Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Jankiel pisze:Żadna jednostka DE nie ma zasady ASF
To jednak nie będzie, eeech :( a już miałem kupić wiedzimy po to właśnie by wycinały piechotę HE, jak (o nie daj Kheinie) im jeszcze Ws obniżą to będzie marnie, no może hate będzie ratować sytuacje.
Co hord dzieciaków które to niby miały by się rzucić na nasz nowy kodeks, to może jeszcze poczekajmy, jak się okaże plewny to pozostaną tylko najwierniejsi z wiernych.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Pamietam jak wyszlo Imperium ludzie narzekali ze przegiete. Potem wyszly HE o jezuuuuuu strasznie przegiete-wszyscy mowili jakie to straszne one sa. Potem VC kolejna przegieta armia. DL nastepny to juz wogole przeginka. A dla mnie kazda armia jest do zjechania kazda inna armia. Niektore maja latwiej z innymi i tak ma byc. Niektorymi wariantami jednej armii nie zjedzesz niektorych wariantow innej lub tej samej. Ludzie GW od tego maja glowy na karku zeby utrzymac wszystko w rownowadze, zeby wszystkie armie sprzedawaly sie w miare rownomiernie. Od czasu wydania WE narazie GW popelnia bardzo malo bledow jezeli chodzi o nowe army booki. Gorszego armybooka niz obecny do DE nie da sie chyba wymyslec. Jest niedobracowany przed i po erracie. Cokolwiek teraz sie nie ukarze bedzie o niebo lepsze niz obecne.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ajpinus pisze:Gorszego armybooka niz obecny do DE nie da sie chyba wymyslec. Jest niedobracowany przed i po erracie. Cokolwiek teraz sie nie ukarze bedzie o niebo lepsze niz obecne.
Nie zapominaj o ograch :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a niech mnie :P

Niby bezsensowny post, a można uzyskać taką wartościową odpowiedź :D

Szkoda, że nie będzie ASF. W takim razie co ? Wie ktoś ? :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ritchie pisze:Szkoda, że nie będzie ASF
Ja bym bardzo chcial zeby tylko assasin mial ASF :wink: ale jak bedzie zobaczymy
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Właśnie, od dłuższego czasu zastanawiam się jak GW rozwiąże ASF w armii HE vs DE. No chyba że fluffowo odejdzie od niechęci dwóch ras efickich.
A co do ASF to jedynimi uprawinionymi to witchki (które ponoć go nie będą miały) lub assasin (chociaż w zasadzie ma coś pośredniego).

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ASF to plew - jeżeli DE będą mieć hatred na wszystko to to będzie dopiero masakra.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Przedewszystkim Trudno zrobić armie przegietą która ma T3 i ma małą siłe. Uwazam ze jakos to będzie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Scimitar pisze:ASF to plew - jeżeli DE będą mieć hatred na wszystko to to będzie dopiero masakra.
czy ja wiem

przymusowe gonienie i overrun - i już masz kilka zagadnień i dylematów taktycznych z głowy

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

no spoko, ale zważ, że jeśli ktoś cię zaszarżuje i ty to pogonisz, to potem twoja tura - owszem, może być kiepska sytuacja, ale - DE mają dzielnie walczyć i ginąć z honorem

gorzej jeśli jednak hata dostaną bolce :(
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

O hacie na bolcach nie pomyslalem. To bylby numer...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

gorzej jeśli jednak hata dostaną bolce
A co za różnica? Jak często Wam się zdarza, że RBT przyjmuje jakąś szarżę i łamie szarżujących?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

SexRocket pisze:
Ritchie pisze:Szkoda, że nie będzie ASF
Ja bym bardzo chcial zeby tylko assasin mial ASF :wink: ale jak bedzie zobaczymy
jak wychodzi czy wogole? ;)
To jednak nie będzie, eeech Sad a już miałem kupić wiedzimy po to właśnie by wycinały piechotę HE, jak (o nie daj Kheinie) im jeszcze Ws obniżą to będzie marnie, no może hate będzie ratować sytuacje.
moze nie beda takie zle... jesli maja im obnizyc ws to beda pewnie tansze. na pewno beda mialy dostep do koxiolka co je troche ulepsza ;) no i moze sie pojawia jakies sztandary fajne poprawiajace skutecznosc witchek :)
Na Warseerze i na Druchii.net, po interwencjach GW, za uporczywe powtarzanie plotek, wszelkie insynuacje i takie "myki" jakie stosujecie od 2 dni, ludzie z miejsca dostawali bany. Jeśli chcecie się nadal wygłupiać - proszę bardzo.
Żadna jednostka DE nie ma zasady ASF
czekam na twoja reakcje :twisted:

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja bym chciał, żeby różne jednostki były dosyć zróżnicowane-bedzie można wybrać coś konkretnego na jakąś armie. choćby nie wiem jaki kodeks by wyszedł, ja i tak bede nim grać, wiec może i lepiej, jak bedie troche słabszy. bedzie mniej PG.
Yudokuno pisze:Ze względu na to, co wkleił Jankiel w tym dziale, zamykam już "koncert życzeń". "Plotki na temat..." zamknę po ukazaniu się oficjalnie nowych DE.
post z koncertu życzeń
Obrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm hate to dobra sprawa. Każdy w końcu z nas wie ile razy to nei trafił lordem czy noblem tych dwóch ciosów przez co potem przegrał walkę.
Z tego co słyszałem tą są te rózne opcje, że condony będą miały +1atak albo rycerz +1s, jeśli przy tym jeszcze stanieją...to się będę musiał poważnie zastanowić co w ogóle w specialach mieć...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

COK zapowiadają się świetnie, ale ja pozostaje sceptyczny. Ma być taniej więcej ataków zimnego i większa siła rycerza, w dodatku hate który przechodzi na wierzchowca do tego ewentualnie +1 atak w szarży. Coś za dużo tych cukierków, a należy przypomnieć, że DP dostali co prawda jeden atak ale podrożeli, podejrzewam więc, że tak wspaniale nie będzie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Scimitar pisze:no spoko, ale zważ, że jeśli ktoś cię zaszarżuje i ty to pogonisz, to potem twoja tura - owszem, może być kiepska sytuacja, ale - DE mają dzielnie walczyć i ginąć z honorem

gorzej jeśli jednak hata dostaną bolce :(
Hahahaha DE mają mordowac w kazdy sposob byle był skuteczny! Zresztą kazdy zabije wroga który sie przewrócił. Takie są juz DE! :twisted: To nie bretonia :wink:

Szczerze to jak troche poprawią ten kodeks obecny to ja juz bede usatysfakcjonowany nie chce rewolucji. [/b]
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A co za różnica? Jak często Wam się zdarza, że RBT przyjmuje jakąś szarżę i łamie szarżujących?
Nie czesto, ale czasem bolczyk ture wytrzymuje a potem czasem sie kontruje, a wtedy to i oddzial ktory ratowal bolca jak i jego zaloga gdzies nam pobiegna.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale czasem bolczyk ture wytrzymuje a potem czasem sie kontruje
Wyjąkowa sytuacja, nawet nie warto się nią przejmować. To prawie jak narzekanie na harpie, że mają mało ld, bo jak coś w nie wpadnie, to prawdopodobnie będą musiały gonić :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

raczej uciekać....
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Zablokowany