Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
No no no powiem że coraz bardziej mi się podoba. Przekmin wiele. Szkoda troche ze zabrali bludlajny typu +1 do S itp. No ale nie wszystko można mieć
a i tak jest super
konik+ lanca automat hit + red fury ( każda rana zadana to dodatkowy atak) i jedziemy
Można by zamiast lancy dać ognisty mieczyk z lorea ognia ale szkoda trochę tracić magi na jeden meczyk IMO.
A wyrażenie "king latacz" kojarzy Ci się z czymś?bless pisze:A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ale po stracie kinga nie masz sypanka na całej armii,
A licky boom boom down!!!
Latajacy King kojarzy mi sie z kolesiem, ktory ma 5 ran i warda na 4+. I po stracie ktorego armie nie sypie sie w trybie ekspresowym. Subtelna roznica...Tomash pisze:A wyrażenie "king latacz" kojarzy Ci się z czymś?bless pisze:A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
EDIT: Bo abstrahujac od pomyslu generala latacza - totalnie chybionego, to pierwsza opcja wspominala o malym wampirze: 2W, T4, Sv na 4+ (pewnie). Koszt - ok. 200 pkt.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, o 17:07 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
A co powiesz na eterycznego, latającego Lorda z dwurakiem?bless pisze:A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
Mało co może mu zrobić kuku, a on od maszyny do maszyny a po drodze Steam Tanka "chrup..."
Imho całkiem fajna opcja.
I oszczędzamy wtedy 100 pkt ma magiczne przedmioty, ale bez wielkiej staty w możliwościach
Nazwijcie mnie chickenem, ale kazdy pomysl wypuszczenia lorda samopas jest dla mnie "graniem na krawedzi". Prawie kazda armia dysponuje magicznymi atakami, lub mocnymi czarami ofensywnymi. Preferuje bezpieczniejsze rozwiazania. Za duzo jest tu do stracenia. Ale jak tam chcecie.Maciek Paraszczak pisze:A co powiesz na eterycznego, latającego Lorda z dwurakiem?bless pisze:A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
Mało co może mu zrobić kuku, a on od maszyny do maszyny a po drodze Steam Tanka "chrup..."
I oszczędzamy wtedy 100 pkt ma magiczne przedmioty, ale bez wielkiej staty w możliwościach
IMO jeszcze gorzej. Nie masz żadnej ochrony przed magią, i ściąga go byle czar.Maciek Paraszczak pisze:A co powiesz na eterycznego, latającego Lorda z dwurakiem?bless pisze:A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
A co do oszczędzania 100 pkt, to możesz wystawić czystego i bez eteryczności
karlee pisze:Bloodline'y i itemki ratuja ta armie. Wyglada na to ze bedzie duzo ciekawych kombosow. Ale na pewno nie granie na klocku z regeneracja i wardem od strzelania
LOL!
Wyobraźcie sobie wagon 14 Blood Knightów + BSB Wight lord z regenką dla całego unitu, wardem na 4+ od strzelania, 4T i save 2+. To by było ciężkie do ugryzienia
Powiem, że jest nieprawidłowy bo punktów na bloodline dający dwuraka brakuje.Maciek Paraszczak pisze: A co powiesz na eterycznego, latającego Lorda z dwurakiem?
A licky boom boom down!!!
A z tyłu wampir daje im WS7Kołata pisze:karlee pisze:Bloodline'y i itemki ratuja ta armie. Wyglada na to ze bedzie duzo ciekawych kombosow. Ale na pewno nie granie na klocku z regeneracja i wardem od strzelania
LOL!
Wyobraźcie sobie wagon 14 Blood Knightów + BSB Wight lord z regenką dla całego unitu, wardem na 4+ od strzelania, 4T i save 2+. To by było ciężkie do ugryzieniaNa 10k+ idealny oddział
- Barbarossa
- Mniejsze zło
W końcu mogło się zdarzyć, że miły człowiek wpisujący koszt itemów pomylił się co do ceny latania, a Maciek, którego wypowiedzi od dłuższego czasu mają proroczy charakter, właśnie zasugerował jak ta cena mogłaby się kształtować. 
Hmm.. a tam nie było:Barbarossa pisze:W końcu mogło się zdarzyć, że miły człowiek wpisujący koszt itemów pomylił się co do ceny latania, a Maciek, którego wypowiedzi od dłuższego czasu mają proroczy charakter, właśnie zasugerował jak ta cena mogłaby się kształtować.
50 eteryczność
30 latanie
20 dwurak, heavy armor, shield
?
Cursed pendant to chyba najklimatyczniejszy przedmiot w całym battlu
Hmm tak właśnie rozważam czy do Khemrii może jakieś wampirki nie zawitały i jak tu zrobić, żeby cześć figurek pasowąła do obu armii
Jeszcze pytanie takie:
Thrall się teraz nazywa Vampire, czy to oznacza, że:
Talisman of the Lycni
Vampire only. Vampire gains move 9
można dać tylko Thrallowi a Lordowi nie?
@Maciek P.
Latanie 50
Hmm tak właśnie rozważam czy do Khemrii może jakieś wampirki nie zawitały i jak tu zrobić, żeby cześć figurek pasowąła do obu armii
Jeszcze pytanie takie:
Talisman of the Lycni
@Maciek P.
Latanie 50
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Absurdalna sytuacja... 'lord' to tytuł, a nie gatunek.MUKER pisze: Jeszcze pytanie takie:
Talisman of the Lycni
Ale dla wszystkich rules lawyersów, każdy bohater w armii, którey jest wampirem, ma zasadę 'vampire'...
Przypomniały mi się demony na które nie można szarżować bo nie istnieją...
Broń Boże nie jestem RL, wręcz przeciwnie. Tylko się pytam, nie ma co marudzić póki podręcznika się w łapach nie ma.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Mam pytanko, że jestem świeży w temacie.
Czy mam rozumieć że ten mieczyk: "Blooddrinker - Vampire Only, each unsaved wound heals a wound to the wielder or the unit he is in" może spowodować że wmpir może wskrzesić uszczuplony oddział BK lub tego jeszcze droższego badziwia na np nocnikach??
Czy mam rozumieć że ten mieczyk: "Blooddrinker - Vampire Only, each unsaved wound heals a wound to the wielder or the unit he is in" może spowodować że wmpir może wskrzesić uszczuplony oddział BK lub tego jeszcze droższego badziwia na np nocnikach??
Strasznie potężne te moce i przedmioty. Dodatkowo vampiry same w sobie są mocne i czarują. Bohaterowie tzentcha będą stać daleko w tyle za takimi nowymi wampirkami, które ceną jakoś różnić się nie będą. Mam nadzieje, że Gav wie co robi, bo osobiście nie chciałbym powortu "herohammera"
.