Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
mają swiftstride, są war beastami (nie mają stompów a te w nie wchodzą)
Dobrze wiedzieć o tym swiftstrideFisch pisze:mają swiftstride, są war beastami (nie mają stompów a te w nie wchodzą)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
chyba na Śląsku.
co do snajperek z deatha, to targetem jest single model. salka, nie skinki. kilka razy o tym gadałem z Shinem i przyjęliśmy zasadę, że nie przerzuca się ran na skinki. tą samą snajperką można również zadać max 3 rany.
co do obowiązującej wykładni, trzeba chyba zarządzić głosowanie LS bo widzę, że zdania są podzielone.
co do snajperek z deatha, to targetem jest single model. salka, nie skinki. kilka razy o tym gadałem z Shinem i przyjęliśmy zasadę, że nie przerzuca się ran na skinki. tą samą snajperką można również zadać max 3 rany.
co do obowiązującej wykładni, trzeba chyba zarządzić głosowanie LS bo widzę, że zdania są podzielone.
Jest napisane w podręczniku, że jak monster dostanie unsaved wound to się rzuca i na 5+ dostaje handler. Nie ma znaczenia źródło, z którego ten wound został zadany. A czary z death targetują salamandrę tak jak wszystko inne wchodzące w salamandry.
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Maiming shield dodaje 1 atak z bazową siłą posiadacza. Czy właściciel otrzymuje inne bonusy z broni ? (np. -2 sv, albo ogniste ataki)
Dobre pytanie, wydaje mi się, że ponieważ bonusy od broni dostajesz używając jej. Jakbyś sam z siebie miał taką zasadę (na przykład z enchnted blades of aiban) to tak, ale nie mogą to być bonusy od innej broni.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Mnie ostatnio zaskoczyło jak czytałem RB ,że salki mają swifta.
Dzięki.Okoń pisze:2 x tak.rimbo pisze:Mam pytanie, czy Skink Priest może dołączyć do:
- kohorty skinków z kroxami?
- skinków w skirmiszu?
Jeszcze dwa pytanka :
Jak kroxom w kohorcie skreślono great reach to mogą bić po oddziale przeciwnika,a wróg po nich już nie, prawda?
Jeśli tak to czy kroxy mogą bić ponad priestem tak jakby był zwykłym skinkiem?
skink priest w kohorcie z kroxami ma LoS? A Slann?
W kohorcie nie, kohorta to mixed unit, a herosi są piechotą. Obok ma, była gdzieś o tym dyskusja, ale nie mam ani źródła, ani nie wiem skąd im się to wzięło.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Tutaj jest rozpisane:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1010936
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1010936
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Czy legalnym byłoby ustawienie Tettqo (bohater specjalny na 40mm podstawce) , ze jest 6 w rzedzie skinkow, w drugim rzedzie stoi tettqo (zasada palanquina slanna) , a po boku z lewej i z prawej kroxigor?