiem przyjemne w koncu sa wyspecjalizowani w kuszach powtarzalnych
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ta zasada Evil of Naggaroth z plotek to właśnie ten rzekomy hate? Możliwe. Ale możliwe też że to działa jak hate hatem nie będąć. Czyli same przerzuty w pierwszej turze walki.

Z chęcią przyjąłbym brak minusów przy strzelaniu. Oj poprawiło by to kuszoli i DR. Teraz po ruchu z dalekim na 6 trafiam przy podwójnym i czasem coś potrafi skośić to strzelanie. Na 5+ to już stanowi istotne zagrożenie nawet 5DR. co wypuści 10 bełtów a jak na bliskim zasięgu to jeszcze na 4+
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Zablokowany