Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Piłka nożna

Post autor: Gokish »

A ja tam powiem tak :)

Ekstraliga dla Zawiszy ^^ :)

Ale to się pewnie skończy i na wiosnę będzie gówno wielkie , bo poznikają zawodnicy z Zagłębia (w tym A. Błąd) i zostanie walka o górę tabeli a nie o awans :]. Ale i tak jest dobrze :P największa frekwencja w 1 lidze na meczach u siebie ^^

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fani Arsenalu - co myślicie o obecnych Kanonierach :?: :( :( :( .

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A co tu myśleć.
Do trenera nigdy nic nie miałem, ale jak się sprzedaje gwiazdy i liczy tylko na nowe talenty to można zostać z niczym.
Kanonierzy to zawsze był klub centusiów, ale żeby tym razem sprzedać najważniejszych zawodników a nie kupić nikogo na poziomie to szczyt nieodpowiedzialności.
Gdyby nie Szczęsny i Van Persie to ten klub miałby naprawdę problemy w lidze. Zresztą i tak linia defensywy to żart, a pomoc mocno kuleje.

Ale to moja opinia, zwłaszcza iż nie jestem jakimś tam fanem Arsenalu (co najwyżej sympatyk, przez wzgląd na Szczęsnego).
Ja czekam na powrót wielkiego Realu. Ale jeszcze trochę czasu minie zanim będą znów "Galacticos" :)

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Jak dla mnie to Arsenal na ostatnią chwilę kupił dobrych zawodników, ale czego się spodziewać kiedy jednych z najlepszych w lidze zastępuje się po prostu "dobrymi".

Ja jako fan LFC też nie miałem dobrego weekendu :cry: Drużyna do tej pory zagrała 1 dobry mecz - z Boltonem, reszta naprawdę słabo, a dzisiejsze starcie to dramat.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Radość kibiców man Utd po pudle Torresa. :mrgreen:
http://mundialowo.blox.pl/2011/09/Radosc-kibica.html
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Niech się Utd nie cieszy z cudzego nieszczęścia [-X - na nich tyż przyjdzie kryska [-o< .

Wracając do Arsenalu ja jednak do Wengera coś mam - po prostu nie rozumiem #-o . Najpierw buduje drużynę wokół 1 gwiazdy, a potem... ją sprzedaje. Żeby jeszcze kupiono mocnych graczy. Dla mnie ostatnie 2 lata transferowe to jakieś nieporozumienia - Koscielny,Shamakh sprzedaż Fabregasa, Nasriego, trzymanie na siłę Rosickyego, itp., itd., wygląda to po prostu jak zwyczajna dywersja. Parę lat temu może by to Wengerowi uszło, ale w dobie obecnego powszechnego zbrojenia się takie osłabienie klubu woła o pomstę do nieba. Powinni go zwolnić albo co najmniej dać mu chińskie ostrzeżenie. Oby nie musieli walczyć o utrzymanie, skoro przegrywają ze słabiutkim Blackburn...

Co do Realu - myślałem poważnie, że już w tym roku pod wodzą Mourinho będą w stanie zawalczyć z Barcą o mistrzostwo. Po ostatniej porażce mam co do tego jednak duże wątpliwości. Jako fana Barcy od czasów Cruyffa nie martwi mnie to zbytnio :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Torres ogólnie jakoś nie potrafi się odnaleźć w The Blues...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ostatnio - mimo tego fatalnego pudła w końcówce - zagrał imho całkiem przyzwoity mecz - dużo lepszy niż wcześniejsze. Myślę, że wyjdzie na prosta, jak się tym ostatnim pudłem nie podłamie...
A MUtd na razie wszystko wpada. Mimo, iż słabo grają w obronie - na razie wygrywają wysoko. Ale to się skończy. Fartowe bramki i rezygnujacy już przed meczem przeciwnicy...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze: A MUtd na razie wszystko wpada. Mimo, iż słabo grają w obronie - na razie wygrywają wysoko. Ale to się skończy. Fartowe bramki i rezygnujacy już przed meczem przeciwnicy...
Grzesiek, skąd tyle jadu? :wink:
Komu kibicujesz? Jeśli wolno spytać?
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zero jadu :wink: spoko... Po prostu uważnie śledzę ligę angielską - wg mnie najlepszą - i jakoś od ok. 2-3 sezonów daje się zauważyć i farciarstwo MUtd, i - co najmniej lekkie - faworyzowanie tego zespołu przez sędziów. Zreszta nie tylko ja to widzę, w Anglii dziennikarze nawet mają na to różne określenia :mrgreen: . Nie lubię zresztą sposobu gry Manchesteru - jedynie Rooneya podziwiam za połączenie walczaka i technika - mało takich piłkarzy obecnie.
Natomiast kibicuję od zawsze - Barcelonie i Arsenalowi. Przez tych pierwszych mam ostatnio od kilku sezonów nieustanne święto, za to drudzy... ech, szkoda mówić.... Ale może coś drgnie u Kanonierów, oby nie spadli z ligi [-o< .Pzdr.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze: Natomiast kibicuję od zawsze - Arsenalowi.
Rozumiem Twoje "poddenerwowanie". :wink:
Właśnie rezerwy Czerwonych Diabłów rozjeżdżają Leed United w Pucharze Ligi. 2 X Owen. :mrgreen:

Edit. 3 : 0. Giggs dołożył. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciekawe, co wymyślą Giggsowi, kiedy zakończy karierę... Takich graczy przecież już nie ma...
Całe życie w 1 klubie... Ciekawe ile rekordów ligi do niego należy?

Tak że - Siweusz - to nie jad we mnie, a zwykła gorycz, że niektórzy trenerzy się starzeją ( Ferguson), a niektórzy dziadzieją (Wenger) :( .
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, o 21:39 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

niestety z "sir" juz raczej nieodwolalnie sie pozegnal

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślę, że nie jest to najistotniejsze dla piłkarza... Z - czy też bez "sir" i tak będzie legendą, poza tym teraz ma wymiar bardziej ludzki...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Końcówka meczu z Leeds, para środkowych stoperów Man Utd to Carrick-Berbatow. :mrgreen:
Gdzieś czytałem fajny tekst Pola lub Steca o tym, że Luis Enrique w Romie próbuje wzorem Barcelony wtawić do składu 8 rozgrywających. :mrgreen: Skrytykowali go. Widać, że Ferguson pomimo podeszłego wieku umie i to. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz pisze:... próbuje wzorem Barcelony wtawić do składu 8 rozgrywających.
:?:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Ja mam się tłumaczyć z tego co piszą dziennikarze? :wink:
OK Grzesiek, znalazłem.
http://rafalstec.blox.pl/2011/09/Trzesi ... -Roma.html

O ten cytat mi chodzi:
"Luis Enrique najwyraźniej marzy, niczym jego mentor Guardiola, o wystawianiu dziesięciu graczy drugiej linii."
GrimgorIronhide pisze:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Tak się składa ,ze po ostatnim meczu smiejagreg było widać wyraźne wyrównanie. Real stwarzał więcej sytuacji bramkowych, ale to Barca była skuteczniejsza. Niemniej mecz sam w sobie był fantastyczny i nawet kolega ,który jest zdeklarowanym fanboyem Barcy powiedział ,że Real gra coraz lepiej.
Tylko po prostu Realowi brakuje snajpera. Dla mnie był kimś takim Sneijder (do czasu kiedy nie przeniósł się do Interu bo jego nazwisko "przynosiło" za mało korzyści).
No i obrona nie jest najwyższych lotów.

Ale za to Raulowi zaoferowano trenowanie napastników.
Jedno jest pewne - czas gra na korzyść Realu :)

EDIT: up Poniekąd ma rację, drużyna która 60-70 % podań ma równolegle albo do tyłu może być nazwana "rozgrywającą" . Zresztą na to wskazuje również posiadanie piłki.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

smiejagreg pisze:Myślę, że nie jest to najistotniejsze dla piłkarza... Z - czy też bez "sir" i tak będzie legendą, poza tym teraz ma wymiar bardziej ludzki...
to by byla taka wisienka na torcie. i w ich srodowisku spore wyroznienie.

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Post autor: Heinrich K. »

Duke pisze:pzdr dla fanów Legii co zamilkli w temacie. Derby Warszawy dla Polonii. CZARNE KOSZULE idą 8)
Jakie Derby ?

Pozdro z Warszawy !

ODPOWIEDZ