Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Re: Aro "Moja Galeria" up 22.10.2012 Plague Monk

Post autor: Aro »

smiejagreg pisze:Fajny - ale wystarczyłyby 2 foty, z przodu i z tyłu :wink: ...

Dobra, będę wrzucał od teraz po 2-3 foty max ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Powoli Monki nabierają kolorów

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Fajnie wyszly tobie szatki gosci :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

lepsze fotki daj bo chyba bede chciał skopiowac ten biały - mógłbys powiedziec jak do neigo doszedłeś? (chocby na PM ;) )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Cała 40 ma już podstawowe kolory.
10 prawie pomalowanych.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Najwiekszy problem mam z pomalowaniem palcow u nog. Problem wynika zapewne ze zbyt grubej warstwy podkladu. Dlatego ciagle przymiarki robie do pistoleciku. Sorki za brak pl czcionki ale z phona piszse.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajny schemat kolorystyczny... Oddaje dobrze rzeczywiste kolory?

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

smiejagreg pisze:Fajny schemat kolorystyczny... Oddaje dobrze rzeczywiste kolory?
Wydaj mi się, że w 99,99% TAK - ale czy wprost idealnie to nie wiem :)
Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Bardzo fajne, oryginalne malowanie - podobają mi się te zielone wstawki przykuwające wzrok i jakoś zakrzywiające ogólny schemat. Regimencik będzie na stole prezentował się iście po królewsku:)
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajny kolor szat. =D>
Nie wiem czy taki miałeś zamiar, ale pyszczki z tymi czarnymi nosami bardzo sympatycznie wyglądają, zwodniczo sympatycznie ;)

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

ale pyszczki z tymi czarnymi nosami bardzo sympatycznie wyglądają, zwodniczo sympatycznie ;)
GooFy Style!!! :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

quidamcorvus pisze:Fajny kolor szat. =D>
Nie wiem czy taki miałeś zamiar, ale pyszczki z tymi czarnymi nosami bardzo sympatycznie wyglądają, zwodniczo sympatycznie ;)
Pomalowałem pierwszego z innym noskiem i wyglądał dziwnie. Dlatego zdecydowałem się na czarne noski.
Schalazar pisze: GooFy Style!!! :lol2:
hehe daleko im jeszcze do Goofiego :P
Obrazek

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Ładne.
Jeśli chodzi o palce nóg: nie wiem, czy spod szat wystają tylko szpony (nie znam tych modeli), ale tak to pomalowałeś. Jeśli jest tam choć odrobina ciała, pomaluj ją mocniej na kolor twarzy/pysków czy dłoni. Tak jak jest teraz za mocno zlewają się z rozjaśnieniami szmat - w ogóle nie widać, że to osobny element. A dobrze byłoby, gdyby szare szmaty (ładnie zrobione) były też od dołu zamknięte cieplejszymi, cielistymi akcentami (takimi jak gęby/uszy z góry, a dłonie po bokach).

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

wenanty pisze:Ładne.
Jeśli chodzi o palce nóg: nie wiem, czy spod szat wystają tylko szpony (nie znam tych modeli), ale tak to pomalowałeś. Jeśli jest tam choć odrobina ciała, pomaluj ją mocniej na kolor twarzy/pysków czy dłoni. Tak jak jest teraz za mocno zlewają się z rozjaśnieniami szmat - w ogóle nie widać, że to osobny element. A dobrze byłoby, gdyby szare szmaty (ładnie zrobione) były też od dołu zamknięte cieplejszymi, cielistymi akcentami (takimi jak gęby/uszy z góry, a dłonie po bokach).
Kilka wzorów ma dosłownie mini kawałek widocznych palców, i właśnie nie wiem jak je pomalować. Za każdym razem jak chcę je ladnie zrobić to wszystko się zlewa. Nie wiem jakość odlania modelu albo (raczej) za grubo nałożony czarny podkład.
Natomiast z pozytywów to drewno, które udało mi się po części opanować :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dawaj foty (niekoniecznie dwie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) i działaj, jak nie chcesz, żeby nowy rok Cię zastał nad tym regimentem...

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

smiejagreg pisze:Dawaj foty (niekoniecznie dwie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) i działaj, jak nie chcesz, żeby nowy rok Cię zastał nad tym regimentem...
Do nowego roku mam zamiar ich skończyć.
Tak na poważnie, to jestem lekko zawalony pracą - 7 dni w tygodniu robię :) ale coś tam maluję.
Chciałem skończyć ich do soboty ale wiedzę, ze nie dam rady ;/
Jak wszystko pójdzie ok to w next sobotę będą skończeni.
Bardziej martwię się o podstawki bo mam ich pod 21 modeli i czekam, aż będę mógł zamówić kolejne 19.
Później chyba wezmę się za te cholerne 120 clanratów - robionych pod slavów.
Do końca roku mam zamiar skończyć sporą cześć z modeli, które mam :)
Zapowiada się strajk u mnie w firmie więc powinno być jakieś wolne.
Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Malowanie świetne, ale jakieś czyste. To plague monks przecież , im ciała gniją, bąble wyskakują i zjadają ich larwy... tzn chciałem powiedzieć mają dary od Rogatego Szczura ;).
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dla mnie są ok. Czekam na cały skończony oddział. Może wezmą udział w PMotM'ie ;)?

No i co do zgnilizny ciał to tam uważam, że podejście indywidualne :P

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Rasti a wyobrażasz sobie nurglitów bez rozkładu i chorób widocznych. Ja się nie czepiam malowania, bo jak już mówiłem jest bardzo fajne, tylko ... pare pryszczy by nie zaszkodziło ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Dobra czas coś wrzucić.
Tych czterech monków jest praktycznie skończonych.
Pozostają jedynie podstawki, na które czekam. Będą takie same jak u censerów, ze względu na to, że na tych ze szczurkami za nic nie można metalowego monka przykleić.
Jedynie muszę rdzę dodać i może lekko drewno rozjaśnić.
Pozostali prawie skończeni ale do czasu zrobienia podstawek nie będę wszystkich wrzucał.

Obrazek

Obrazek

Na zwoju chciałbym coś maznąć ale z moim talentem to pewnie skopię, więc zostawię chyba tak jak jest.
Zdjęcia zrobione przy rożnym świetle.
Obrazek

ODPOWIEDZ