LolChce Was poinformować, że w czasie ciszy wyborczej temat ze względu na obowiązek jej zostanie zablokowany, aż do 21 w niedzielę.
A to na jakiej podstawie prawnej?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
LolChce Was poinformować, że w czasie ciszy wyborczej temat ze względu na obowiązek jej zostanie zablokowany, aż do 21 w niedzielę.
Kodeks WyborczyFluffy pisze:LolChce Was poinformować, że w czasie ciszy wyborczej temat ze względu na obowiązek jej zostanie zablokowany, aż do 21 w niedzielę.
A to na jakiej podstawie prawnej?
Nie, ponieważ rozmowy przy piwie w przeciwieństwie do tych na forach internetowych nie mają charakteru publicznego.Fluffy pisze:
Znajomych dyskutujących przy piwku o polityce też byś zamykał i ładował milion PLN kary?
Proszę o wskazanie konkretnego przepisu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...Heretic pisze:Natknąłem się jednak na reportaże, że prokuratura zamierza oskarżyć ponad dwustu użytkowników internetu za prowadzenie agitacji. Chodziło głównie o wpisy typu ,, głosuj na X, bo Y to matoł" myślę, że i tak im odpuszczą, ale chciałem tego oszczędzić naszym userom.
Oni tak lubią czepiać się tam gdzie nie trzeba, a tam gdzie muszą się sprawą zająć to dziwnie nabierają wody w usta.Kal_Torak pisze:Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...Heretic pisze:Natknąłem się jednak na reportaże, że prokuratura zamierza oskarżyć ponad dwustu użytkowników internetu za prowadzenie agitacji. Chodziło głównie o wpisy typu ,, głosuj na X, bo Y to matoł" myślę, że i tak im odpuszczą, ale chciałem tego oszczędzić naszym userom.