Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Infernal Puppet »

jakby ktoś chciał...
A ja się z chęcią podłączę :mrgreen: . Mój identyfikator to z kolei SilentStorm#223338 :) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Aldean pisze:ten dodatek bedzie w formie przygody?

Zwykłe paczuszki :). Jednego co blizzard nie planuje zmieniać to wydawanie dodatek z paczkami/przygoda/dodatek/przygoda itd.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Udało mi się dzisiaj wylosować z pakietu swoja pierwszą ( no, drugą jeśli liczyć Maexxanę :P ) Legendarną kartę. Cenariusa :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Pogratulować, ja przez ponad rok gry jeszcze się go nie dorobiłem. Ale obawiam się, że jest to dość słaba legenda - mimo wszystko lepsza niż mój pierwszy mimirons head :-)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Moja pierwsza był Nozdormu
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

emiel_regis pisze:Pogratulować, ja przez ponad rok gry jeszcze się go nie dorobiłem. Ale obawiam się, że jest to dość słaba legenda - mimo wszystko lepsza niż mój pierwszy mimirons head :-)

OP OP ^^. Cenerion mial chyba kiedys swoj czas :D U mnie pierwszy byl Malygos :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

u mnie edwin...jak juz sie chwalimy xD
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

emiel_regis
Oszukista

Teraz mam zagwozkę - co zrobić ze słabymi legendami z gvg. Z jednej strony szkoda mi klimatycznych kart, a z drugiej - przy nowym dodatku przydałoby się trochę pyłu. Co wy planujecie? Na pewno nie wywale booma, przyda się na Wild i jakieś śmieszne bójki, ale reszta...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja nie spylam legend ich zbieranie to dla mnie gro funu z tej gry
Obrazek

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

A co sadzicie o kupowaniu GvG poki jescze sa w sklepie?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ten WILD bedzie cos dawal? ktos to moze strescic in PL dla zabieganych ludzi :D ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Nie warto kupowac GvG, chyba ze ktoś ma 'ambitny' plan grania w Wilda i ma powazne braki w kartach z tego dodatku.

Wild będzie miał osobną drabinkę rankingową, i niektóre 'bójki' będą w tym formacie (co nie znaczy, ze będą wymagały budowania talii z własnej kolekcji).
Cykl turniejowy HS będzie sie opierał na Standardzie, i szacuje się, że ogromna większość gier ranked będzie granych w tym formacie (przy czym w pierwszych miesiacach z formatami ta dysproporcja nie będzie aż tak duża).
Sadząc po opiniach 'prosów' i streamerów, format standard zdominuje HSa w mediach.

Jak ktoś chce zamiatać Wilda, to polecam zdobywac juz szlify w graniu reno jacksonem i przeciwko niemu, nerf dopiero za rok... :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Chyba jeżeli ktoś zamierza grać standard :D Nie wiemy co przyniesie nam nowy dodatek, ale Renolock właściwie nie dostanie po dupie. A to oznacza że przynajmniej w pierwszym sezonie na standardzie będzie królem.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Nie wazne co przyniesie, wystarczy ze pula kart do Wilda urosnie w stosunku do obecnego stanu rzeczy, a Standard się odrobinę skurczy w stosunku do obecnej puli.
Im wieksza pula kart, tym power level Reno większy, dlatego w Wildzie Reno będzie widokiem bardzio częstym.
Ponieważ Reno był projektowany z swiadomoscią formatów, to nie czakają go nerfy, dopóki jest w standardzie, a jak z niego wypadnie, to będzie musiał dostac nerfa, ze względu na rosnący potencjał w Wildzie. Pytanie tylko, kiedy to nastąpi..?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

ja planuje tylko i wylacznie grac standard. z przyczyn podanych przez Bearded Unclean 'Un. reno bedzie tylko mocniejszy, no i fajnie pograc innymi kartami w koncu;]

a nie ciagle belchery, shreddery, doomy ;]

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

W nowym dodatku zero reprintów, i ogólnie na razie brak planów na reprintowanie jakichkolwiek kart, przy czym z czasem moze sie to zmienić.
Po premierze nerf kilku kart podstawowego setu, najprawdopodobniej dwóch, choc lista nie została jeszcze zamknięta.

Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Bearded Unclean 'Un pisze:W nowym dodatku zero reprintów, i ogólnie na razie brak planów na reprintowanie jakichkolwiek kart, przy czym z czasem moze sie to zmienić.
Po premierze nerf kilku kart podstawowego setu, najprawdopodobniej dwóch, choc lista nie została jeszcze zamknięta.
ktore dwie karty dostaja nerfa?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Tego nie powiedzą raczej.

Obstawiajmy :)

Mój typ: Force of Nature

Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Bearded Unclean 'Un pisze:Tego nie powiedzą raczej.

Obstawiajmy :)

Mój typ: Force of Nature
Sylvanas

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Sylvanas nie jest gięta, kombo druida jest i jedna z kart komba poleci. Jakoś nie znajduję w podstawce więcej przegiętch kart, może tyriona, gdyby chcieli zmniejszyć liczbę paladynów. Ale na Tyriona jest sporo odpowiedzi i daleko mu do przegiętości, jest bardzo silny ale to tyle.

Mi się marzy, że da się ponownie grać efektywnie szamanem z opcją na windfury. Wystarczy umieścić jednego z dużych bosów na planszy (jakieś 8/8), poczekać aż go przeciwnik nie ubije od ręki, dać mu windfurry, zbufować odrobinę i po grze. Kombo bardzo mi służyło jak była sama podstawka, choć w mecie murlocki były lepsze. Mam jakieś 200 winów szamanem, wszystkie z tamtej epoki.

ODPOWIEDZ