Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Cyel
Oszukista

Re: Temat filmowy

Post autor: Cyel »

KrzysiekW pisze:
Cyel pisze:
plusman pisze:jest jakiś film w świecie wfb? lub zbliżony??
Dla mnie zawsze Sleepy Hollow, Brotherhood of the Wolf i Perfume: the Story of a Murderer oglądają się tak, jakby mogły być umiejscowione w Starym Świecie :) Ten sam klimat, nawet jeśli troszkę nie ta epoka.
Dla mnie "Ciało i Krew" z Rutgerem. Landsknechci, bufiaste stroje, kopijnicy, zbuntowane miasto, fantazyjne machiny wojenne i trochę Nurgla. Nie jest to może arcydzieło sztuki filmowej, ale klimat IMO ma.
No i "Kapitan Alatriste". Może epoka nieco późniejsza, ale finałowa bitwa z great canonami, pistoliersami i pikinierami bardzo miodna.
http://www.youtube.com/watch?v=CTYuYxmICGo
To dorzucę jeszcze Black Death z Seanem Beanem - maksimum Warhammerowego klimatu na minutę filmu :)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Klimat może jakiś tam jest ale film bardzo słaby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Cyel pisze:To dorzucę jeszcze Black Death z Seanem Beanem - maksimum Warhammerowego klimatu na minutę filmu :)
Mi się podobał, ale zgadnijcie, kto ginie. :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Naviedzony pisze:
Cyel pisze:To dorzucę jeszcze Black Death z Seanem Beanem - maksimum Warhammerowego klimatu na minutę filmu :)
Mi się podobał, ale zgadnijcie, kto ginie. :D
Filmy z Seanem Beanem mają to do siebie, że od razu wiadomo, co stanie się z jego postacią.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Czarna śmierć jest dobra, jeden z ulubionych imo. Zwłaszcza scena "rozchyl mi kurtę, chłopcze - jam jest śmiercią!"

Alatriste to przecież ta sama epoka :) A bitwa faktycznie przyjemnie XVII-wieczna (ftw). I to jak walczą o życie w wodzie i jak jakiś gość poderżnął sobie gardło... Warhammer...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Wpadło mi w oko niedawno na fb, to podrzucam :D

Air New Zealand: Smaug has landed - the B777-300
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Dzięki Sławol! widziałem tylko fotki a tutaj proszę taki ładny filmik... wzruszyłem się nieomal.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ostatnio na skądinąd słabym portalu JoeMonster pojawiła sie lista kilkunastu filmów któe są podobno warte obejrzenia. Jako, że było tam Fargo, które uznaję (i nie tylko ja) za jeden z lepszych filmów jakie powstały, postanowiłem sprawdzić kilka innych pozycji. Jestem na razie po pierwszym seansie, i powiem, że ten film:

Dead Man's Shoes

jest świetny. Dwie sceny mnie rozłożyły na łopatki, szczególnie reakcja Richarda, granego przez Paddyego Constantina na słowa "You're not afraid of me, are ya?". Nosz klasa.

Jak ktoś lubi filmy o zemście to polecam. Chociaż nie gwarantuję, że będzie się podobał tak jak mnie, bo z nielicznych recenzji filmu które znalazłem widziałem dość mieszane reakcje.
Uerph.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Prioners- nowy film z Jakiem Gylenhalem i Hugh Jackmanem. Polecam, świetny klimat.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

polecicie jakieś seriale ...może z tych starszych ...poza Arrow i Marvel Agents nie mam co oglądać a Walking Death nowy sezon mnie odrzucił....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Sons of Anarchy cały czas trzyma poziom :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Afro pisze:Sons of Anarchy cały czas trzyma poziom :)
+1
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

o fajnie dzięki - nie oglądałem... =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

House of cards :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

oglądałem - super ! trochę jak współczesny babylon 5 :) ale na razie tylko 1 sezon... :|
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

W końcu dorwałem "Wielki błękit" na DVD. Obejrzałem go sobie już po raz nie wiadomo który. Niezmiennie z niekłamaną przyjemnoscią :P :wink: ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Karlito pisze:
Afro pisze:Sons of Anarchy cały czas trzyma poziom :)
+1
Taa, bieżący sezon już się zakończył... Dość wariacko ;)

@Grzesiek - błękitny film jest super, aż mi smaku narobiłeś na powtórkę.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Obejrzałem w końcu też "Kapitana Phillipsa". Dobry film, jeden z lepszych w tym roku. Hanks i ten Abdi (który zagrał pierwszy raz dopiero) - rewelacyjni, całość dobrze zmontowana.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Pacific rim to kupa jakich mało... nikomu nie polecam, chyba, że ma za dużo wolnego czasu.
Z kolei Konesera mogę polecić każdemu :) Świetny film.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Lechu pisze:Pacific rim to kupa jakich mało... nikomu nie polecam, chyba, że ma za dużo wolnego czasu.
+milion. Przereklamowane, przewidywalne, przeładowane efekciarstwem IMO.
Uerph.

ODPOWIEDZ